Dorotka Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Ostatnio mam trochę więcej czasu, więc zacząłem dziubać Abramsa od RMF z dodatkami, które wcześniej "zanabyłem" pod Dragona. Efekt 14 dni poniżej. Nie będę się rozpisywał, model bardzo sympatyczny, składa się jak klocki lego. Datal powala i duża część tego co na blachach nie potrzebna, chyba, że ktoś się uprze... I tyle.. Wszystkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Skąd masz toczona lufę? RB już nie produkuje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Skąd masz toczona lufę? RB już nie produkuje :( No jak skąd mam.... Ze sklepu Ona też z Voyagera jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 blacharka pierwszorzędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 blacharka pierwszorzędna Dzięki! To dobra motywacja jak się lutuje takie bzdety... Spadam, bo mi "cyna" stygnie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Blachy robią wrażenie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Blachy robią wrażenie :-) Dzięki! "Zadupek" zaczynam męczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Aż miło popatrzeć na te blaszane zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Aż miło popatrzeć na te blaszane zmagania Patrzeć, jak patrzeć... Ale jak miło składać taką "żaluzję" przykładowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Jeden wieczór jedna "kratka"... Czyli, że potrzebne trzy żeby skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Blachy robią wrażenie :-) Szczególnie pestki do pięćdziesiątki Skąd masz toczona lufę? RB już nie produkuje :( No jak skąd mam.... Ze sklepu Ona też z Voyagera jest... Też kiedyś miałem ten zestaw Voyagera, ale po wnikliwej analizie okazało się, że zestawowa lufa DML-a była lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Szczególnie pestki do pięćdziesiątki Widać, największe wrażenie robią elementy jedynie wycięte z ramki Też kiedyś miałem ten zestaw Voyagera, ale po wnikliwej analizie okazało się, że zestawowa lufa DML-a była lepsza. Dzięki! Info będzie jak znalazł, gdybym wpadł na pomysł (w co wątpię) jakiegoś poważnego "abramsowego projektu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Hm... Coś kiepsko te wieczory obliczyłem... Komplecik, jeszcze uchwyty i można wieszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Wiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Szacun branża wentylacyjna stoi przed tobą otworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Jedna z moich ulubionych konstrukcji.Będę zaglądał bo mam w planach kupno Abramsa tylko się zastanawiam nad RMF czy Meng . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Jedna z moich ulubionych konstrukcji.Będę zaglądał bo mam w planach kupno Abramsa tylko się zastanawiam nad RMF czy Meng . No to masz się nad czym zastanawiać Na "końcu" prawie koniec... Zostały jeszcze jakieś duperele i drobiazgi... Tak więc jutro przeniosę się na przód, gdzie nie ma zbyt wiele do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Zadupek gotowy. Zostały jeszcze dwa łańcuszki zapinane do bocznych osłon i głupi łańcuch, który woziła załoga "Bad Blessing"... No i światła, ale to później. Być może zmienię też "porzeczki" w uchwytach tych łańcuchów, ale nie wiem jeszcze - mam wrażenie, że bez nich uciekają za bardzo w dół... Powiedzmy, że jestem zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Dorotka klei Tomcata... sorry mialo byc Abramsa , duzo lepiej wyglada ten model z zaluzjami metalowymi ,jedyna rzecza nie bardzo pasujaca jest wielkosc otworow w uchwytach na tylnej gornej czesci kadluba.Przez ich wielkosc smiesznie wygladaja zawieszone na nich szekle (w ksztalcie U).Poza tym Zaniepokoiłeś mnie Nie będę pitolił, że sprawdzałem, bo to model relaksacyjny więc z linijką nie biegam. Ale sprawdziłem teraz i takie same są w Dragonie... Na oryginale też wydają się jakieś duże. Myślę, że pies jest pogrzebany właśnie w szeklach, które nie mają "poprzeczek" i lecą strasznie w dół, przez co otwór wydaje się kuriozalnie duży. Już właściwie postanowiłem, że je poprawię i zobaczymy jak będzie wtedy... Dzięki za czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Pierwsza przymiarka na osikowe kołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Zestawowe vs. Fruile... Które lepsze, to zostawiam już "Ambramsologom". Ja wezmę te zestawowe, choć niezwykle upierdliwe w składaniu są. Najwyżej jak się będą rozpadać (choć na to nie wygląda) wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Porównując z poniższym zdjęciem żadna z gąsienic nie jest idealna, aczkolwiek Fruilowa wypada o pół długości nosa lepiej (choć nie do końca). Może dlatego, że to zdjęcie przedstawia gąsienice z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Jeśli mowa o tych kostkach na "wewnętrznej" stronie gąsienicy, to i oryginał i model są takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Panowie... Jak kcecie to możecie dyskutować jeszcze tydzień.... I tak założę te zestawowe, chyba że zaczną się rozpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Nie mam zamiaru dyskutować, bo obie są odpowiednie. Jedziesz dalej z koksem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi