kjp_a_man Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 … Pamiętam dokładnie jak ojciec i dziadek mieli swoje maluchy i tam EWIDENTNIE były takie małe (fakt, że teraz chyba kojarzę, że mniejsze od tych ro zrobiłem) czarne, plastikowe dekielki ale z tego wynika, że to musiały być inne, nowsze felgi.... Pierowzór dla modelu który robisz. To co pamiętasz „z domu.” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Warszawa M20 ma opuszczane na korbkę wszystkie boczne szyby i uchylne lufciki.... Tu będzie tak samo. Dodatkowo światła, pewnie też stop na pedał hamulca. Co jeszcze... otwierany wlew paliwa?? Zobaczymy... Pamiętajmy, że tutaj dodatkowym "smaczkiem" jest Niewiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 ...To co pamiętasz „z domu.” Oo,, to,,to,, właśnie to mi się gdzieś tam z tyłu głowy kręciło Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 ...A Panowie powiedzcie mi, czy pod fotelem pasażera będzie jakiś głośnik ? Hm... dobre pytanie, Warszawa też miała miejsce na głośniczek ale jak się okazało DA zrezygnowało z dźwięków żeby obniżyć koszt kolekcji.... Jak będzie w Maluchu... pewnie podobnie Wydaje mi się że raczej tak będzie, bo gdyby było inaczej to zapewne już by była gdzieś informacja o tym hiper mega dodatku Chociaż takim klaksonem Malucha na przycisk, to nie pogardziłbym Co do zmian kolorystycznych kół, to jestem na tak Może mało seryjne, ale podobają mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2017 ostatnia - wczorajsza - dostawa postawiła Malucha na koła. Dodatkowo doszły tylne chlapacze i... to tyle :( od tyłu już jakieś to kształty ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Gdyby nie te wszędobylskie śrubki... Mi mocno psuje to odbiór fajnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 27 Kwietnia 2017 Share Napisano 27 Kwietnia 2017 Dokładnie jak kolega wyżej napisał - śrubki psują efekt i wyglądają tandetnie. Te oryginalne nie dość, że są pod krzyżak, to jeszcze wszystkie jednakowe i przeskalowane. Kolejne części przychodzą w odstępach czasowych, więc może warto byłoby przemyśleć temat poprawy w tym czasie śrub i zastąpienia ich (przynajmniej tam, gdzie będą widoczne) takimi z sześciokątnymi łbami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachotek Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Jak widać prenumeratorzy są na tym samym etapie czyli sporo w tyle niż wydania kioskowe. Mój model nie jest składany czysto z pudła, ale wprowadzam poprawki zbliżające go do rzeczywistości. Łatwo nie jest, ale przynajmniej efekty końcowe wynagrodzą pracę. Jak wygląda u Was napięcie paska prądnicy? Mój był na tyle krótki, że aż wyginało koła pasowe. Poza tym zawieszenie przeszło rewolucję: rozebrany resor piórowy i wymienione 2 pióra na plastikowe (bardziej elastyczne), przerobione amortyzatory. Wszystko jest ruchome w większym stopniu niż oryginał. Silnik z tłumikiem szmerów ssania wygląda na wczesną 650-ktę, ale i tak dużo szczegółów brakuje, np jednego przewodu - z nad filtra do wlewu oleju czy sterowania gaźnikiem, które też planuję dorobić. Ogólnie model ma potencjał, jeśli ma się chęci. Powodzenia w składaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 23 Maja 2017 Autor Share Napisano 23 Maja 2017 Gdyby nie te wszędobylskie śrubki... Mi mocno psuje to odbiór fajnego modelu. Większość śrubek po całkowitym złożeniu będzie niewidocznych ale niestety niektóre będą psuły efekt... cóż nie będą jednak na tyle widoczne żeby dyskwalifikowały model Kolejne 4 numery... Lewa wewnętrzna ścianka komory silnika wraz z regulatorem napięcia Tylna i górna przegroda i... przymiarka spodnia osłona silnika i tyle... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Te śruby to masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Pokazałeś wiele świetnych modeli, ale tutaj niestety idziesz na łatwiznę. I nie chodzi tylko o śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 23 Maja 2017 Sam jak chyba większość mam sentyment to fiacika ale fakt przy tej skali śrubska nie przystoją... podfrezuj zrób je wpuszczone a łby zszpachluj i pomaluj co by ich widać nie było...tak kompletnie psują efekt... oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 A widzisz... to coś pokręciłem.Pamiętam dokładnie jak ojciec i dziadek mieli swoje maluchy i tam EWIDENTNIE były takie małe (fakt, że teraz chyba kojarzę, że mniejsze od tych ro zrobiłem) czarne, plastikowe dekielki ale z tego wynika, że to musiały być inne, nowsze felgi.... No trudno, realizm poszedł się je... ale i tak podoba mi sie tak jak jest Owszem były dekielki, ale w wersji fl. To jest pierwsza wersja z chromowanymi zderzakami i z szerszym rozstawem śrób na bębnie. Ta wersja powinna mieć jasno szare felgi jednolite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Owszem były dekielki, ale w wersji fl. To jest pierwsza wersja z chromowanymi zderzakami i z szerszym rozstawem śrób na bębnie. O, a jaki to rozstaw jak nie 4x98? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 Owszem były dekielki, ale w wersji fl. To jest pierwsza wersja z chromowanymi zderzakami i z szerszym rozstawem śrób na bębnie. O, a jaki to rozstaw jak nie 4x98? Cytrynki miały inny rozstaw, z tego co pamiętam to bodajże 4x190. Późniejsze wersje były już na 4x98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 kolejne cztery numery... Zamknięcie komory silnika Moduł elektroniczny i okablowanie. NIESPODZIANKA - jest głośniczek (Warszawa miała miejsce na głośniczek ale go nie było ostatecznie) Podejrzewam, że będzie tylko odtwarzał dźwięk klaksonu, co powinien imitować idealnie... Przymiarka z podłogą Dywaniki pomalowałem ciemnym szarym i na koniec super matem i tyle... Coraz bardziej skłaniam się żeby pomalować dekle felg... tak aby tworzyły całość - jak w oryginale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2017 Coraz bardziej skłaniam się żeby pomalować dekle felg... tak aby tworzyły całość - jak w oryginale...Obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Zastanawiam się, czy ta relacja ma jeszcze jakiś związek z tematyką tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Zastanawiam się, czy ta relacja ma jeszcze jakiś związek z tematyką tego forum. Hm.... 1. model jest ? - jest 2. work jest ? - jest 3. plastik jest ? - jest Jeszcze jakieś pytania ? ;) Pomijam fakt, że niektóre modele plastikowe tu prezentowane mają taką ilość dodatków z blaszek fototrawionych, że mój Maluszek wcale nie ma więcej metalu w sobie niż one.(stosunkowo rzecz ujmując) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Bardziej chodziło mi o to, że "work" ogranicza się do odpakowania gazetki i powkręcania śrubek. No ale cóż, muszę jakoś z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Jakieś postępy w budowie modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 26 Września 2017 Autor Share Napisano 26 Września 2017 Co słychaś w garażu Malucha ?... Ano powoli buduje się ;) Znany problem ze wstawianiem zdjęć (fotokosz) troszkę mnie zniechęcił ostatnio do udzielania się na forum.... ale koniec końców znalazłem sobie nowy serwer i oto wracam.... Maluch buduje sie bardzo powoli z wiadomych względów. Aktualnie wyglada to tak: Pod podłogą ukryte będą kabelki i troszkę elektroniki Przedział silnikowy właściwie jest ukończony Gotowy fotel kierowcy i szkielet fotela pasażera. Dywaniki wymalowane tak, aby odznaczały się na podłodze Tylna "kanapa" Tu widać, że fotele będa ruchome - tak jak w oryginale - co umożliwia wsiadanie do tyłu W kilku numerach pojawiły się też części od przyczepy. Dotychczas dało się zmontować jeden bok wraz z drzwiczkami (ruchome/otwierane) oraz uchylną pokrywę dachu Z dodatków przyszło też coś takiego .... A dla przypomnienia to co czeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Nie pokusiłeś się o wykładzinę podłogi? No chyba, że te wczesne nie miały "dywanów", to zwracam honor (aż tak stary nie jestem i nie pamiętam, ale ta z początku lat 80' na pewno miały wykładzinę na podłodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 26 Września 2017 Wszystkie roczniki miały wykładzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Kanister miał inne zamykanie. A na wszystkich łączeniach blach daj dużo ciemnobrązowego wascha, konserwacja lubiała wypływać wszystkimi otworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi