jonathan Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 O tak. Przednia robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Bardzo elegancka praca możesz zdradzić z czego robiłeś uchwyty i przewody - to jakieś rurki miedziane? jeśli tak to mógłbyś zdradzić źródło zakupów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 WitamTak jonathan - widziałem, ale zdaje się, że jeszcze w handlu nie ma... Pozdrawiam - Mikołaj No to pociesze Cię bo Martola i Plastmodel już mają na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Dzięki za opinie, dodatkowo jonathan za info mysiek13 - tak, to są zwykłe druciki miedziane i mosiężne chyba, swego czasu, szykując się do budowy silnika Su-20 nabyłem druciki wielu średnic poczynając od 0,1 mm - jeśli dobrze pamiętam to w Exito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Bardzo fajna relacja, pomysł i w ogóle. Patrzę i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Bardzo pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 Dzięki za wpisy. Dla wyrównania szans podgoniłem nieco Canadę kanadyjską w postaci najklasyczniejszej ciężarówki. Paka dostała z termicznie ciągniętych, prawie włosowatych pręcików "osadzenia" pałąków, zaś same pałąki - zamiast zestawowych - wykonałem z drutu: Dzięki temu pałąki wpasowały się idealnie zarówno z poziomie jak i w pionie. Paka została leciutko zwaloryzowana częściami Parta: I Kanadyjka po wstępnej przymiarce: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Kim ty jesteś z zawodu? Czysta robota. Normalnie bym nie powiedział że to 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Podejrzewam ,ze zegarmistrzem Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 No, klasyka ("św.")Mikołaja * Kiedyś robił 1/32 i wstawiał nam, że to 72, teraz myśli, że 35 nie widzimy jureczek, z naszego Kolegi żaden zegarmistrz... On raczej prowadzi szkolenia dla tysięcy Chińczyków, na których pokazuje jak się składa 8-rdzeniowy procek, tak układ-po-układzie, w skali 1:1 Dlaczego ja tak nie potrafię?! * człowiek już za Jaka żywcem do nieba powinien pójść, a co dopiero za turbinę Iskry czy te karaluchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Super wykonuje te Swoje dzieła Doszły mnie tez słuchy ,ze Faberge praktykował u niego Mam nadzieje ,ze kolega Mikolaj się nie obrazi ,ze troszkę zaśmieciliśmy mu watek Mikolaju działaj dalej ,lubię oglądać i podziwiać kunszt z jakim pracujesz I bardzo zazdroszczę ,ze sam tak nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Mikołaju, świetna robota, jak zawsze czysto i dokładnie Ale czy są jakieś szanse na wymianę kół? Kanady zawsze kojarzyły mi się z ładnymi kołami (takie moje skrzywionko miłośnika pojazdów 4x4), a te zestawowe to po prostu sakramenckie brzydale Pooglądałem trochę zdjęć oryginałów i nie znalazłem niczego przypominającego te kółka z modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Dzięki Panowie za komentarze Co do zawodu - przecież zegarmistrz i procesorowiec nie chcieliby zabierać roboty do domu i czynić z niej hobby. Niemniej z terminami i procedurami mam do czynienia ;-) kubisz - mam nadzieję ucywilizować trochę te kółka, wiem, że są słabym elementem zestawu. Pamiętaj proszę o założeniu kolekcjonerskiej budowy, nie chcę śrubować jak w lotnictwie. Zdaje się, iż rozwiązaniem są kółka żywiczne, ale tu już pojawiają się spore koszty (na warsztacie są 3 zestawy...) Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Buda w Australijczyku dostała trochę dodatków partowych i własnych: Dorobiłem też właz dachowy: Mimo szczerych chęci nie dałem rady zaakceptować antenowego pałąka z zestawu i musiałem sam podziałać: I ogólnie Kangur tak się prezentuje: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Miazgaaaaa. Kiedy malowanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 No nie mogę i w autach to samo co w lotnictwie jesteś niemożliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 No bo tak się albo umie, albo nie. I nie ma znaczenia co się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 No bo tak się albo umie, albo nie. I nie ma znaczenia co się robi. Trudno w tym wypadku się nie zgodzić. Po malowaniu model zapewne będzie jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 A to on nie składa prawdziwego pojazdu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Cześć, W cysternie kabina No.11 ma syrenkowo otwierane drzwiczki, a ponieważ zestawowe były mocno uproszczone, wykonałem własne celem zamontowania ich w modelu jako otwartych: Z kolei we wnętrzach kabin odbyły się pierwsze prace kolorystyczne: Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Cześć, poniżej efekty pierwszego wejścia w nowe dla mnie obszary. Miałem zacząć od cysterny, ale wyszło, że w sprawie kolorów zewnętrznych wystartowałem od Kanadyjki (olive drab) Stan po bazie, kombinacji PS z modulacją i zaznaczeniem detali oraz po pokryciu GX100. Zdjęcie wpada nieco za bardzo w zieleń. Pamiętajcie, że to debiut i skala 72 Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Pracuj dalej, kolory bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Lutego 2017 Autor Share Napisano 20 Lutego 2017 Dzięki, w takim razie pracuję ;-) Aktualny stan skrzyni ładunkowej Kanadyjki. Teraz czeka na bezbarwny mat, następnie tzw brudzenie: Pozdrawiam - Mikołaj PS. Nie tak źle na tym lądzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 To zapraszamy na dłużej. Na razie super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi