Gość Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Przecież gąska jeszcze nie napięta. Nie ma koła napędowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Przecież gąska jeszcze nie napięta. Nie ma koła napędowego. No właśnie, zupełnie nie trybię o co biega.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Ja też nie, Bengal napnij gąskę to zobaczysz że się ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2017 Przecież napisał zdjęcie robocze. Teraz ustawia balans bieli, ustawienie modelu, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Coś mnie przyćmiło że to plastiki, ale przecież to metal. Nie było tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Ogólnie "wydaje" mi się, że w tym zdjęciu są źle koła przyłożone. Jutro zrobię zdjęcia w lepszym oświetleniu lub innej perspektywie. Zastanawia mnie, czy górna część gąsienicy musi leżeć na kołach/czy tylko stykać się/bądź w ogóle ich nie dotykać. Kolejny, chyba najbardziej mnie nurtujący problem to jak mam się pozbyć poprzedniego miejsca na koło napędowe. Będę musiał wkleić nowe a co ze starym ? Było klejone TETC, więc hmm pilnik i powoli ? To mnie przeraża .... nie chce popsuć delikatnie mówiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Ogólnie "wydaje" mi się, że w tym zdjęciu są źle koła przyłożone. Jutro zrobię zdjęcia w lepszym oświetleniu lub innej perspektywie.Zastanawia mnie, czy górna część gąsienicy musi leżeć na kołach/czy tylko stykać się/bądź w ogóle ich nie dotykać. Kolejny, chyba najbardziej mnie nurtujący problem to jak mam się pozbyć poprzedniego miejsca na koło napędowe. Będę musiał wkleić nowe a co ze starym ? Było klejone TETC, więc hmm pilnik i powoli ? To mnie przeraża .... nie chce popsuć delikatnie mówiąc... Co do 1 to sprawdź na oryginale. Co do dwa to zupełnie nie rozumiem o co chodzi z "pozbyć poprzedniego miejsca na koło napędowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Co do 1 to sprawdź na oryginale. Co do dwa to zupełnie nie rozumiem o co chodzi z "pozbyć poprzedniego miejsca na koło napędowe" Fakt 1 muszę sam sprawdzić, przepraszam. Odnośnie dwójki chodzi mi o : a kupiłem : dół nie był brudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 ... a kupiłem : ... Napiszę Ci brutalnie... To twój pierwszy model... Fajny model... Zostaw to co masz, przestań świrować z takimi dodatkami, co wymagają odklejania czegoś, co jest już przyklejone... Skończ go, bo zaraz coś spier... a nie poprawisz... Tyle moich mądrości, twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Jacek ma rację! Nie ma co szarżować. A tu przkład na to, że gąsienica dotyka kół: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Zdjęcie z Bovington? Nie ma co się pochylać za mocno, bo tak jak napisał Dorotka - coś się spaprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dobry, szybkie 2 pytania 1/ fixer pigment pędzlem czy aero ? Zakładam, że pędzlem by nie zdmuchnąć pigmentu ? 2/ pierwszą warstwę położyłem błyszczącym lakierem, na wszystkie teraz zabiegi położyć mat czy mogę pół/mat ? b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Z własnych doświadczeń. Pędzlem nie zdmuchniesz pigmentów, ale mogą się nazwijmy to rozpoznać, rozmazać. Aero cześć napewno odleciał, ale ich nie zalejesz przez co zostaną tak jak je zrobiłeś. Jak nie chcesz czekać pół dnia albo i dłużej na wyschnięcie fixera, może go wysuszyć suszarką do włosów. Tylko ostrożnie i nie za długo w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dzięki. Mały update karabin, który moim zdaniem nie wyszedł mi za bardzo :( liny : Dokleiłem urwaną obejmę wieży. I chyba koniec, teraz tylko fixer, lakier i pozostaje mi już tylko czekanie na koła. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 No proszę… A jeszcze niedawno zarzekałeś się, że obejma przekracza twoje możliwości… Nie wiem jak innym, ale mnie się podoba. Kalki fajnie wyszły, przetarcia też fajne, nieprzesadzone. Blaszka się chyba z tyłu odkleiła, nie wiem czy zauważyłeś. Jest spoko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Uchwyt spoko , ale wkm to skisiłeś koncertowo powinna być pomalowana tylko podstawa a nie karabin czy puszka amunicyjna, tutaj masz zdjęcie co powinno być pomalowane a co w kolorze gunmetal: http://www.info-pc.home.pl/whatfor/baza/whatfora_sentymenty.htm Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 No proszę… A jeszcze niedawno zarzekałeś się, że obejma przekracza twoje możliwości… Nie wiem jak innym, ale mnie się podoba. Kalki fajnie wyszły, przetarcia też fajne, nieprzesadzone. Blaszka się chyba z tyłu odkleiła, nie wiem czy zauważyłeś. Jest spoko! A no popatrz jakoś się udało. Blaszka była od początku krzywo wklejona, ale już tak zostanie. Uchwyt spoko , ale wkm to skisiłeś koncertowo powinna być pomalowana tylko podstawa a nie karabin czy puszka amunicyjna, tutaj masz zdjęcie co powinno być pomalowane a co w kolorze gunmetal:http://www.info-pc.home.pl/whatfor/baza/whatfora_sentymenty.htm Pozdr. A. Jak napisałem marnie mi wyszedł (raczej źle go zrobiłem od początku). Na szczęście nie jest on wklejony, więc mogę kupić nowy ?? A co o linach sądzicie ? Bo jakoś ciężko było mi znaleźć ich konkretne położenie tak jak ja zrobiłem, w necie wygląda to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Nie, że krzywo wklejona, tylko, że się odkleiła na jednym rogu (trzecie zdjęcie od góry)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Dobry : Nie będę już poprawiał tego Dorotka - mam nadzieje, że bardzo nie popsuje to końcowego wyniku. Mała niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Dobry : Nie będę już poprawiał tego Dorotka - mam nadzieje, że bardzo nie popsuje to końcowego wyniku. Litości... Ecie, pecie ciągniesz z zagranicy, a nie chce ci się przykleić na rogu blaszki To trwa krócej niż napisanie tego postu... Także, weź się i nie wygłupiaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Poprawiłem blaszkę, biorę się za koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Poprawiłem blaszkę, biorę się za koła. Zuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Poprawiłem blaszkę, biorę się za koła. Zuch e tam... nic trudnego kolejny update, przeprowadziłem przed chwilką operację - pacjent żyje o dziwo było tak : w trakcie : po operacji : oczywiście to nie koniec, bo jeszcze muszę poprawiać ale tak na szybko zrobiłem zdjęcia, że może kiedyś jednak Iraq stanie na tych gąsienicach. Wracam do Merkavy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Poprawiłem blaszkę, biorę się za koła. A widzisz. Wedłuk mnie robiła smaczek. Tym bardziej że w Iraku to te czołki zmenczone czasem były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2017 Wedłuk mnie robiła smaczek. Tym bardziej że w Iraku to te czołki zmenczone czasem były. Nie jest idealnie gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi