tornado Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Rama już jest sklejona. Skończony jest fragmenty tylniego zawieszenia przy osi wleczonej - dorobione nity i śruby: Przerobiona rama od podnoszenia i opuszczania osi wleczonej: Zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Pogratulować umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Wykonane obejmy do osi wleczonej: Mocowanie osi wleczonej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 że tego wcześniej nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Skończyłem tylni most. Pierwotnie miał on taką postać: W wersji ostatecznej została z niego obudowa mostu i jeden drucik Ostatecznie wygląda tak: Fotki z budowy: Obudowa mostu: Hamulce: Mocowanie resoru do mostu: Piasty - oś wleczona: Wahacze osi wleczonej: Zdjęcia z budowy: ############################### Dzisiaj zrobiłem łącznik między resorem a wahaczem: Oryginał: Zdjęcie znalezione w necie na w jakimś serwisie aukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Ty jesteś mistrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Mistrzowska robota ;D Już się nie mogę doczekać efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Nie bede komentował tego modelu, tych detali, bo poprostu nie ma takich słów zeby to opisać, tak pieknie jest to zrobione. Teraz to tylko czekam na koniec modelu, żeby zobaczyć jak to w całości bedzie wyglądać. Ps. Szoferki też nie moge sie doczekać jestem potwornie ciekawy efektu końcowego Ps2.Ja osobiście jakbym sklejał ten model to na alegro kupiłbym, przyczepę Hanomag Trailer. Droga bo 250zł, ale ona by podkreśliła cały model.Tylko niestety nie ta wersja będzie ciężarówki. Uwaga to tylko moja opinia bo nie bardzo sie znam więc pouczać nie bede profesjonalistów. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Kolejne dwie poprzeczki trafiły już finalnie w ramę: Dodatkowo parę śrub i nitów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 ŁAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slizer Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Ty spokojnie możesz robić własne modele i być bardzo dobrą konkurencją dla innych firm podziwiam cie P.S. Czekamy na pierwsze modele w twoim katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Ty spokojnie możesz robić własne modele i być bardzo dobrą konkurencją dla innych firm podziwiam cie moze kiedys:) Zrobiłem mocowanie pompy do sterowania osią wleczona: Wersja robocza. Pozostało dorobić sworznie i dwa płaskowniki, ale to jak już zdecyduje czy oś będzie opuszczona czy podniesiona. Zdjęcia z budowy: Tak to wyglada w 1:1: Rama jest na urlopie a ja zabrałem się za silnik i skrzynie biegów. Silnik. Odciąłem rozrusznik, mocowanie silnika do ramy, obudowę sprzęgła, wlew oleju w misce olejowej oraz zakończenie bloku silnika: Pomalowane kontrolnie surfecerem i powtórnie nałożona szpachtla: Aktualnie wygląda to tak: Skrzynia biegów. Odciąłem mechanizm wyłączania/włączania sprzęgła, mechanizm zmiany biegów, odetnę jeszcze końcówkę skrzyni, bo nie pasuje do oryginału. Mechanizm sprzęgła został odcięty a na obudowie skrzyni pojawił się napis Scania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 Udało sie mi troche przerobić skrzynie biegów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Pracuje nadal nad silnikiem. Aktualnie nad obudową rozrządu i alternatorem. Tak było: Zrobiłem całkowicie od podstaw mocowanie alternatora, urealniłem alternator, zrobiłem „wieszak” do podwieszania silnika i „ośrubowałem” rozrząd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Szczena odpada. Nie dziw się że nieraz brakuje komentarzy pod Twoimi postami ale brak słów na to co wyrabiasz. O my niegodni podziwiać Twoje modele Oczywiście z niecierpliwością czekamy na kolejne aktualizacje i porcje fotorelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Szczena odpada. Nie dziw się że nieraz brakuje komentarzy pod Twoimi postami ale brak słów na to co wyrabiasz. O my niegodni podziwiać Twoje modele Oczywiście z niecierpliwością czekamy na kolejne aktualizacje i porcje fotorelacji. Na prawdę to co wyrabiasz zapiera dech w piersiach i zatrzymuje przez chwilę akcję serca. Popieram przedmówcę. Twoje prace są godne podziwu, proszę pozwól nam podziwiać Twoją perełkę i dodawaj więcej zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Komentarzy nie przybywa, licznik wejść się zwiększa, czyli standard w moim temacie dziękuję Szakal85, że mi to wytłumaczyłeś, ja zawsze myślałem ze aktualizacje są za skromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Ja nie wiem jak ty robisz tak małe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Na pewno potrzeba do tego dużo opanowania czasu, chęci i samozaparcia. Umiejętności też ale i bez tego można coś zrobić tylko powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Komentarzy nie przybywa, licznik wejść się zwiększa, czyli standard w moim temacie dziękuję Szakal85, że mi to wytłumaczyłeś, ja zawsze myślałem ze aktualizacje są za skromne. Zapewniam Cię, że gdybyś coś spierniczył miał byś mnustwo uwag a tak to nie ma co krtykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Miazga... Chłopie ty to masz cierpliwości i samozaparcie do takich detali. Tylko podziwiac. Zapewniam Cię, że gdybyś coś spierniczył miał byś mnustwo uwag Mr. Green a tak to nie ma co krtykować Rolling Eyes Zgadzam się z przedmówca. Ludzie nie piszą bo spadają z krzeseł od samego patrzenia na Twoje cuda Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Cóż tu można krytykować, piękna robota. Śledzę temat od początku i jak pozostali, nie mogę się doczekać końca. Życzę cierpliwości i więcej czasu, bo pewnie tego ostatniego Ci najbardziej brakuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 A można to na żywo pooglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazioo Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Jestem w szoku. Moją opinie na temat tego modelu znasz. To co robisz jest naprawdę mistrzostwem. Brawo tak trzymaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 (edytowane) Witam. Dzisiaj mocowanie tylnich lamp do ramy. Tak ma to wyglądać: Jeszcze jedna fotka, ale na starszej scanii, mocowanie to same, tylko inne lampy. U mnie wygląda to tak: Nie jestem zadowolony. Wyszło mi trochę większe niż powinno, krawędzie też wyglądają inaczej niż w oryginale. Niestety nie jestem wstanie zrobić tego dokładniej wiec zostanie tak jak jest. Elementy nie są sklejone, stąd szczeliny na łączeniu profili. Tak wygląda to na ramie: Jest to tylko przymiarka, brakuje śrub mocowania do ramy, odblasku oraz plastiku z napisem scania. Wszystko mam w planach zrobić, ale pierw muszę wymyśleć lamp i tu moje pytanie do forumowiczów, czy ktoś z Was odlewa elementy z transparentnej żywicy? Szukam kogoś, kto by mi odlał parę kloszy od lamp. Edytowane 17 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi