Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Dobry kierunek z tym piachem i tym czymś na piachu . Więcej takich śmieci typu puszka po coli a będzie cudnie wyglądało. Na tę chwilę bawimy się w "Chodzonego"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Kamyczek i patyczek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Po drugiej stronie kamyczka i patyczka czai się najbardziej zabójcza amerykańska broń, a właściwie jej resztki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Z czego robiłeś butelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudipl Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Robi się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Z czego robiłeś butelkę? Butelka kupna - Def Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Podoba mi się dbałość o szczegóły podstawki Przejrzałem posty wstecz, ale nie znalazłem, czy coś pisałeś o piasku - to jakiś gotowy wyrób, czy Twoja mieszanka? Nie wiem, czy Cię interesuje moje zdanie co do murku, ale ja bym go nie obniżał - niski murek to prawie jak nie murek, no i nie zaszkodzi trzymać się trochę tego zdjęcia oryginału. A model i tak będzie całkiem dobrze widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Podoba mi się dbałość o szczegóły podstawki Przejrzałem posty wstecz, ale nie znalazłem, czy coś pisałeś o piasku - to jakiś gotowy wyrób, czy Twoja mieszanka? Nie wiem, czy Cię interesuje moje zdanie co do murku, ale ja bym go nie obniżał - niski murek to prawie jak nie murek, no i nie zaszkodzi trzymać się trochę tego zdjęcia oryginału. A model i tak będzie całkiem dobrze widoczny. Co piasku to produkt Wildera - Desert Sand (GP28). Tych piasków Wilder robi całkiem sporo i są faktycznie bardzo "sympatyczne". Co do murku... Im dłużej myślę o ewentualnym sposobie jego odniżenia, tym bardziej skłaniam się do pozostawienia go tak jak jest z ewentualnym ubytkiem kilku cegieł od góry. W sumie plan był taki, żeby zrobić jak na fotce, a pierwszy pomysł ponoć najlepszy jest. No i konsekwentnym trzeba być... Dzięki za opinię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Z cyklu "Murek zostaje, tak jak miał być pierwotnie" i tak jak jest na na oryginalnym zdjęciu. I tyle w temacie "murka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Zabawy przy murku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Lustro jeszcze połamałem, ale trzeba je jeszce ziemią obsypać po instalacji murku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Jakoś trudno mi wyobrazić sobie lustro nie rozbite, ale całkiem zgrabnie przecięte na dwie części i dość starannie odstawione pod murek. Do tej pory było efektownie, to jest efekciarskie, niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Jakoś trudno mi wyobrazić sobie lustro nie rozbite, ale całkiem zgrabnie przecięte na dwie części i dość starannie odstawione pod murek. Do tej pory było efektownie, to jest efekciarskie, niepotrzebne. Zgadzam się! Takie czasy "przejaskrawione" mamy niestety.... Chce na te lustra jeszcze zarzucić brudną szmatę, żeby stłumić ten tragiczny efekt. Wtedy powinno być lepiej, bo będzie widać jedynie odbijającą się cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Listopada 2016 Nie wiem czy to wina zdjęć, ale jakoś zbyt czerwony, jest ten piasek czy ziemia cokolwiek to jest pod murkiem. Lustro.... niedaleko jest zakład krawiecki czy fryzjer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Nie wiem czy to wina zdjęć, ale jakoś zbyt czerwony, jest ten piasek czy ziemia cokolwiek to jest pod murkiem.... Może kalibracja twojego monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Dorotka- te zdjęcia nie są dobrym przykładem. Robione w okolicach 16.00-17.00 przy ciepłym świetle. Piach wygląda w Iraku inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Dorotka- te zdjęcia nie są dobrym przykładem. Robione w okolicach 16.00-17.00 przy ciepłym świetle. Piach wygląda w Iraku inaczej. Inaczej, tzn jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 To po prostu nie jest standaryzowany piasek pustynny, który musi być zgodny z normą: - US Army 8736723/RG - koszerności rabina Icka - halal mułły Mehmeta Ibn Alla - i nie zatwierdzony przez komisję smolenskom! Musisz go KONIECZNIE dostosować do norm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 To po prostu nie jest standaryzowany piasek pustynny, który musi być zgodny z normą:- US Army 8736723/RG - koszerności rabina Icka - halal mułły Mehmeta Ibn Alla - i nie zatwierdzony przez komisję smolenskom! Musisz go KONIECZNIE dostosować do norm! Ujmę to tak... Nie wiem, co Koledzy widzą na swoich monitorach. Piasek to produkt Wildera, więc producenta o raczej uznanej renomie. Pokazywany na Britmodellerze i Armoramie nie wbudził żadanych kontrowersji (wręcz pczeciwnie). Pokazany na kilku forach FB także spotkał się z normalnym przyjęciem, również wśród tych którzy w Iraku służyli (także na Abramsach). Stąd też sorry, ale zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Ja sie nie czepiam piasku Wildera, tylko zdjęciowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Ja sie nie czepiam piasku Wildera, tylko zdjęciowego OK... Zdjęcie było robione między 16 a 17 przy ciepłym świetle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Weź coś tam łyknij bo nie wyczuwasz yronii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Ja, czy Doris? Właśnie odpaliłem Grants'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 ...Ja, czy Doris?... No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Obydwa robią dym o (nomen, omen) piasek... Moja prawda i tak jest najmojsza :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi