Archelaos Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Witam! Model przedstawia pojazd z 77 Batalionu 7BPanc walczącego na północnym odcinku obrony na Wzgórzach Golan w czasie Wojny Yom Kippur w 1973. Chodziło mi o pokazanie czołgu pod koniec pierwszej fazy walk, dlatego starałem by wóz wyglądał na uszkodzony ale zdatny do walki - stąd zasobniki podziurawione odłamkami i lekkimi pociskami, podarta osłona jarzma i tablice identyfikacyjne itd. Zrobiłem go praktycznie prosto z pudła - dodałem tylko liny z Eureki, dedykowaną siatkę na kosz z AFV Clubu (prod Voyagera) oraz skrzynkę i płachtę identyfikacyjną z Black Doga. Poza tym wyrzeźbiłem osłonę jarzma, tablice identyfikacyjne i część pakunków (śpiwory?) Planuję jeszcze dodać ze dwie figurki - wiecie może czy ktoś robi izraelskich czołgistów z tego okresu albo czy można kogoś (czołgistów US?) przerobić? Czołg prawie skończony zabrałem do Bytomia, a ostatecznie skończony zdobył wyróżnienie i jedną z nagród specjalnych w Inowrocławiu W składziku czekają na wakacje inni "uczestnicy" tej wojny - T62, SA2 i SAM6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Bardzo mi się podoba. Podarta osłona jarzma wygląda świetnie i dodaje całości bardzo dużo uroku. Szkoda mi tylko że te czołgi nie zdążyły dotrzeć na front przed końcem wojny w Europie :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Genialny i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Znakomity !! Dodam jeszcze ze znakomity podstawek. Prosty. Nieprzegadany, ale idealnie podkreśla sam czołg. Lubie takie udane proste kompozycje. Czesto sa znacznie lepsze niz et rózne przegadane historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Świetny! Bardzo fajnie wyszło brudzenie osłon zawieszenia. Przebarwienia, roztarte pigmenty w kolorze gruntu - no dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Robi super wrażenie. To jest moim zdaniem najfajniejszy czołg powojenny, a Twoje wykonanie tylko podkreśliło jego urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Bardzo ładny model jak i podstawka. Super się to wszystko prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Model super! Podłoże podstawki bardzo fajne. A czarna ramka podstawki pojechana na odwal :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Świetna sprawa. Te tablice które robiłeś to te z oznaczeniami "12"? Jak tak to szkoda że do żywicy nie włożyłeś - chętnie bym zakupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Model super Jeśli mogę coś zasugerować to zrób podpis od nowa - to ręczne wykonanie mocno koślawe i psuje efekt (chyba że taki był zamysł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Bardzo ładny. Na żywo w Warszawie rzucał się w oczy z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Chyba najfajniej wykonana pancerka w tej skali na tym zlocie. Bardzo fajnie stonowany. Bez przepychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Dzięki wszystkim za komentarze! Cieszę się, że się podoba! Zdaję sobie sprawę że podstawka wymaga poprawek. Niestety Bytom się zbliżał, a ja miałem tylko plastikową nadstawkę z podłożem... więc musiałem coś zrobić na szybko. No i niestety nie miałem do tej pory czasu się tym zająć. Ale już niedługo! Na boki podstawki położę cienką balsę i pomaluję wszystko z powrotem na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Dla mnie piękna praca! Planuję jeszcze dodać ze dwie figurki - wiecie może czy ktoś robi izraelskich czołgistów z tego okresu albo czy można kogoś (czołgistów US?) przerobić? Może: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Ale ta podstawka serio nie razi. Model przyciąga spojrzenie i to on jest w centrum uwagi. A jest na co popatrzeć. Obejrzałem ten model z każdej strony i żałuję troszkę że nie był jakoś na uboczu by go obfocić jak się tylko da. Brudzenie bocznych osłon wręcz mistrzowskie. Zdradziłbyś jak to robiłeś. Bo wygląda naprawdę realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi