Skocz do zawartości

Nowości lotnicze 2017 - 1/48

slee

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd ta wiedza?

Taki wniosek mi sie nasuwa po tym co o nim przeczytałem, jedyny rzecz do "poprawy" to cena.

Co do Su-35 to kamo są niezłe jednak ciekawy jestem ceny, mam nadzieje na na około 250. 27 od 35 zewnętrznie różni sie wlotami i dyszami silników czy są jeszcze jakieś inne znaczące różnice? Wiki wspomina jeszcze i większej owiewce kabiny.

• Odpowiedzi 293
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Taki wniosek mi sie nasuwa po tym co o nim przeczytałem, jedyny rzecz do "poprawy" to cena.

Ale co mogłeś przeczytać o modelu AMK, który jeszcze w ogóle nie istnieje?

Raczej trudno porównywać istniejącego TT z renderami modelu którymi jesteśmy karmieni przez Martina z AMK, od chyba półtorej roku.

Gdyby nawet wierzyć że zrobią wszystko co zapowiedzieli, to właśnie AMK zapowiada się znacznie lepiej niż model Tamki.

Kończąc OT to np to ze jeśli AMK powtórzy rowy z migacza to wystarczy, kwestia geometrii samych wlotów tez jest wyzwaniem w 14 czego nie rozumiem ale do tego nikt na razie nie ma zastrzeżeń. Oczywiście wszystko sie wyjaśni po wejściu oby szybko modelu na rynek.

• 2 weeks later...

Witam Najlepsze życczenia noworoczne dla wszystkich ! A tu coś nowego w temacie nowości:http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?/topic/296691-148-sukhoi-su-17um-3-fitter-g-by-hobby-boss-test-shot/

Oceniając ten zestaw Su-22:

- tragiczny kształt wiatrochronu (przez co zapewne ruchoma część owiewki ucznia też ma zły kształt)

- zły kształt grzebieni na skrzydłach (wewnętrzny powinien być bardziej prostokątny, zewnętrzny węższy ku tyłowi)

- na moje oko garb w swoim przekroju jest za mało wypukły, bardziej prostokątny niż w rzeczywistości

- zły kształt chwytów powietrza na kadłubie

- zły kształt OCP

- zły kształt APU-60

- zły kształt kaset z flarami

- dziwny kształt stożka we wlocie

- APU-60, punkty podwieszeń dla nich i działko po lewej stronie nie występują w dwusterach.

Czy trumpek to poprawi? Zapewne nie, tak jak nie poprawił błędów z testshotów MiG-21 w 1/48.

Proszę . Ja się zabieram za samolociki takiego typu .

20170104_191030.jpg

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

O fajnie, właśnie go kończę. Bardzo przemyślany model, dosłownie dwa dni montażu. Jakie malowanie?

Dwa dni montażu to chyba u Ciebie. U mnie trochę dłużej pewnie się zejdzie . Co do malowania to chyba te pudełkowe.

Pewnie tak jak wszystkie nowe Suki od HB - ładny model, skopane wnęki. Jeśli nie przeszkadza, bierz.

A mógł byś coś więcej powiedzieć o tych wnękach? Nie miałem do czynienia z Suczkami od HB...

Bobcata Jak-28P ma od 16.1. trafiać do klientów, cena w okolicach 50USD w Stanach.

Hm, to skoro na Luckymodel jest po 30 USD (http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=BC-48001) to może warto zamówić? Czytałem opinie, że preordery są dla frajerów, ale w tej sytuacji oferta wydaje się kusząca, 42,5 dolca z przesyłką do Polski.