Artur D. Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Krytykujcie do woli, moja wizja malowania na podstawie dwóch znanych mi zdjęć Jak -3 Specjal Hobby farby BilModel 1 PLM Warszawa lato 1945 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarmata73 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 No Panie A.D., mnie maluczkiego przekonuje to w 100%. Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Bez numeru burtowego? Wykonanie bardzo mi się podoba, aczkolwiek na farby patrzę z lekkim niedowierzaniem. Nie za mało kontrastowe jak na ten kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Bez numeru burtowego? Tak ustaliliśmy z P. Musiałkowskim. Pod szachownica na ogonie jest jakiś dziwny ślad, może tam coś było aczkolwiek na farby patrzę z lekkim niedowierzaniem. Nie za mało kontrastowe jak na ten kamuflaż? Kolory może i są za mało kontrastowe, nie wiem. Rosyjskie kolory są bardzo rózne i dziwne. Kolorki troszkę zbladły na skutek brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Bardzo przekonujący, gratulacje! Tematy "przejściowe" są zwykle kontrowersyjne, bo oznakowanie występuje często w niezbyt regulaminowych formach, lub jako mieszanka starego z nowym. Jaki w LWP latały nawet z białymi kwadratami zamiast szachownic, a na Jaku-3 biorącym udział w paradzie lotniczej we wrześniu 45 widać wyraźnie pozostawioną dużą szachownicę na przodzie kadłuba, będącą elementem wcześniejszego oznakowania. Tu brakuje albo tej szachownicy, albo śladu po jej zamalowaniu. Byłoby ciekawiej, chociaż mógł to być inny egzemplarz, który akurat nie miał nigdy szachownicy z przodu? Pewnie widziałeś ten film, Jaka-3 widać w 1:34: http://www.repozytorium.fn.org.pl/?q=pl/node/4537 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 To raczej był inny egzemparz, w PRL było około 20 Jaków trzecich, tak więc wybór był, ale materiału zdjęciowego jak na lekarstwo Filmiku nie znałem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Piękny model . Jak się składało ten zestaw ?. Kusi mnie aby sobie coś zrobić w 1/32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Mnie się podoba. Na pierwszej focie myślałem że oryginał stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Piękny model . Jak się składało ten zestaw ?. Kusi mnie aby sobie coś zrobić w 1/32. Hmm, jak się składało, powiem tylko tyle, drugi raz bym tego nie chciał składać. Jak zamierzasz ruszyć w 32-ce pomyśl o nowych Rewelach, ewentualnie o czymś z Trumpetera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Piękny model . Jak się składało ten zestaw ?. Kusi mnie aby sobie coś zrobić w 1/32. Hmm, jak się składało, powiem tylko tyle, drugi raz bym tego nie chciał składać. Jak zamierzasz ruszyć w 32-ce pomyśl o nowych Rewelach, ewentualnie o czymś z Trumpetera Dziękuję za radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Ładny Jaczek. Dwa zdjęcia są i malowanie modelu im odpowiada. Chociaż mam niedosyt. A co się stało z gwiazdami na spodzie skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 … A co się stało z gwiazdami na spodzie skrzydeł? Też jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 na kolorowych zdjeciach wyglada jak prawdziwy samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 … A co się stało z gwiazdami na spodzie skrzydeł? Też jestem ciekaw. Też zostały zamalowane, później zrobię fotkę i pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Dobre sobie Krytykujcie do woli Tu nie ma co krytykować ... Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Piękny model . Jak się składało ten zestaw ?. Kusi mnie aby sobie coś zrobić w 1/32. Hmm, jak się składało, powiem tylko tyle, drugi raz bym tego nie chciał składać. Jak zamierzasz ruszyć w 32-ce pomyśl o nowych Rewelach, ewentualnie o czymś z Trumpetera Dziękuję za radę . Jeśli szukasz czego dobrze składalnego w 1:32, mogę polecić zestaw Trumpeter Junkers Ju 87 G-2 Stuka. http://www.hyperscale.com/2015/reviews/kits/trumpeter03218reviewjh_1.htm Poza kilkoma naprawdę drobnymi problemami, składa się niemal jak klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Tu nie ma co krytykować ... Szacun Zdziwił bym się gdyby było inaczej. Jak zawsze wysoki poziom wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Jeśli szukasz czego dobrze składalnego w 1:32, mogę polecić zestaw Trumpeter Junkers Ju 87 G-2 Stuka. http://www.hyperscale.com/2015/reviews/kits/trumpeter03218reviewjh_1.htm Poza kilkoma naprawdę drobnymi problemami, składa się niemal jak klocki. Dzięki za polecenie modelu, ale Sztukas nigdy nie był moim faworytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Super wykonanie, realizm i wyczucie, taki tam standard u Ciebie Gratuluję! Z wielką przyjemnością się go ogląda. Gwiazdy na dolnych powierzchniach są widoczne i na tych fotkach, ale jak zrobisz kilka dodatkowych, to się nie pogniewam, bo do Inowrocka jeszcze trochu czasu jest, oj jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 O kurcze zapomniałem zrobić, ale mam gdzieś zdjęcia słabe jakościowo Coś tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Widać, widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Widać, widać. To dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi