piotr111 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Na ostatnim zdjęciu.. Czemu jakiś taki dziwny wzór na tych zielonych długich i okrągłych? Na podłogę na razie nie patrzeć bo będzie dopiero robiona , a zielone i wzorki to bardzo ładne przebarwienie zrobione przez aparat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Na ostatnim zdjęciu.. Czemu jakiś taki dziwny wzór na tych zielonych długich i okrągłych? Na podłogę na razie nie patrzeć bo będzie dopiero robiona , a zielone i wzorki to bardzo ładne przebarwienie zrobione przez aparat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Podoba mi sie to, ze obić masz o polowe mniej i mniejszych, niż niektórzy stosują w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Podoba mi sie to, ze obić masz o polowe mniej i mniejszych, niż niektórzy stosują w 1:35 Staram się nie przesadzać z obiciami i ich wielkością . Robię je tylko w miejscach w których mogły faktycznie być , a poza tym nie lubię przesady według zasady - " bo tak wygląda lepiej " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Piotruś, i tak cienki jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Piotruś, i tak cienki jesteś Nawet gdyby ktoś mi zaproponował za zrobienie takiego modelu zylion euro nie zrobiłbym tego ponieważ nade wszystko cenię sobie zdrowie , a przy tym albo bym zszedł na zawał albo wylądował w psychiatryku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Dalej się łudź, że sklejanie takiej skali jak ty teraz jest dla normalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Dalej się łudź, że sklejanie takiej skali jak ty teraz jest dla normalnych P.S. To się chyba nazywa wyparcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Dalej się łudź, że sklejanie takiej skali jak ty teraz jest dla normalnych P.S. To się chyba nazywa wyparcie... Nie mam najmniejszych złudzeń co do tego że jest to wariactwo , ale proporcjonalne do wielkości modelu . Dorotka , lepszego wsparcia jak wyluzowanie takimi wpisami nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Pojemnik zza fotela strzelca radiooperatora . Zestawowy . Przerobiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Pojemniki na akcesoria , lufy do kadłubowego MG to żywice AFV i wyrzeźbiony siedzisko strzelca - radiooperatora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Poszczególne elementy wyglądają jakbyś rozbierał gotowy czołg z muzeum... Rewelacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 9 Listopada 2016 Autor Share Napisano 9 Listopada 2016 Przerobione oparcie strzelca - radiooperatora i zrobiona od podstaw osłona prawego amortyzatora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 nie podobają mi się obicia. Mają nienaturalny rozkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 nie podobają mi się obicia. Mają nienaturalny rozkład. Proszę o jakieś konkrety , gdzie , co , jak . Wszystko można poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Witam Przerobione oparcie strzelca - radiooperatora i zrobiona od podstaw osłona prawego amortyzatora . Jak dla mnie, tak wyglądało dużo lepiej. Oparcie radiooperatora Pozdrawiam Jacek PS. Nie wiem czy masz książkę Davida Parker - Super king. W niej jest ładna seria zdjęć do wnętrza, zrobiona przez Amerykanów zaraz po zdobyciu KT z nr 332. Zdjęcia wnętrza wieży KT, dodatkowo ładnie widać podłogę wanny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Witam Przerobione oparcie strzelca - radiooperatora i zrobiona od podstaw osłona prawego amortyzatora . Jak dla mnie, tak wyglądało dużo lepiej. Oparcie radiooperatora Pozdrawiam Jacek PS. Nie wiem czy masz książkę Davida Parker - Super king. W niej jest ładna seria zdjęć do wnętrza, zrobiona przez Amerykanów zaraz po zdobyciu KT z nr 332. Zdjęcia wnętrza wieży KT, dodatkowo ładnie widać podłogę wanny . Wszystkie trzy zdjęcia osłony amortyzatora są takie same . Bajer polega na tym , że obicia nie są robione srebrną farbą tylko mieszanką stali Ammo Mig i czarnej Vallejo . Kolor uzyskany to dosyć ciemna stal . Zdjęcia robię pod różnymi kątami żeby uwidocznić szczegóły . Poza tym , są to zdjęcia robione z kilku centymetrów i pod silnym oświetleniem . Końcowo wygląda to tak jak na zdjęciach lewego boku np. tu Książkę mam i z niej korzystam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Wyrzeżbiona od podstaw skrzyneczka elektryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 nie podobają mi się obicia. Mają nienaturalny rozkład. Mnie też na tym elemencie nie przypadły do gustu... Wyglądają na "malowanie" srebrzanką a nie obicie, są za regularne i za bardzo "naciapane"... Krawędzie ok, reszta w moim odbiorze coś nie hallo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 nie podobają mi się obicia. Mają nienaturalny rozkład. Mnie też na tym elemencie nie przypadły do gustu... Wyglądają na "malowanie" srebrzanką a nie obicie, są za regularne i za bardzo "naciapane"... Krawędzie ok, reszta w moim odbiorze coś nie hallo... Będziem poprawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Prawy boczek sklecony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Super, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Ładne cabrio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Piotrze... Mam wrażanie, że popadasz w "jednorodność uszkodzeń" na różnych elementach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi