bożo wpożo Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Popaczaj tutaj , może sobie dopasujesz . To są klosze z obudowami - bardzo fajne . http://www.jadarhobby.pl/elf-m-432.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Popaczaj tutaj , może sobie dopasujesz . To są klosze z obudowami - bardzo fajne . http://www.jadarhobby.pl/elf-m-432.html Dokładnie, zwróć uwagę na ten sethttp://www.jadarhobby.pl/elf-3503-male-swiatla-do-pojazdow-skali-135-p-47612.html?manufacturers_id=432... o modelu się nie wypowiadam, bo to jak zwykle górna póła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Dzięki chłopaki, jak uporam się z plandeką, to coś na pewno wybiorę z zaproponowanych przez Was rzeczy. A skoro o plandece mowa... Magic Sculpt + Green Stuff, dwie/trzy warstwy i weekend spokojnej roboty. Wygląda to obecnie tak: Biały nalot, to resztki po szlifowaniu. Jeszcze czeka mnie trochę pracy nad kilkoma miejscami. Nie żebym był zadowolony, bo uczucia mocno mieszane póki co, ale chyba nie muszę tego wypieprzać i robić drugi raz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Kamil-możesz zrobić zdjęcie plandeki patrząc od tylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Niestety już złożyłem "foto-studio", mam tylko takie, ze źle złapaną ostrością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Całkiem zgrabnie Ci to wyszło Ale coś mi nie gra ze zdjęciami oryginału. U Ciebie widać, że jest zrolowana plandeka z tylnej części pojazdu. W oryginale nie widać tego rolowania, więc może tam jest tylko kawałek brezentu przykrywającego przednie fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Właśnie o to mi chodziło, ale Kubisz zgrabniej to ujął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Września 2016 Witam. Spójrz jak ona jest podwieszona. Twoje jest ok, ale wygląda jak by była lekko zapadnięta na środku. I tak jak piszą Kubisz i Makinen, jest tylko kawałek nad przednią częścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Tak, tak, mam tego pełną świadomość. I nie wiem, co jest nie tak z tą plandeką - w sensie, faktycznie, to co jest zrolowane na oryginale wygląda na dość szczątkową plandekę - rolka jest strasznie mała. Szczerze mówiąc myślałem, że wina jest w tym, że nie umiem rozwałkować masy odpowiednio cienko. Chyba jednak macie rację - chłopaki mają tam płachtę w wersji mini... Inna sprawa, że też chciałem ją tak podwiesić o stelaż, ale nie szło - cóż... chyba będzie jednak drugie podejście Trochę szkoda masy, ale przecież nie od razu Kraków zbudowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 na stelażu plandeki między płytami pancernymi widać jakiś materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 A może tam jest normalnowymiarowa plandeka, ale opuszczona w dół za fotelami? Na tym zdjęciu: widać ciemność za siedzącymi chłopakami. Na tym: też widać raczej bez wątpliwości, że plandeka opada w dół, że nie jest to tylko mały daszek. Ale... Z kolei na tym powiększeniu: wygląda to nieco inaczej. Tak jak Bartek wspomniał widać jakiś materiał w pionowej szczelinie pomiędzy płytami opancerzenia, ale nad krawędzią długiej tylnej płyty, nad żółtą plamą kamuflażu, widać chyba roślinność w tle... No i widać kawał poziomego fragmentu stelaża, więc tutaj nie jest to raczej plandeka przewieszona i opadająca w dół, tylko mały daszek. Jeżeli mogę, to taka moja mała sugestia. Wnętrze kabiny jest na tyle ciekawe i porządnie przez Ciebie zrobione, że na Twoim miejscu zrobiłbym wersję nie z fragmentem plandeki opadającym do tyłu, tylko z tym małym daszkiem rozpiętym nad przednimi fotelami, podwiązanym do stelaża jak na powiększeniu wrzuconym przez jawkersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Dzięki za pomoc i porady - to motywuje do zmian. Co do materiału pomiędzy płytami, to podejrzewam, że jest to coś podobnego jak tutaj: nie zaś fragment plandeki. Spróbuję odtworzyć taki mały daszek z plandeki. Za którymś razem się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Cześć, Czas odkurzyć wątek. Patrzeć nie mogłem na swój pierwotny ulep i tak mi zbrzydło, że miesiąc trwało aż się zebrałem to drugiego podejścia. I oto jest - nowa plandeka. Wciąż daleko jej do ideału, ale myślę, że jest 10x lepsza od poprzedniej. W międzyczasie pokończyłem pracę nad niektórymi detalami, dodałem fakturę stali na wewnętrznych częściach płyt pancernych i cóż... model w zasadzie gotów do malowania. Z racji strasznego rozdrobnienia do zdjęć połapany na blu-tack, stąd wiele konfliktów z geometrią i symetrią Wynajdę jeszcze jakieś odpowiednie lampy na przód(myślę, że UAZ dużo zyska z nimi) i do lakierni. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 28 Października 2016 Witam. Moim zdaniem jest o wiele lepiej niż było. Całość nabiera kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Oooooo! Panie! Niebo a ziemia! Świetnie teraz plandeka się prezentuje. To jedna warstwa, czy baza i na to właściwa wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Dzięki! Jedna warstwa. Chciałem uzyskać możliwie delikatną i cienką warstwę plandeki, z racji tego, że zwisa luźno na stelażu i można pod nią zajrzeć. Zastanawiam się jeszcze tylko nad złapaniem jej o górę stelaża jakimś paskiem albo czymś, bo wydaje mi się, że grawitacja ściągnęłaby ją ze stelaża bez podwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Jest świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Listopada 2016 Autor Share Napisano 9 Listopada 2016 Cześć, Powolutku sobie maluję. Z racji strasznego rozdrobnienia modelu jeszcze sporo czasu zajmie mi wymalowanie wszelkich detali. Póki co - jest kamuflaż na UAZie i bazowe kolory na niektórych innych częściach. Zdecydowałem się na odrobinę pracy z lakierem do włosów - bardziej zależało mi na zrobieniu przetarć na plamach kamuflażu niż jakiś wielkich odprysków, chyba nawet się udało. Jedynie środek zmordowałem bardziej. Teraz będę w wolnych chwilach malował sobie silnik, ramę, detale, itd... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 9 Listopada 2016 Cześć. Przetarcia wyszły super. Nie za dużo nie za mało. Kamuflaż też jest ok. Prosimy o częstsze odświeżanie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Listopada 2016 Autor Share Napisano 9 Listopada 2016 Cześć.Przetarcia wyszły super. Nie za dużo nie za mało. Kamuflaż też jest ok. Prosimy o częstsze odświeżanie tematu. Oj, żebym ja miał na to wpływ. Będę robił co w mojej mocy, niestety praca nie zawsze pozwala na dłubanie przy modelu. A czasem po prostu już się nie chce nawet siadać wieczorem do modelowania po całym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Malownie wygląda ładnie, choc nie wim czy kolory trochę ciemne nie wyszły. Może to tylko wina fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Chciałem się przyczepić, ale nie ma do czego Bardzo dobra robota Wiem, że się powtarzam, ale może dzięki temu nie zapomnisz - do kompletu koniecznie musisz mu dorobić ukraińskiego kolegę Humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Chciałem się przyczepić, ale nie ma do czego Bardzo dobra robota Wiem, że się powtarzam, ale może dzięki temu nie zapomnisz - do kompletu koniecznie musisz mu dorobić ukraińskiego kolegę Humvee. Mam w pamięci, ale na razie złapałem chrapkę na inny pojazd - już leci z Chin. Od razu dodam - nie, tym razem nie Ukraina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi