kubisz Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Jak się uda, to będzie diorama z kawałkiem irackiej ulicy i budynkiem ze sklepem spożywczym. Sytuacja trochę statyczna - patrol Marines zatrzymał się przy sklepie i rozmawia z autochtonami. To się przyda: 1) Humvee: - model-baza: Bronco Models (CB35136) M1114 Up-Armoured Vehicle w/XM153 CROWS II, - konwersja: Perfect Scale Modellbau (35092) USMC M1114 HMMWV, - wieża MCTAGS: Live Resin (LRE-35235) MCTAGS USMC Turret with M2 Browning .50 Caliber Machine Gun, - podstawa obrotnicy: Live Resin (LRE-35152) Armor turret base for all vehicles, - elektronika: Voyager Model (PEA259) US Army HUMVEE Blue Force Tracker & SincGar Unit, - koła: DEF Model (DM35008) US Humvee Stowage + MT tire set, - waloryzacja 1: Voyager Model (PE35397) Modern HUMVEE M1114 w/CIP/smoke discharge, - waloryzacja 2: Legend Production (LF1218) M1114 Detailing set, - światełka: SKP Model (SKP122) Light lenses for Humvee, - reflektory-szperacze: Bronco Models (AB3570) LED Search Light Set C; 2) figurki: - 1/2 załogi: Evolution Miniatures (EM-35063) US Marines Humvee Crew In Fight Set 2, - 1/2 załogi: Mantis Miniatures (35062) USMC Patrol, - Irakijczycy: Meng Model (HS-001) Middle Easteners, - wyposażenie osobiste Marines: Meng Model (SPS-027) US Marines Individual Load-Carrying Equipment; 3) diorama: - automaty do napojów i śmietnik: Meng Model (SPS-018) Vending Machine & Dumpster Set, - śmieci: Plus Model (486) Thrash, - butelki: Meng Model (SPS-010) Water bottles for vehicle/diorama, - skrzynki na owoce: Macone Models (MAC35132) Plastic crates, - skrzynki z warzywami/owocami, beczki: Black Dog (T35041) Food Supplies Accessories set, - kartony z towarem: Garage Kits (-) Snacks, Cookies, Cereals, Tins and Tobacco. Do tego sporo różnych dupereli. Budynek ze styroduru. Jakiś słup, znak, kawałek muru też się pewnie zmieści. Wizję mam w zasadzie określoną w każdym szczególe, ale przy upychaniu tego na w sumie niewielkiej podstawce (36 x 26 cm) coś tam może wypaść. Prawie cały zestaw startowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 ciekaw jestem jak bedzie wygladac M1114 HMMWV z wieża MCTAGS: Live Resin (LRE-35235) MCTAGS. Bardzo mnie ciagnie aby cos takiego zakupic. No cóż, wygląda mniej więcej tak: Model mam prawie sklejony, ale na zdjęcie całości jeszcze chwilę trzeba poczekać. Na razie w kawałkach: - fotele: - klapa bagażnika i koło zapasowe: - wieża: - dach z wieżą: - sufit: - maska: I dla odpoczynku od samego Humvee: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 widzę że zapowiada się gruuubbooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Cały ten zestaw musiał fortunę kosztować. Będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Kurdesz ,ale bajer Gały już mi wyłażą,ale super Masz talent,pozaadroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Klima super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 widzę że zapowiada się gruuubbooo No i mnie ubiegł... Następny fajny warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Panie, co tak cienko z dodatkami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Dzięki za doping Nie chwalcie, bo na razie nie ma za bardzo czego chwalić. Ale za dobre słowo też dzięki Dodatki - sporo, ale to będzie ostatnia rzecz, jaką zbuduję, więc - jak to mówią - zastaw się... i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Zwabiłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Co masz na myśli pisząc "ostatnia rzecz"? Chyba nie kończysz z hobby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Co masz na myśli pisząc "ostatnia rzecz"? Chyba nie kończysz z hobby? Ano kończę... Drzwi: Podwozie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 A można się dowiedzieć czemu taka decyzja? Może da się cię przekabacić z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 W zasadzie to nic ważnego Ot po prostu brak już tego entuzjazmu, co kiedyś. Nie chce mi się, jadę siłą rozpędu. Poza tym bardzo prozaiczna sprawa - całkowity brak miejsca na kolejne modele. A nie chcę budować czegoś i odkładać na szafę, żeby się kurzyło. Tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Bardzo zachęcająca pierwsza strona. Ciekawi mnie koncepcja otwartej wiezyczki strzeleckiej, uzywanej, zwłaszcza przez Jankesów od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Bardzo zachęcająca pierwsza strona Kilka drobiazgów: Wnętrze, jeszcze bez elektroniki: Poglądowo na sucho do kupy to i owo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Miejsce zawsze można powiększyć, albo pozbyć się części modeli i budować nowe ! Ja też mam miejsce ograniczone. Więc modele najstarsze najczęściej wypadają, a zastępują je nowe. Utrzymuje ok 30 szt. w domu. Poza tym przerwy dobrze robią, żeby hobby nie spowszedniało. Ja sklejam mało, góra dwa modele rocznie skończę, bo mam kilka innych zainteresowań, nie związanych z modelarstwem i sporo innych zajęć, ograniczony czas. Wiosną, latem i kawałkiem jesieni z modelami wygrywa rower! Modelarstwo u mnie to więc zajęcie na długie zimowe wieczory ! )). Właśnie odgrzebałem przerwane prace wiosną 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 .....ciekaw jestem jak bedzie wygladac M1114 HMMWV z wieża MCTAGS ... teraz juz wiem, jest chyba sie jednak skusze na zakup. Kubisz- czy wieze tego typu byly uzywane rownierz na innych pojazdach,np A-MTV, Maxx Pro? No właśnie nie bardzo kojarzę takie zdjęcia. M-ATV - zupełnie nie. MaxxPro - to jedno, przy czym to nie jest pojazd używany bojowo. Nie znam historii tych pojazdów tak jak Humvee, więc trzeba byłoby sprawdzić, czy Marines w ogóle używali w Iraku i Afganistanie tych dwóch typów, czy tylko Humvee i Cougarów (nie kojarzę również zdjęć M-ATV i MaxxPro z tymi kopulastymi antenami Chameleon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Wieże MCTAGS montowano wraz z Chameleonem rownież na MTVR Marines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Co masz na myśli pisząc "ostatnia rzecz"? Chyba nie kończysz z hobby? Ano kończę... Cóż, to bardzo słuszna decyzja... W okresie ostatnich 35 lat podejmowałem ją wielokrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Jak żywe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Owocki pikne Panie... A czy trochę powietrza z opon nie da się spuścić, bo do tak styranego wózka to trochę średnio (według mnie) pasują takie na zicher napompowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi