eldiabllo Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Witam, postanowiłem ruszyć z praca nad Spitfire Stanisława Skalskiego naszego ASA z zestawu Airfixa, kalkomanie w komplecie. Model bedzie w malowaniu Polish Fighting Team( będącego częścią 145 Dywizjonu RAF) z 1943r w Tunezji , kpt. pil. (S/Ldr) Stanisław Skalski o numerze EN 315 Polski Zespół Myśliwski (ang. Polish Fighting Team, PFT) – polska jednostka, znana też jako „Cyrk Skalskiego” (od nazwiska dowódcy), która brała udział w walkach w kampanii w Północnej Afryce w 1943 podczas drugiej wojny światowej. Zaczołem warsztat na innym forum ale chyba go tu zakończe, bo z 31 odpowiedzi były może tam 3 przydatne(restza to ), a mianowicie wiem już że skrzydła nie pasuja do orginału ,chodzi o pokrywy uzbrojenia. Mam już od jednego uczestnika żywiczne odlewy, ale mam też szkrzydła z spita w wersji V, dzie były szerokie pokrywy. Mam zamiar wyciąc nieodpowiednie i wkleic poprawne. No i finalnie chciałem zostawić go "wlocie" na podstawce ale nad tym jeszcze pomyśle. Wiem, model słaby, mogłem Eduarda zakupić IX. Malowanie mój typ z humbroli 29/225 góra, a spód albo H65 , albo dedykowany Azure blue? NIeszczesne pokrywy : w orginale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 A kto na czarno zwymiotował na skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 A kto na czarno zwymiotował na skrzydła? Jak nic Horbaczewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 To już prędzej Zumbach bo to był niezły gagatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 To już prędzej Zumbach bo to był niezły gagatek Rafale jeśli Zumbach, to chyba tylko z żalu, że Go nie wybrano do Polskiego Zespołu Myśliwskiego (Bo niestety Go w Zespole nie było ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 w orginale: Zaraz zaraz - coś tu nie tenteges - przecież TEN Spit ma 3 łopaty śmigła, 3 rury wydechowe fishtails, skrzydło C - raczej to Mk.Vc a nie IXc. Edit: teraz widzę ZX-6 w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 To już prędzej Zumbach bo to był niezły gagatek Rafale jeśli Zumbach, to chyba tylko z żalu, że Go nie wybrano do Polskiego Zespołu Myśliwskiego (Bo niestety Go w Zespole nie było ) Ten model ma tyle wspólnego z Cyrkiem Skalskiego co to co poniżej z Mercedesem... ambicję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Eldiabllo, zwróć uwagę, że wyjścia na zewnętrzne działka w ZX-6 nie mają standardowych półokrągłych zaślepek, tylko są ścięte na płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Eldiablo kup model Eduarda.Tam masz wszystkie części do tego malowania.Ten model zrób malowaniu odpowiednim do wersji.Kalkomani jest od groma na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Eldiablo kup model Eduarda.Tam masz wszystkie części do tego malowania.Ten model zrób malowaniu odpowiednim do wersji.Kalkomani jest od groma na rynku. Już mu to doradzili na PWM ale łon jest tfardy nie mniętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Maja 2017 Autor Share Napisano 6 Maja 2017 Eldiablo kup model Eduarda.Tam masz wszystkie części do tego malowania.Ten model zrób malowaniu odpowiednim do wersji.Kalkomani jest od groma na rynku. Już mu to doradzili na PWM ale łon jest tfardy nie mniętki. A jest mój motywator , myślałem cooper69 obraziłeś się na mnie nic nie komentowałeś u mnie ostatnio . Niewiem czy już osiągnąłem dno ;). No na PWM doradzili , zestaw eduarda no a ten chyba w szafę ;), a ja na przekor zrobię tego, tylko czekam na jakiegoś fachowca od spita, co by doradził co o te pokrywy na skrzydłach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Nie trzeba aż fachowca. To skrzydło powinno wyglądać jak tej piątki na zdjęciu z IWM, które pokazałeś. Pokrywy w skrzydłach z modelu Mk.V są błędne, a zdjęcie żywicznych odlewów nie dość dobre by to na pewno określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 W modelu Az Model są szerokie pokrywy . Może ktoś ma na zbyciu.I mały wlot do gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Edit: teraz widzę ZX-6 w tle... Gdzie Ty widzisz tą szóstkę ? Na Sycylii ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Gdyby to był ZX-6 (zakładając, że to w ogóle jest maszyna ze 145 dywizjonu), to zdjęcie byłoby nie lada sensacją, biorąc pod uwagę dywagacje na temat kolorystyki "szóstki". Ale niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 No właśnie też zwróciłem na to uwagę, jak powiększyłem zdjęcie. Ciekawe, czy wymieniono końcówki czy tylko nie przemalowali do końca skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Edit: teraz widzę ZX-6 w tle... Gdzie Ty widzisz tą szóstkę ? Na Sycylii ??? Tak to jest jak sie widzi to, co sie chce widziec, a nie to co jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 zeby nie bylo ze warsztat umarł to coś tam sie dzieje, na chwile obecna wyglada tak,nie miałem zbytnio czasu na zdjęcia, zmieniłem pokrywy uzbrojenia i wygladaja narazie tak na moje możliwości a tu jeszcze coś takiego znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2017 zeby nie było to coś się tam dzieje, mianowicie jest po malowaniu, emalie humbrol 225, revell 82, tamyia XF- 18, mało czasu wieć zdjęcia kalkulatorem. Maskowałem maskolem, a brzei przejscia kolorów poprawiłem z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2017 mała aktualizacja, połozyłem kalkomanie , zarzuciłem sido, pozniej zrobie wash i matt bbezbbarwny. Dorobiłem w miare moich umiejetnosci lusterko, wiem szału nie robi ale niepotrafie innego na chwile obecna . Mało czasu wiec zdjatka robocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Ładnie, choć spód chyba trochę za ciemny... Ale ogółem jest bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Spód w wersji popołudniowo-wieczornej, ale reszta zapowiada się fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Czy mi się wydaje, czy wznios jest o wiele za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 Czy mi się wydaje, czy wznios jest o wiele za duży? Prawie skończyłem, podstawie jeszcze dłubne, dorobiłem jescze linki anten bocznych, niewim jak to się fachowo nazywa, troszkę pobrudzilem, ociupinkę, i psiklem mattem. Od siebie dodałem lusterko i przerobiłem te pokrywy uzbrojenia na ile mogłem. Zrobię lepsze zdjęcia ti będzie widać błędy. Kolor spodu może i trche może mogłem jaśniejszy dać, chociaż wydaje mi się dobry. Zrobię normalne zdjęcia będzie widać Zadowolony jeste z szybek 2 model i mam szybki nieusmarowane : A no i drugim razem to raczej kupie polecane zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi