Jump to content

HMS Naiad 1/700

witek@
 Share

Recommended Posts

Dawno tutaj nic nie pokazywałem.Czas to zmienić.Do galerii trafia najświeższy ulepek czyli HMS Naiad w malowaniu alternatywnym do proponowanego przez producenta.Wyśmienita jakość wyprasek skusiła mnie do budowy modelu prawie prosto z pudła.Piszę prawie bo dwa tematyczne zestawy blach do Royal Navy

użyłem.Do tego niezrównany Master dostarczył lufy. W ten to sposób powstał model prosto z pudła.Model powstawał w iście rekordowym tempie i powstał w ok 6 tygodni ;-) Niech obraz broni się sam.

33628723620_b62d6e85a4_b.jpg

33201625563_04a59ef667_b.jpg

33628724210_6aa4e87aec_b.jpg

33628724540_6df273b794_b.jpg

33201625943_d323a45058_b.jpg

33170634034_2d0c14825d_b.jpg

34014332945_9f8a3685a9_b.jpg

• Like 1

przeżyłem szok przy tej fotce z zapałką

Pierwszorzędnie wyszedł

(jak już miałbym się do czegoś czepiać to tak cicho bym nadmienił że trochę dziwne to spienione fale równomiernie pasmowo wokoło kadłuba skoro łajba na kotwicowisku)

33201625563_04a59ef667_b.jpg

jaws_592x299-7.jpg

"Stojący na kotwicowisku HMS Naiad został niespodziewanie zaatakowany przez gigantycznego rekina zapałkowego. To co Juliusz Verne wykreował na kartach swojej powieści pod postacią monstrualnej ośrmiornicy, stało sie dla marynarzy Jej Królewskiej Mości przerażającą rzeczywistością."

• Like 1

Piękny model, super pomalowany ( tak sobie teraz pomyślałem jakby wyglądał w kolorowym kamo... )

Generalnie bardzo dobra robota, aż miło popatrzeć, gratulacje Witek

Pozdrawiam oraz życzę wszystkim Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnychwielkanocny-emotikon-ruchomy-obrazek-0215.gif

Owszem tak, Autorem tego odkrycia jest niezawodny McGregor w forum mikromodeli.Przyznaje się wkleiłem je do góry nogami ;-) mało tego nie mam z tego powodu

jakiś specjalnych wyrzutów sumienia.Tak wyszło model był robiony testowo.Test miał dać odp czy warto czekać za kolejnymi wypustami Flyhawka.Owszem warto.Model powstał w 6 tygodni i jako model prawie z pudła i ekspresowy nadal mi się podoba ;-P

• 1 month later...
  • 3 weeks later...