cloner16 Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Pierwsza taka próba z efektem nocy. Skala 1:35. Dragon+MiniArt+ trochę śmieci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2016 Czołem Zamysł fajny ale obawiam się ze w takim otoczeniu ostatni rzecz jaka by działała by to właśnie prąd... Koncepcja ciekawa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Ciekawe... Z prądem trafna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2016 Witam. Bardzo ciekawy pomysł Ale jak już, to nie pasuje mi zbyt wysokie oświetlenie pojazdu do nisko zawieszonej dolnej lampy. Patrząc na kąt padania światła z tej dolnej lampy, to ściana pionowa i lufa w pojeździe nie powinny być oświetlona w takim stopniu. Z górnej lampy, światło widać że jest zasłonięte przez ten chodniko-balkon. Lufa w ogóle, a ściana może nie tak bardzo jasno powinna być oświetlona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Ciekawa koncepcja ona jest. Koledzy wyrazili opinie techniczne; z mojej strony: żarówka świeci się? Pomysł bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Jak dla mnie nowinka. Czegoś takiego nie widziałem i bardzo mnie zaciekawiła. W każdej pracy można znaleźć jakąś niespójność. Ta praca mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2016 Efekt światła osiągnięty jest malowaniem, a nie światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Greif, a kto tego nie załapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Efekt światła osiągnięty jest malowaniem, a nie światłem. Rzecz jasna, więc moim zdaniem żarówka powinna być jaskrawobiała/żółta. Ta na dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 http://www.ebay.com/itm/Pro-Built-Night-Diorama-1-35-German-Staff-Specters-in-the-Fog-/252610707467?hash=item3ad0c5800b:g:UXsAAOSwZVlXlkEg Jest ona do kupienia za 399$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 A co robi chodnik na wysokości I piętra i drugi jeden poziom niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Października 2016 Autor Share Napisano 30 Października 2016 http://www.ebay.com/itm/Pro-Built-Night-Diorama-1-35-German-Staff-Specters-in-the-Fog-/252610707467?hash=item3ad0c5800b:g:UXsAAOSwZVlXlkEgJest ona do kupienia za 399$ Jedyne xD Swoją drogą za więcej schodziły śmieci vomaga. A co robi chodnik na wysokości I piętra i drugi jeden poziom niżej? Leży. Makieta nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Chodzi jedynie o efekt. Podobnie jak w każdej poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 A kto powiedział, że źródłem światła jest elektryczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Żarówka nie świeci. To światło musi być od ufo ("Nazistowskie UFO") Nie wiem jak diorama prezentuje się na żywo. Fotki zrobione przy słabym świetle. Pomysł i usytuowanie całości jest na wielki PLUS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Wschodzące słońce zamieniło faszystowskie gobliny w kamienne posągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 ... pierwszy raz widzę coś takiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 ... pierwszy raz widzę coś takiego! przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Musze się odnieść do zarzutu ze makieta jest kiepsko oświetlona. Edit. OK jest źle oświetlona z jednej strony ale jako że jest taka różnica kolorów to nie mogłem jej bardziej oświetlić bo wtedy czarny stałby się szary. Co do lampy na dole to fakt. Jest za nisko ale nie mam możliwości tego zmienić bo... nie chce mi się szczerze przyznaje się do błędu ale nie mam czasu to rozgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 ... pierwszy raz widzę coś takiego! przykro mi Dam na tacę może to coś zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2016 Szkoda, że foty nie są zrobione na czarnym tle - polepszyło by to odbiór tej pracy. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Szkoda, że foty nie są zrobione na czarnym tle - polepszyło by to odbiór tej pracy. pozdrawiam Christian Fakt, ale przyznam że pomyślałem o tym dopiero jak wrzuciłem zdjęcia na modelworka. Planuję jeśli się nie sprzeda zrobić kiedyś sesję na czarnym tle albo plakacie jako tło. Wszystko zależy od tego czy znajdę jakieś ciekawe tło i czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 kup se czarny karton ,_)))))) Bo cały efekt szlag trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 Ciekawy pomysł i coś świeżego. Może by spróbować w Photoshop zmienić kolor tła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 Nie potrafię obsługiwać Photoshopa ani gimpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 Dla mnie fajna koncepcja, ale twarze figurek zbyt ciemne, jacyś mulaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi