Nużek Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 W sensie kopyto. Chyba, że źle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Silikon na kopyto się nie nadaje. Musi być twardy i sztywny materiał, nie elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Lepilim, lepilim, aż ulepilim. Sunia z gotowym uzbrojeniem. Maszyna gotowa do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Elegancko to wygląda narobiles mi trochę apetytu na ten model chyba coś takiego zakupie w najbliższym czasie ale narazie czekam na efekty twojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Dysze fajnie wyglądają. Poprawiałeś coś jeszcze od poprzedniej aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2016 Nie, dysze są takie same jak na poprzednich zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Panowie, zdecydowałem się zrobić malowanie numeru 67. Czy ma ktoś dobre zdjęcia na których widać rozkład plam kamuflażu tej maszyny? Chętnie przytulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Całkiem nieźle, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Tylko nieźle? Aaaa... bo jeszcze chciałbyś drugą stronę. Proszę bardzo: A to jakbyś szukał weny na "łederning": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 To ja ma pytanie do ostatniego postu. Na obu ten sam samolot ma różne nasycenie barw. To tylko kwestia oświetlenia w jakim były robione fotki czy zużycie powłoki malarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Z tego co słyszałem to w Su-33 powłoka bardzo szybko się zużywa i niszczy. To na ostatnim zdjęciu to mocno styrana powierzchnia maszyny, to nie wina zdjęć. Mój model będzie przypominać to co widać na dwóch pierwszych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Oświetlenie owszem jest inne, ale agresywne środowisko morskie robi swoje i farba szybko się zużywa (na stateczniku i na powierzchniach podkadłubowych widać nawet miejscowe podmalówki). Z resztą mechanicy też nie zdejmują butów przed wejściem na samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 To ostatnie zdjęcie to po prostu aż prosi się o zrobienie małej dioramy z tą maszyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Ale zauważ, że przy całkowitym odmalowaniu dokładnie jadą po starym kamuflażu. Za to oznakowania malują jak im wygodnie. Wypłowiała wersja ma oznakowania wymalowane w innych miejscach: szersza flaga państwowa, niżej gwiazda na ogonie, wyżej orzeł, flaga morska przy kabinie bardziej z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Myśliwiec czarny, rakiety białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Czyżby blackbasing? Może pokażesz malowanie etapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Elegancko tez czekam na relacje krok po kroku z malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 zasiadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Plus Nitka: Jak można zauważyć ma zwykłe standardowe malowanie rodziny Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Dzięki za zdjęcia, ale... Malowania początek. W przypadku black basingu, jak mniemam, podstawą jest zrobienie odpowiedniego marmurku. Samo malowanie to już formalność, dlatego do tego specyficznego preshadingu przykładam się jak najlepiej. Pierwszy kolor gotowy, czyli jasnoszary. Na spodzie maszyny i na kilku plamach na górze. Kolor to mieszanka H307 i H308 (1:1). ... zapomniałem żeby porównać z nimi instrukcję i zrobiłem według instrukcji... Spód malowałem jakieś dwie godziny bez przerwy, ręka bolała. Fajna ta robota, ale męcząca. A tu porównanie rozmiarów: Su-33 to kawał myśliwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Nieźle Ci to wyszło, mi znacznie gorzej. Na jakim ciśnieniu malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Tak różnie, bo w trakcie zmieniałem gęstość farby, ale tak mniej więcej od 1 do 0,5 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi