vime22 Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Kupiłem i potestowałem, rzeczywiście, przechodzi przez 0.3 bez żadnego problemu nawet w chińskim aerografie za 50zł. Bardzo fajny i zero smrodu. Jedyne co trochę mi utrudnia życie: bardzo ciężko doczyścić po tym aerograf:-S Czy możecie powiedzieć, czego używacie do pozbycia się tego podkładu z dyszy? Na końcu już dość mocno ją przytyka gdy lekko podeschnie, a Wamod powiem szczerze trochę średnio daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 27 Stycznia 2018 ja czyszczę Nitro albo Gunze ( na ogół Gunze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Do tego potrzebny jest specjalny zmywacz - w przypadku np. Ammo of Mig J. - ten: https://www.mojehobby.pl/products/CLEANER-100ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Kurczę, szkoda, że nie wiedziałem wcześniej... myślałem, że skoro to podkład akrylowy, to Wamod do akryli powinien sobie z tym równie łatwo poradzić, jak z Tamkami... Czyli do Stynylreza lepiej kupić ten Cleaner od Ammo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Mi działa rozwiązanie, które podałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 U mnie bardzo dobrze działa ten: https://www.mojehobby.pl/products/Acrylic-and-Poliurethane-Color-Cleaner-Limpiador.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Dzięki, chyba będę musiał dokupić jakiś cleaner, bo tego podkładu Wamod za dobrze nie rozpuszcza. Odnośnie samej dyszy, która mocno się zatyka: wiem, że są w necie takie metalowe skrobaki do Ultry, za 80 zł. Póki co wziąłem po prostu igłę do nici i uważając, żeby nie rozepchać dyszy, poskrobałem trochę ścianki dyszy, trochę syfu jeszcze odlazło... myślicie, że taka igła może jakoś uszkodzić dyszę, czy lepiej kupić tego skrobaka dedykowanego do aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Dla mnie dysze z H&S są miękkie. Uważaj z tą igłą. Nić dentystyczna chyba tańsza będzie. Są też jakieś zestawy z mikro szczoteczkami (niekoniecznie dedykowane, poświęcone i koszerne za jedyne 80 zł sztuka BTW "model + gadżet = ekstaza" , co nie? ;)) ja taki posiadam ale wiekowy. Ale używam jak kupię jakiegoś używańca i chcę go przywrócić do żywych . Zwykle chusteczka wykulana daje radę w codziennej eksploatacji. Ale że stylez tak Ci zatyka? Aż się boje mój otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Do czyszczenia aero. https://www.ebay.com/itm/4Pcs-Cleaning-Airbrush-Cleaner-Nozzle-Spray-Gun-Repair-Needle-Brush-Kit-Tool-Set/381736461775?epid=2120965013&hash=item58e14425cf:g:f3gAAOSwETJaMh6o Jak działa na nim nitro i gunze to zakup sobie czysty aceton, powinien ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vime22 Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Dzięki za tipa, z tą nicią ciekawy patent:) no Stynylrez nie odłazi tak lekko wcale, wystarczy, że minimalnie przyschnie i ciężko go z dyszy wydobyć. Może cleaner do poliuretanów lepiej poradzi niż Wamod. A zamiast igły np. taka szczoteczka do aparatów ortodontycznych? Do końca nie upycham, bo boję się rozepchać końcówkę dyszy. Szpilką tylko lekko jeździłem po ściankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Żadnych narzędzi mechanicznych do czyszczenia dysz nie trzeba, wystarczy używać odpowiedniego rozpuszczalnika. Do czyszczenia polecam zakupić na Allegro lub w jakimś sklepie chemicznym glikol butylowy, wymieszać 3:1 z wodą i czyścić. Nadaje się świetnie też do innych farb wodnych. Kosz śmieszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi