Markuz Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Dred świetnie się prezentuje. Nie wypada psuć odbioru tymi straszakami (śrubami). A może Krzysiek z blaszki mosiężnej byś coś wystrugał? Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2018 Autor Share Napisano 20 Lutego 2018 Dzięki za opinie. Farba to Tamiya gold. I fakt, ziarno jest straszne. W związku z tym pytanie. W zasadzie nigdzie poza kilkoma śrubami w okrętach nie potrzebuję takiej farby. Może ktoś polecić konkretną farbę, numer? A może kupić metalowe śruby, tylko jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Chyba tylko robi je G-Factor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Jeśli pod pędzel, to tylko Vallejo, najlepiej te na bazie alkoholu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 A czemu pod pyndzel musi być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2018 Autor Share Napisano 20 Lutego 2018 Bo aero szkoda babrać, więcej czyszczenia niż malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Ej, lenie! Ja aero nawet lornety bEnde malował... Pyndzlem nie umiem.. (ktoś zaraz napisze, że aero też nie ) Skoro już mowa o złotym to co pod aero ewentualnie do śrub?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 A jeśli pod aerko, to tylko metaliki Vallejo, tylko te nowe akryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Dzięki Forest! Skorzystam! Krzysztof, to tylko i aż śruby! Po ciężkiej pracy to one w muzeach i pod drzwiami Akademiji wszelakich leżą Ale jak napisał kiedyś klasyk... "to nie jest forum o śrubach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Lutego 2018 Share Napisano 21 Lutego 2018 Jak metalizery to alclady. Metalizer jak nie śmierdzi, to się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2018 Autor Share Napisano 22 Lutego 2018 Dobra, w niedzielę jadę na wystawę to może uda mi się jakaś farbę kupić. Ja mam na razie do pomalowania 16 śrub i może ewentualnie dojdzie jeszcze jakieś dwanaście. Więcej okrętów w planach na razie ni ma. Więc farbą pod pędzel i stosunkowo niewielka. Jeżeli można to proszę o jakiś konkretny numer bo na razie z metalizerów to jedynie gun metal używałem. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 22 Lutego 2018 Share Napisano 22 Lutego 2018 28 śrub!! No niezła armada.. Ktoś tu zerwał konferencję londynskOm właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2018 Autor Share Napisano 22 Lutego 2018 W pudłach leży Hood, podwójny smark i Richelieu. Do tego te od Dreda i na okrągło licząc jest 16. Ale teraz mi się przypomniało że mam upgrade do Hood i tam są zdaje się metalowe. Może kupię jeszcze ze trzy okręty i to będzie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2018 Autor Share Napisano 27 Lutego 2018 Zacząłem montaż. Poprawiłem śruby. Ostatecznie pomalowane Extreme metal Brass od AK. Muszę powiedzieć że bardzo dobrze mi się tym malowało (choć niewiele tego było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Cały czas zachwycam się tą linią wodną. Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 No! Jest baardzo ok Zwashowales pokład jeszcze raz czy mi się wydaje? Kontrast jakiś taki większy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Dzięki Slamacek. Ale nie wiem czy umiałbym to skopiować . Ja to mam problem z powtarzalnością, więc zobaczymy przy następnym jak wyjdzie. Pokład dostał dwa razy wash. Zdjecia robione telefonem, bo nie mam się jak dostać do sprzętu foto. Zuważyłem też, że przy zmniejszaniu rozdzielczości robi się sieczka na deskowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 A na co w końcu przykleiłeś ten drewniany pokład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Na jego własnym samoprzylepnym kleju. W niektórych miejscach podałem trochę CA bo lekko odlazł np. przy podstawach pod wieże, przy polerach, ogólnie to wszędzie tam gdzie były jakieś ostre zakończenia. Na razie się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Ooooo! Utalentowany "Czołgista" jaki piękny 'kajak' czyni. To już nie tylko modelarstwo a wyzwanie i szkoła charakteru. Przy powrocie z rozmiaru 1:350 do 1:35, wszystko będzie tak ogromne że 'cyferblat' zegarka nie straszny Zazdrośnie podglądam dalej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2018 Autor Share Napisano 7 Marca 2018 Wbrew pozorom nie wszystko jest takie małe. Kominy zamontowane i olinowane. Trochę mięsa poszło przy przednim kominie, ale potem już trochę wprawy nabrałem i było już lepiej. W niektórych miejscach trzeba ba było lekko oszukać, ale mam to już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 No i si. To jest ta linka od Usziego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Ładnie. Właśnie czego używałeś do olinowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 Liny to Lycra z Infini 0.063mm. Dziś zamontowałem maszt i zrobiłem oszklenie. Ale fotki będą dopiero jak maszt zostanie olinowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi