M.A.V. Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 krucafuks ależ mnie cieszy, że robota w stoczni wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 16 godzin temu, M.A.V. napisał: krucafuks ależ mnie cieszy, że robota w stoczni wre Ano prace powoli zbliżają się do końca. Parę fotek robionych na szybko, więc nie pisać, że tło do kitu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 W dniu 25.03.2019 o 12:08, lesio-69 napisał: Ano prace powoli zbliżają się do końca. Długo jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 37 minut temu, abtb napisał: Długo jeszcze? Co się niecierpliwisz? Kolega zaczął 1,5 roku temu - nie wiem czy prawdziwą Santa Marię budowano szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 9 minut temu, Thalgonis napisał: Co się niecierpliwisz? Z "pierwszej ręki" wiem, że zostało tylko kilkanaście (chyba 14) linek to się i niecierpliwię. Jak nie będę poganiał to będziemy czekać kolejne 1,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 59 minut temu, abtb napisał: Z "pierwszej ręki" wiem, że zostało tylko kilkanaście (chyba 14) linek to się i niecierpliwię. Jak nie będę poganiał to będziemy czekać kolejne 1,5 roku Gwoli ścisłości: 1. 14 lin do olinowania ruchomego 2. Szalupa nad którą się teraz biedzę , muszę dorobić jeszcze wiosła. 3. dzwon okrętowy - mam kupiony toczony, trzeba tylko wymyślić jakieś zamocowanie 4. flagi i proporce - mam z tkaniny, zrobić kąpiel w "herbatce" i zamocować do flagsztoków a flagsztoki do masztów 5. tzw. "buchty" na naglach ( raptem kilkadziesiąt) - 6. parę beczek na pokładzie - mam drewniane, tylko pomalować 7. dwie pompy zęzowe ( do zrobienia od zera) 8. cztery falkonety i w zamysłach: 1.stolik do map 2. garnki na palenisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 13 minut temu, lesio-69 napisał: Gwoli ścisłości: 1. 14 lin do olinowania ruchomego 2. Szalupa nad którą się teraz biedzę , muszę dorobić jeszcze wiosła. 3. dzwon okrętowy - mam kupiony toczony, trzeba tylko wymyślić jakieś zamocowanie 4. flagi i proporce - mam z tkaniny, zrobić kąpiel w "herbatce" i zamocować do flagsztoków a flagsztoki do masztów 5. tzw. "buchty" na naglach ( raptem kilkadziesiąt) - 6. parę beczek na pokładzie - mam drewniane, tylko pomalować 7. dwie pompy zęzowe ( do zrobienia od zera) 8. cztery falkonety i w zamysłach: 1.stolik do map 2. garnki na palenisku. 1,5 roku jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Biorąc pod uwagę "materiał wyjściowy" (miałem tego przedpotopowego hellerskiego kloca) to jestem pełen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 17 godzin temu, lesio-69 napisał: stolik do map 2. garnki na palenisku. Deklaruję dostarczenie map oraz oryginalnego popiołu z pieca (coś tam po zimie jeszcze zostało) w celu przyspieszenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 9 godzin temu, M.A.V. napisał: Biorąc pod uwagę "materiał wyjściowy" (miałem tego przedpotopowego hellerskiego kloca) to jestem pełen podziwu Też na początku myślałem, że temat raz dwa się zamknie. Ale w miarę postępu prac wiedziałem, że już tak łatwo nie będzie, a nie chciałem odwalać lipy i coraz bardziej się wgłębiałem w temat Teraz do już bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 17 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Olinowanie zostało zakończone. Nie ma co prawda jeszcze założonych bucht, niektóre linki można jeszcze trochę poprawić, ale to już błahostki. Może wkrótce dam jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 W dniu 17.04.2019 o 09:00, lesio-69 napisał: Olinowanie zostało zakończone. W dniu 17.04.2019 o 09:00, lesio-69 napisał: Może wkrótce dam jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 W dniu 17.04.2019 o 09:00, lesio-69 napisał: Olinowanie zostało zakończone. Nie ma co prawda jeszcze założonych bucht, niektóre linki można jeszcze trochę poprawić, ale to już błahostki. Może wkrótce dam jakieś zdjęcia. Wrzucaj, nawet pół zdjęcia, ale wrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 własnie zdjęcia som niezbędne żeby pogrążyć olinosceptyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Postaram się coś dzisiaj wrzucić. Ale najpierw muszę poprawić fokbuliny, bo mnie strasznie denerwuje ich wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 20 minut temu, lesio-69 napisał: fokbuliny Jesteś prawdziwym żeglarzem , że ogarniasz takie magiczne słowa ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 32 minuty temu, Hello napisał: Jesteś prawdziwym żeglarzem , że ogarniasz takie magiczne słowa ? Pozdrawiam Hello Nie, ale żaglowce uwielbiam. Dopiero przy większych projektach będzie dużo więcej fachowego słownictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Obiecane zdjęcia. Zostało do wykonania jeszcze parę rzeczy. Następne zdjęcia to już dopiero galeria. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 7 minut temu, lesio-69 napisał: Obiecane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 A myślałem, że już galeria... masakra, w pozytywnym znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Przepiękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Co za przepieknie deprymujaca me umiejetnosci galeria ;). Gratlacje - doskonałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 TO ja już czekam na następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi