luckyLUKE Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Nabiera rumieńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Coraz lepiej ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterrrxd Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Fajne detale, lubię takie przeróbki. Będę kibicował do samego końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Ładnie, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Coś tam się dzieje. Ostatnia przerwa wynikła z problemów zmęczonych oczu - musiałem odpuścić wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Co do gąsek to model będzie przedstawiał ten konkretny pojazd. Jak widać nie leżą w dużej większości na kołach Gąski Hobby Bossa są nawet po sklejeniu mnientkie więc dadzą się potem dobrze ukształtować. W razie co klej tamki je zmiękczy (miejsca łączeń) - to następna zaleta tego kleju. zdjęcia publikowane tylko w celach dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Proszę Was o pomoc w interpretacji zdjęć. Patrząc na zdjęcia Cromwella płk. Skibińskiego i poniższe zdjęcie wygląda na to, że miał on zdemontowane główne reflektory, osłaniające je stelaże celem dospawania 2 zachodzących na siebie warstw gąsienic - płyta przód poniżej kaemu strzelca. Fartuchy przednie też są specyficznie zmodyfikowane, a tylne z tego co widzę zastąpione kawałkami pofalowanej blachy. PS. Gąski Hobby Bossa już prawie poklejone... tzn. są gotowe ale jedna ze stron wymaga podklejania bo słabsze spoiny kleju puszczają :( Dodatkowe dopancerzenie gąskami zrobię chyba z zestawowych gumiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Zacnie to wygląda, i zazdraszczam bryły modelu, dużo kantów co daje ogromne możliwości na ciekawą modulację.Czekam na lakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 Osoby zawiedzione brakiem postępów BARDZO PRZEPRASZAM ale siedzę sobie teraz w ulubionym regionie zarąbistego kraju (jak bym wygrał w toto okrągłą sumkę to bum się na 95% przeprowadził), piję wino, przegryzając kwiatami cukinii i oliwkami. Niestety sielanka zakończy się niedługo i po 10 lipca nadganiam... OBIECUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 No 2 tygodnie na miejscu plus 4 dni na dojazdy. A w czym problem. Ogłaszasz jako "jej ekscelencja" (lub zastępca) święta narodowe i jedziesz na urlop - do spraw niecierpiących zwłoki jest telefon i internet PS. Starsze pokolenie skojarzy "jej ekscelencję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 No i powracam do życia modelarskiego po urlopie. Po pierwsze nic jeszcze mnie tak nie frustrowało jak sklejanie, rozpadanie się, sklejanie, rozpadanie się gąnsienic Hobby Bossa. Klejone tym samym sposobem Magic Tracki to był mniód. A tu klej (Tamka Extra Thin i Mr Cement) nie łapią skur... plastiku. Sklejanie 960-cio elementowych gąsek Bronco do Shermana to luuuuzik. NIE POLECAM tego wynalazku - chyba, że jako dodatkowe, zapasowe, na pancerz. Za to zrobiłem dziś część zawiasów włazów wieżowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Parę blaszek przykleiłem już na wieży... Jeszcze trochę zostało - prace w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Ladne blaszkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Dobrze że coś działasz. U mnie ostatnio strasznie pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Dziękuję. Dziś zamówiłem pastę KOKI do lutowania bo substytuty są jak substytutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Pasta przyszła i przyszła inna jakość pracy Na razie mam jeszcze problem z rozlutowywaniem się już polutowanych przyległości ale w porównaniu do pasty easy print firmy termopasty to jest niebo, a ziemia. Robocze zdjęcia na gorąco i z komóry. PS. Jakby ktoś chciał porcję pasty KOKI to mogę odsprzedać bo ja 40 gram nie wykorzystam przez najbliższe kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Dziś zamówiłem pastę KOKI do lutowania bo substytuty są jak substytutki Zgadza się, tez to ćwiczyłem, ale KOKI to KOKI. Wystarczy gorące powietrze, nie trzeba płomienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Elektryka sobie zostaw na zapas Najfajniej z tą pastą Koki to wyszły zawiasy i podpora reflektora - dałem trochę pasty, podgrzałeś i skleiło duużo trwalej i czyściej niż CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Właśnie podjąłem decyzję - sprzedaję moją elektryczną lutownicę i zaopatrzę się przy kolejnym modelu w gazową. Rafał, wychodzi Ci to naprawdę elegancko Tak trzymaj Polecam Ci Dremela : http://mistama.com/media/products/cba80b64f1b801f9725b456e931cb78f/images/thumbnail/big_ASC_0010--100.jpg?lm=1453397271 Ja lutuję tylko za pomocą dyszy z gorącym powietrzem. Nie używam do KOKI płomienia. Nie trzeba. Poza tym ten Dremel ma też i inne zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Mam ten sam - na Allegro za 120 zł zakupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Cooper69 ,ale Ty pięknie to robisz Chyle czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Dziękuję za miłe słowa ale do np. Gorlocka to mi daaaaaleko :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 .......ale do np. Gorlocka to mi daaaaaleko :( Ale fanzolicie Gazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Tak czy inaczej zacząłem żałować, że nie kupiłem Friuli... Ale i tak nigdzie nie ma więc pozostaje walka z materią w postaci "wyrobów" Hobby Bossa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Ale i tak nigdzie nie ma........ Zapytam jutro Radka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi