bożo wpożo Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Tak brzydkiego cudaka jeszcze nie było . Bardzo przyzwoita żywica z ładnym detalem od RedIrona w skali jedenczypienć . Na surowo słaba do fotografowania . Jest kilka ciekawych opcji malowania z oznaczeniami sowieckich przedsiębiorstw . Silnik chłodzony wiatrem - dostanie jeszcze trochę kabli i przewody układu paliwowego : Dziób i przebrzydły odwłok : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Yes, Yes, Yes, Róp zielony, róp sielony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Tradycyjny tak jak na pudełku wg. mnie najładniejszy, chociaż i niebieski też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Jest WALEC!!!! aja bym kolora ostaniego zrobił..tego niebiesko-żółtego!!tak wyścigowo mocno wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2016 Witam. Ten model walca, to tylko w żółtym kolorze. Lepsze wersje miały dach zrobiony z powyginanych dwóch rurek i kawałka blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Jest WALEC!!!! aja bym kolora ostaniego zrobił..tego niebiesko-żółtego!! Myślę , że to jest kompromis pomiędzy całym żółtym a całym niebieskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Ale super bolid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Zawsze chętnie oglądam Twoje warsztaty i galerie gotowych modeli i za każdym razem zastanawiam się gdzie Ty nabywasz te wszystkie cudaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Zawsze chętnie oglądam Twoje warsztaty i galerie gotowych modeli i za każdym razem zastanawiam się gdzie Ty nabywasz te wszystkie cudaki U źródła! http://redironmodels.com/en.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Dokładnie Przy okazji gdyby ktoś był chętny- to własnie zbieramy się do zakupów u redironów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 U źródła! http://redironmodels.com/en.html dzieki - odwiedzilem ich strone - czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 No co? GIT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Dwukolorowy brzmi dobrze. Działaj mistrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 No teraz to mi przykadziłeś Tymaczasem działam pomału dalej , prysnałem tamijunią podkład i trzeba jeszcze gdzies tam poporawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Taki fstrentny ja Ty :P Aż nie mogiem się napaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 O zapowiada młotkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Następny kroczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Genialne malowanie. Nawet oryginał tak ładnie nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Miszcz Malowanie powierzchni tocznej wałów (pojechałem fachowo, co nie? ) - rewelacja Reszta niezgorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 genialnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Model zaczyna wyglądać Czy mógłbyś opisać, jak zrobiłeś Malowanie powierzchni tocznej wałów czy walców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Podobno to właśnie wały. Ale nie będę się upierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Wały/walce - wyglądają niesamowicie realistycznie. blachy natomiast w porównaniu do wałów wyglądają jak z jakiejś kreskówki - przejaskrawione, przerysowane... Będziesz to jeszcze wyrównywał filtrami, czy to efekt zamierzony? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Malowanie zawodowe, niebieski jest ok . Jedynie może żółty taki za intensywny, jakby był bledszy, bardziej "spracowany", byłoby chyba lepiej. Poza tym - temat bomba! bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 "Powierzchnie toczne wałów " wymalowałem w sposób prosty . Mianowicie założyłem wały na wkrętarkę i do kręcącego się wału przykładałem suchego pędzla dziada wcześniej nurzanego w akrylowych metalizerach . Model jest jasny bo ja zawsze robię modele jasne to raz , a dwa pada na niego dużo światła . Robię jasne bo finalnie po użyciu wszystkich siuwaksów model ciemnieje . Nie używam żadnych filtrów . On się sam sfiltruje . Robię jasne , bo takie mi sie podobają , ciemne są według mnie smutne i nudne . Żółty to ten sam żółty co na niedawnym Kirowcu . Nie wydaje mi się , żeby było cos z nim nie tak . Przypominam raz jeszcze , że tuż nad modelem świecą cztery duże żarówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi