Lucas HS Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Nie trzeba mieszać go z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Pozwolę sobie odświeżyć temat i zapytać czy ten Cleanlux należy mieszać z wodą? Nie trzeba, ale można. Jeżeli chcesz mieć słoik w którym będziesz trzymał części w celu ich umycia z farby, to spokojnie możesz rozcieńczyć, żeby było po prostu więcej. Preparat zachowa swe właściwości a będzie go więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 I nie straci na...na... żralności? Czyli...kurde....nie da się ze mną dzisiaj rozmawiać.... KURDE!! Chce sie spytać, czy nie będzie słabiej odrywał... nie... czy nie będzie słabiej usuwał farby! Wow, udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Pewnie słabiej usuwa, ale jak kąpiemy sobie części to bardziej nam zależy na tym, żeby były całe zanurzone. Najwyżej dłużej musi poleżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 A czy ten preparat usuwa szpachlówkę z modelu? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Nie. Zaschnięta szpachla jest, z tego co wiem, nie możliwa chemicznie do usunięcia z modelu. Świeżą szpachlę, która dopiero została nałożona lub zaczyna dopiero zasychać można usunąć patyczkiem higienicznym do uszu umoczonym w zmywaczu wamodu lub bezacetonowym zmywaczu do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 To i ja się dołączę. Muszę zerwać farbę z metalowej wanny sturmtigera i nie wiem czy krecisko nie ruszy metalu.. chciaż właściwie to jakiś stop magnezu albo innego cholerstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 A czy ten preparat usuwa szpachlówkę z modelu? Pzdr hej szpachlę tamki (tą płynną) i surfacery można usunąć debonderkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Przecież tu już było tyle tematów na temat tego kreta, że już chyba wystarczy następnych takich tematów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 hej szpachlę tamki (tą płynną) i surfacery można usunąć debonderkiem O fakt, zapomniałem, przecież sam na Mirage III tego doświadczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam Chiciałem wam pokazać co z plaskikiem robi DOT-3. Po zostawieniu na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Chiciałem wam pokazać co z plaskikiem robi DOT-3. Po zostawieniu na noc. Czy aby napewno był to DOT 3 a nie DOT 4 Niekiedy zdarza mi się, że zostawiam plastik w DOT 3 nawet na miesiąc i jak do tej pory nigdy nic złego nie wydarzyło sie. Po za tym na twojej fotce ścianka sleepera wygląda jak by była pęknięta i klejona Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Czy aby napewno był to DOT 3 a nie DOT 4 Niekiedy zdarza mi się, że zostawiam plastik w DOT 3 nawet na miesiąc i jak do tej pory nigdy nic złego nie wydarzyło sie. Proszę bardzo I co napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Czy aby napewno był to DOT 3 a nie DOT 4 Niekiedy zdarza mi się, że zostawiam plastik w DOT 3 nawet na miesiąc i jak do tej pory nigdy nic złego nie wydarzyło sie. Proszę bardzo I co napiszesz. Co napiszę ano to, że naczepę od kenia moczyłem ponad tydzień temu w DOT 3 a dopiero wczoraj wyłowiłem z niego tablicę rejestracyjną i jak widać nic sie jej nie stało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Jaki z tego morał: albo DOT-3 innemu DOT-3 nie równy, albo plastik plastikowi nie równy. Albo jedno i drugie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Mam pytanie , chcę zedrzeć farbę z modelu .Znalazłem tu informację , że jedną z metod będzie moczenie w krecie. Czy kąpiel w krecie nie rozpuści mi kleju "contacta" firmy revel , szpachli humbrolowej i kleju typu CA ? Czy jest określony czas trzymania w krecie modelu ? Czy gdy poleży za długo nie zdeformuje się plastik ? Proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Kret działa tylko na farby olejne i w zasadzie głuwnie na humbrole na model mastery słabo. Kret rożpuszcza kleje ca natomiast contakty i jej podobnych nie rusza model w krecie możesz trzymać ile chcesz nie naruszy plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Model pomalowany jest właśnie humbrolami , problem jednak w tym , że niektóre części były klejone cyjanoakrylem . A co ze szpachlą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 To sie rozkleją i przykleisz je jeszcze raz szpachli chyba nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Dziękuję za poradę .Kret szpachli nie rozpuszcza i kleju cyjanoakrylowego też nie rozpuścił . Wszystko zlazło pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Witam wszystkich i od razu zwracam sie z prosba o pomoc. czy ktos moglby mi podsunac pomysl na usuniecie z modelu farby akrylowej?? Dodam ze probowalem juz cieplej i zimnej wody a takze rozpuszczalnika. Bede wdzieczny za kazda pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 cleanlux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 rozpuszczalnika mam nadzieje ze nie nitro.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Właśnie nitro ja urzywam zamiast kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 nie, nie uzylem nitro tylko jakiegos angielskiego badziewia, nawet nie wiem jak sie nazywa bo naklejka jest zerwana. Kiedy zmywalem z mojego modelu farbe olejna bylo ok ale akrylu ktorego uzylem jako podkladu wcale nie ruszylo. Bardzo chcialbym zaczac malowanie modelu od nowa bo to moj ulubiony abrams i chcialbym zeby wygladal ladnie a nie jak ( przepraszam za slowo) kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi