Skocz do zawartości

King tiger 1/16 trumpeter

piotr111

Rekomendowane odpowiedzi

Dorotka napisał:

Na ostatnim zdjęciu.. Czemu jakiś taki dziwny wzór na tych zielonych długich i okrągłych?

Na podłogę na razie nie patrzeć bo będzie dopiero robiona , a zielone i wzorki to bardzo ładne przebarwienie zrobione przez aparat .

piotr111 napisał:
  Dorotka napisał:

Na ostatnim zdjęciu.. Czemu jakiś taki dziwny wzór na tych zielonych długich i okrągłych?

Na podłogę na razie nie patrzeć bo będzie dopiero robiona , a zielone i wzorki to bardzo ładne przebarwienie zrobione przez aparat .

makinen napisał:
Podoba mi sie to, ze obić masz o polowe mniej i mniejszych, niż niektórzy stosują w 1:35

Staram się nie przesadzać z obiciami i ich wielkością . Robię je tylko w miejscach w których mogły faktycznie być , a poza tym nie lubię przesady według zasady - " bo tak wygląda lepiej " .

Dorotka napisał:
Piotruś, i tak cienki jesteś

14590370_1129513817138393_578865840316501496_n_zpscpdhpaj1.jpg

Nawet gdyby ktoś mi zaproponował za zrobienie takiego modelu zylion euro nie zrobiłbym tego ponieważ nade wszystko cenię sobie zdrowie , a przy tym albo bym zszedł na zawał albo wylądował w psychiatryku .

Dorotka napisał:
  Stojkovic napisał:
Dalej się łudź, że sklejanie takiej skali jak ty teraz jest dla normalnych

P.S. To się chyba nazywa wyparcie...

Nie mam najmniejszych złudzeń co do tego że jest to wariactwo , ale proporcjonalne do wielkości modelu . Dorotka , lepszego wsparcia jak wyluzowanie takimi wpisami nie ma .

Witam

piotr111 napisał:
Przerobione oparcie strzelca - radiooperatora i zrobiona od podstaw osłona prawego amortyzatora .

XiOoMRUh.jpg

Jak dla mnie, tak wyglądało dużo lepiej.

Oparcie radiooperatora

Pozdrawiam

Jacek

PS. Nie wiem czy masz książkę Davida Parker - Super king.

W niej jest ładna seria zdjęć do wnętrza, zrobiona przez Amerykanów zaraz po zdobyciu KT z nr 332.

Zdjęcia wnętrza wieży KT, dodatkowo ładnie widać podłogę wanny .

bigmodel napisał:
Witam

piotr111 napisał:
Przerobione oparcie strzelca - radiooperatora i zrobiona od podstaw osłona prawego amortyzatora .

XiOoMRUh.jpg

Jak dla mnie, tak wyglądało dużo lepiej.

Oparcie radiooperatora

Pozdrawiam

Jacek

PS. Nie wiem czy masz książkę Davida Parker - Super king.

W niej jest ładna seria zdjęć do wnętrza, zrobiona przez Amerykanów zaraz po zdobyciu KT z nr 332.

Zdjęcia wnętrza wieży KT, dodatkowo ładnie widać podłogę wanny .

Wszystkie trzy zdjęcia osłony amortyzatora są takie same . Bajer polega na tym , że obicia nie są robione srebrną farbą tylko mieszanką stali Ammo Mig i czarnej Vallejo . Kolor uzyskany to dosyć ciemna stal . Zdjęcia robię pod różnymi kątami żeby uwidocznić szczegóły . Poza tym , są to zdjęcia robione z kilku centymetrów i pod silnym oświetleniem . Końcowo wygląda to tak jak na zdjęciach lewego boku np. tu

IBzAs1hl.jpg

Książkę mam i z niej korzystam .

spiton napisał:
nie podobają mi się obicia. Mają nienaturalny rozkład.

Mnie też na tym elemencie nie przypadły do gustu... Wyglądają na "malowanie" srebrzanką a nie obicie, są za regularne i za bardzo "naciapane"... Krawędzie ok, reszta w moim odbiorze coś nie hallo...

Dorotka napisał:
  spiton napisał:
nie podobają mi się obicia. Mają nienaturalny rozkład.

Mnie też na tym elemencie nie przypadły do gustu... Wyglądają na "malowanie" srebrzanką a nie obicie, są za regularne i za bardzo "naciapane"... Krawędzie ok, reszta w moim odbiorze coś nie hallo...

Będziem poprawiać .