Mena Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 (edytowane) a to jest do 1 ale może i do 2 pasi sorki nie ten link podkleiłem https://pl.aliexpress.com/item/Orange-Hobby-G3516098-1-35-Barrel-For-M1A2-M256-120mm-L44-For-TAMIYA-35326-Model-Kits/32692062904.html Edytowane 31 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 a to jest do 1 ale może i do 2 pasi https://www.mojehobby.pl/products/Aluminum-Gun-Barrel-For-The-US-155mm-Howitzer-M1A1-for-CB35073.html Zanim coś napiszesz, sprawdź chociaż co wysyłasz Bengal, chyba nic innego nie dostaniesz. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7383864395 lub https://m.ebay.com/itm/Voyager-VBS0163-1-35-U-S-M256-120mm-M1-Abrams-Gun-Barrel-w-smoke-discharger/352116344238?hash=item51fbc505ae%3Ag%3AjyYAAOSwhMFZbPvk&_nkw=m1+abrams+gun+1%3A35&_from=R40&rt=nc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 a to jest do 1 ale może i do 2 pasi https://www.mojehobby.pl/products/Aluminum-Gun-Barrel-For-The-US-155mm-Howitzer-M1A1-for-CB35073.html Zanim coś napiszesz, sprawdź chociaż co wysyłasz Bengal, chyba nic innego nie dostaniesz. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7383864395 lub https://m.ebay.com/itm/Voyager-VBS0163-1-35-U-S-M256-120mm-M1-Abrams-Gun-Barrel-w-smoke-discharger/352116344238?hash=item51fbc505ae%3Ag%3AjyYAAOSwhMFZbPvk&_nkw=m1+abrams+gun+1%3A35&_from=R40&rt=nc Chyba ta z exito wybiorę Dzięki Tomku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Że miałeś odwagę postawić model na poręczy balkonu. Podziwiam Co do malowania to na pierwszy rzut oka wygląda spoko. Po dłuższym przypatrywaniu się można by się doczepić niekonsekwencji. Raz rozjaśniłeś środek paneli przyciemniając krawędzie panelu a w innych miejscach jest na odwrót. Jestem ciekaw jak model będzie wyglądał po etapie farbek olejnych jeżeli się na to zdecydujesz i w dalszych etapach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2018 Że miałeś odwagę postawić model na poręczy balkonu. Podziwiam Co do malowania to na pierwszy rzut oka wygląda spoko. Po dłuższym przypatrywaniu się można by się doczepić niekonsekwencji. Raz rozjaśniłeś środek paneli przyciemniając krawędzie panelu a w innych miejscach jest na odwrót. Jestem ciekaw jak model będzie wyglądał po etapie farbek olejnych jeżeli się na to zdecydujesz i w dalszych etapach ;) Akurat idealnie zmieścił się na balustradzie Ale już nie będę ryzykował drugi raz. Co do niekonsekwencji to się zgadzam, brakuje mi zdecydowania w która iść stronę. Oczywiście olejne będą Pomalowałem wieżę i troszkę wannę ale przy takiej pogodzie fatalnie się maluje. No to zdjęcia: Na pewno jeszcze jedna warstwa bazowego koloru się przyda. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Sierpnia 2018 Share Napisano 5 Sierpnia 2018 Wyglada fajnie zobaczymy po laierowaniu i brudzingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Troszkę dalej się ruszyło Jeszcze chyba tylko w paru miejscach psiknę bazowym. Uważam, że prawie w 50% Abrams jest gotowy. Na szczęście maskol nie zerwał folii na wizjer(y?). Na szczęście wizjery wkleiłem clearfixem więc mogłem je delikatnie wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Dajesz dalej No to proszę 49% oczywiście na sucho jeszcze złożone powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Tank w porządku , kolor super , jedyne co mógłbyś poprawić to wymienić lufy od wkm-ów M2 0,50" na toczone z RB Modela koszt nieduży a look od razu 500+. Działaj dalej jesteś obserwowany . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2018 .. jedyne co mógłbyś poprawić to wymienić lufy od wkm-ów M2 0,50" na toczone z RB Modela koszt nieduży a look od razu 500+. . Zakupiłem 2 sztuki na razie złożone ale jeszcze nie pomalowane Położyłem błyszczący mr.color gx super clear 3, muszę dokończyć 2 wkmy. Uważam, że przekroczyłem 50%, następnie kalki, druga warstwa błyszczącego i zabieram się za brudzenie. Niestety, ale nie potrafię albo słabo wyszukuję zdjęcia, udało mi się namierzyć chińskie forum gdzie jest parę zdjęć Abramsa z pancerzem Tusk II. Na większości zdjęć jest on po prostu czysty albo delikatnie w kurzu więc mój będzie w miarę też czysty. Nie przedłużając na chwilę obecną tak się prezentuje : b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2018 pierwsze obicia z silnikiem troszkę mnie chyba jednak poniosło, ale będę się starał to stonować olejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam Postępy widzę są. Jednak co do ostatniego zdjęcia. Czy kratki po lewej i prawej stronie nie służą do zasysania powietrza, co za tym idzie chyb nie powinny być odymione? Ogólnie modelik zmierza w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Tylko środek ma być okopcony, wydech jest centralnie, a nie po całości.. Druga sprawa to szare cieniowanie jest za mocne i nienaturalnie wygląda, lepiej używać jasnego i ciemnego odcienia bazowego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mena Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 tutaj masz link do zdjęcia okopconego abramsa tak jak pisze kolega tylko środek jest zadymiony wydaje mi się że lepiej okopcenia robi się delikatnie pigmentem https://www.deviantart.com/prinzeugn/art/M1A2-Abrams-141264105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Potrzebuje pomocy, nie chce przesadzić z brudzeniem, mniej znaczy lepiej czasami i właśnie wydaję mi się, że za chwilę będzie za dużo. tutaj masz link do zdjęcia okopconego abramsa tak jak pisze kolega tylko środek jest zadymiony wydaje mi się że lepiej okopcenia robi się delikatnie pigmentem https://www.deviantart.com/prinzeugn/art/M1A2-Abrams-141264105 Dzięki za zdjęcie Chciałem poprawić babola z silnikiem lecz zrobiłem to inaczej i jest inny odcień niż cały Abrams, więc będzie kolejna próba poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Mój czysty nie jest.... I w garażu też nie stał... Nie przesadzasz z budzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Cześć, wrzucam tutaj zdjęcie, które już ci podesłałem, zrobisz coś w ten deseń i będzie ok. Spoko na zdjęciu też wygląda jakby były różnice w odcieniu (wynikające z nierównomiernego ubłocenia/zakurzenia pojazdu) spokojnie to stonujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Dzięki Darkin:) Walki dalsza część B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Kadłub jest ładny, choć na pierwszych fotkach wygląda lepiej niż przy ostatnich. Teraz kolej na wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Fajnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Kadłub jest ładny, choć na pierwszych fotkach wygląda lepiej niż przy ostatnich. Teraz kolej na wieżę. Fotki są wybierane spośród wielu które zrobię pod czas sesji (jakoś ostatnio mam ponowne problemy ze zrobieniem porządnych zdjęć). Tak teraz wieża. Fajnie jest Dzięki, oby było lepiej. Jeśli jeszcze nie macie dosyć mojej telenoweli to zapraszam na dalszy ciąg. Na wannie staram się robić już kosmetyczne poprawki (plama oleju, rdza na wydechu). Teraz przyszła kolej wieży, pierwsze oleje, jakieś zacieki, gdzie nie gdzie pigmenty. I po pierwszych zabiegach : I takie tam poprawki : I teraz nie wiem, czy jeszcze czy już wystarczy. Przez weekend chyba zostawię go tak jak jest i zabiorę się za bambetle. "Chyba" pierwszy raz mam styczność z żywicą, jak dobrze kojarzę jest toksyczna i trzeba albo na mokro ją piłować albo mieć maskę ? Czy najlepsza opcja to czeska piłka czy np dremelem można odpiłować zbędny kawałek (precyzja)? Z przejrzanych zdjęć i porad mało jest zdjęć Abramsów z tym opancerzeniem, które miały na sobie multum bambetli - czy nie przesadzę jeśli załaduję mojemu ich "dużo". Kiedyś na zdjęciu widziałem fajną zgrzewkę wody, Darkin (dzięki) pomógł mi namierzyć : Zastanawiam się czy ich umieszczenie jest dobrym pomysłem ? Albo zrobieniem z nich zgrzewki ? Mam co raz więcej pytań i coraz mniej na nie odpowiedzi I ostatnie na dziś zastanawiam się nad : https://www.mojehobby.pl/products/M1070-Truck-Tractor-and-M1000-HET-Semi-trailer.html B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Też się nad tym zastanawiałem... Ale cena powstrzymuje skutecznie Kadłub jest ładny, choć na pierwszych fotkach wygląda lepiej niż przy ostatnich. Teraz kolej na wieżę. Fotki są wybierane spośród wielu które zrobię pod czas sesji (jakoś ostatnio mam ponowne problemy ze zrobieniem porządnych zdjęć). Tak teraz wieża. Fajnie jest Dzięki, oby było lepiej. Jeśli jeszcze nie macie dosyć mojej telenoweli to zapraszam na dalszy ciąg. Na wannie staram się robić już kosmetyczne poprawki (plama oleju, rdza na wydechu). Teraz przyszła kolej wieży, pierwsze oleje, jakieś zacieki, gdzie nie gdzie pigmenty. I po pierwszych zabiegach : I takie tam poprawki : I teraz nie wiem, czy jeszcze czy już wystarczy. Przez weekend chyba zostawię go tak jak jest i zabiorę się za bambetle. "Chyba" pierwszy raz mam styczność z żywicą, jak dobrze kojarzę jest toksyczna i trzeba albo na mokro ją piłować albo mieć maskę ? Czy najlepsza opcja to czeska piłka czy np dremelem można odpiłować zbędny kawałek (precyzja)? Z przejrzanych zdjęć i porad mało jest zdjęć Abramsów z tym opancerzeniem, które miały na sobie multum bambetli - czy nie przesadzę jeśli załaduję mojemu ich "dużo". Kiedyś na zdjęciu widziałem fajną zgrzewkę wody, Darkin (dzięki) pomógł mi namierzyć : Zastanawiam się czy ich umieszczenie jest dobrym pomysłem ? Albo zrobieniem z nich zgrzewki ? Mam co raz więcej pytań i coraz mniej na nie odpowiedzi I ostatnie na dziś zastanawiam się nad : https://www.mojehobby.pl/products/M1070-Truck-Tractor-and-M1000-HET-Semi-trailer.html B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Te zacieki rdzawe na wieży ok, ale skąd one się tam biorą? Albo dorobisz jakieś odpryski do gole o metalu i wtedy to ma sens. Inaczej trzeba by zmienić kolor na ciemno szary i wtedy mogą to być np rainsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Wszystko fajnie, ale czy szybki w osłonach na wieży nie powinny mieć pomalowanych boków? Trochę dziwnie jak szyby trzymają się osłon bez żadnych ramek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi