TReS Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Tak o taki chodzi Rafalowi zamiennik, wszystkie tanie na rynku igły to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Tak o taki chodzi Rafalowi zamiennik, wszystkie tanie na rynku igły to to samo Czyli mam rozumieć ze ten zamiennik jest do d**y Co do aerografu H&S Silver szczyrze nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Tak DO DOOOPY czyli czyszcząc nim (tym zamiennikiem) rozwalisz dyszę za 63 zł + wysyłka. Jak to mówił prezes Ochódzki - kufniana oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Jeśli ludzie mówią ze jest do dupy to znaczy ze jest, jedna z niewielu kwestii gdzie sie nikt nie kłoci (co przy temacie H&S zawsze było normą hehe) i wszyscy sie zgadzają, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 A ja tym czyściłem dysze m, może z 3 razy mam nadziej ze jej nie uszkodziłem Zapytam czym rożni się zamiennik od oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 A ja tym czyściłem dysze m, może z 3 razy mam nadziej ze jej nie uszkodziłem Zapytam czym rożni się zamiennik od oryginału Jak Ci się nie chce poczytać (było juz o tym wielokrotnie) i pooglądać to napiszę złośliwie - dla Ciebie ceną!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 A ja tym czyściłem dysze m, może z 3 razy mam nadziej ze jej nie uszkodziłem Zapytam czym rożni się zamiennik od oryginału Wydaje mi się że głównie kluczowym elementem: kształtem szpikulca, dopasowanym do profilu dyszy HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Problem w tym jaki jest kąt stożka tego drapaka. Jak będzie za duży to się drapak oprze na wejściu do dyszy i nie wydrapie zanieczyszczeń. jak będzie za mały - oprze się na wyjściu dyszy i będzie działał jak rozwiertak. Ale ze rozwiertakiem nie jest to najprawdopodobniej końcówka dyszy pęknie i się zrobi nieładny, niekształtny zadzior! Jak powiedział Heniek Zajac... "bęben się niszczy i pralka zepsuta"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Właśnie o tym stożku było wielokrotnie pisane! Ten skrobak jest do piwat i sprawdzi się też jako rozwiertak (powiększacz otworów) w modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Firmowy drapaczek zdaje się nie opiera się na wylocie dyszy, choć z niej wystaje. Pozwala to dość bezpiecznie dłubać nawet w jej wylocie bez ryzyka rozepchnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Bo firma wie że ma stożek dyszy np.12,5 stopnia i temperuje drapak na te 12,5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilot Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Wiem, że temat aerografu jest poruszany często i w większości polecane są sprzęty firmowe ale chciałbym zapytać czy jest faktycznie jakaś różnica w jakości między Adlerem 7790, a tanim chińczykiem klasy 180 ? Niby oba to chińskie "piwaty" ale jednak różnica w cenie duża - Adler 100% droższy. Czy ma to przełożenie na jakość, czy lepiej sobie darować i kupić chociażby często polecaną Ultrę ? Aerograf ma być pierwszym w życiu nie licząc radzieckiego, używanego całe "wieki" temu Edytowane 5 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Ultra, nie pytaj juz o szczegóły poprostu dozbieraj kasę i kup. W Maxhobby.pl dostaniesz ja 270 pln, tylko poczekaj aż ci sprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Wiem, że temat aerografu jest poruszany często i w większości polecane są sprzęty firmowe ale chciałbym zapytać czy jest faktycznie jakaś różnica w jakości między Adlerem 7790, a tanim chińczykiem klasy 180 ? Niby oba to chińskie "piwaty" ale jednak różnica w cenie duża - Adler 100% droższy. Czy ma to przełożenie na jakość, czy lepiej sobie darować i kupić chociażby często polecaną Ultrę ? Aerograf ma być pierwszym w życiu nie licząc radzieckiego, używanego całe "wieki" temu Mam ultrę na sprzedaż. Jak jesteś zainteresowany to zapraszam na pw podeśle zdjęcia i opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 No i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Witam potrzebuję pomocy! Po około poł miesiącu chciałem pomalować coś aerografem i kiedy wlałem farbę itp zacząłem malować, lecz kiedy pociągnąłem za spust aerograf zaczął "kaszleć".Czyli przez chwilę farba leciała(lecz słabo) i naglę zaczna kaszleć, nawet jak wlałem czystą wodę.Po dokładny przeczyszczeniu pomyślałem, że wleje czystą wodę i spróbuję jeszcze raz i dalej tak samo.Aerograf oczywiścię był po każdym malowaniu dokładnię myty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Dysza zatkana. Popatrz przez nią pod światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Widocznie za mało wypucowaleś, dysza do ponownego czyszczenia skoro pluje, poza tym farbę dobrze rizcienczyles?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 farbka idealnie rozcieńczona jutro spróbuję tą dyszę poczyścić i was poinformuję, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Dysza lub iglica. Przynajmniej u mnie na iglicy czasami jednak coś tam zostanie i też aero wtedy nierówno podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 Wiecię co popatrzyłem pod światło i tu jest problem!W dyszy był jeden mikro-paproch Czyściłem ją 15 minut po przetestowaniu na wodzię wszytko jak nowę!Dzięki za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Mam następny problem z Aero...Farba cofa się czy coś takiego.Wcześniej jak chciałem malować farbą to dysza się od razu zatykała, a teraz w ogóle nie leci.Myśle nad wymianą dyszy, a wy co myślicię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Cofa się?? Znaczy ze co, bombelki w zbiorniku masz, coś mało dbasz o ten aerograf, co chwila masz problem, sie przyłóż do czyszczenia, a co to za aero masz?? Wymień dysze igle uszczelki na nowe, porządnie umyj, i dbaj! To może problemy twe znikną. Ja mam 0,15 dysze w aero Hardera , po każdym malowaniu pożądane pucowanie, i spokojna głowa ze następne malowanie będzie bez niespodzianek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 okej zakupie o-ringi dyszę i iglice.I jeszcze jedno małe pytanie słyszałem że niektórzy czyszczą dysze bez jej odkręcania wiecie może jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Modelarz Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Dysza i iglica wraz z oringiem wybrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi