KRL Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Niedawno na łamach forum napisał ktoś (przepraszam nie pamiętam kto) że są osoby inwestujące wiele kasy w modele i tacy którzy produkują je w ilościach hurtowych. Prezentuję więc kolejny wyprodukowany model a więc jestem hurtownikiem niestety nie wypełniam drugiej kategorii model wykonany tak jak najbardziej lubie a więc prosto z pudła. Model otrzymałem jako nagrodę w konkursie modelarskim i tym razem postanowiłem nie oddawać nikomu a wykonać model tego śmigłowca ponieważ uwielbiam ten wiatrak a że w ramach nagrody wziałaem ich trzy sztuki to zapewne nie jest to ostatni z tej serii. Model to Italieri skala 1:48, model skłąda się bardzo dobrze jedynym problemem z którym trzeba lub nie sobie poradzić to bardzo brzydka faktura plastiku. Cały model przetrasowałem jeszcze raz pogłebiając linie podziału i nity poczym zeszlifowałem na mokro całość papierem P800 by odrobinę wygładzić powierzchnię modelu. W pierwotnej wersji miał być niebiesko - pomarańczowy jednak zmieniłem zdanie zaraz po wykonaniu PS. Chciałem by model był mocno zróżnicowany by bylo widać że jest w ciężkiej pracy a nie na wakacjach na Borneo. Co wyszło zobaczcie sami. Chciałbym tylko wyjaśnic odrobinę to co widać na fotkach im bardziej staram się by tło było ładne białe tym kolory na modelu wychodzą nie co bardziej intensywne. Niestety nie znam się na fotografii o programach do obróbki nawet niechcę słyszeć więc wklejam zdjęcia tak jak mi wychodzą. Jednak chcę zwrócić uwagę że na zdjęciu nr.4 kolory są najbardziej zbliżone do stanu faktycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Przepiękny, bardzo mi się podoba malowanie. Wykonanie oczywiście też. Profesjonalna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Super! Fajnie, że kolejnego śmiglaka zrobiłeś. Dla mnie zarąbiaszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Świetnie wyszedł, bardzo ładne pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Bardzo ładnie pomalowany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Chyba najlepszy Wessex jakiego widziałem. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Super wiatrak, nie moja bajka ale jeden chyba z najszpetniejszych jakie były produkowane ;) ale swój urok ma to fakt, w sumie made in England więc uroda jest jaka jest ;P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Super wiatrak, nie moja bajka ale jeden chyba z najszpetniejszych jakie były produkowane ;) ale swój urok ma to fakt, w sumie made in England więc uroda jest jaka jest ;PPozdrawiam Przecie to je amerykańska myśl techniczna... tylko, że z głową karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2017 ;P mam na myśli malowanie... jakoś hamerykańska wersja bardziej mi leży wizualnie zielony abo szary a ta pstrokacizna no to taka właśnie ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Pstrokacizna to jest cały w kolorze Orange Fluo z ratownictwa morskiego aż oczy bolą. Dziękuję wszystkim za opinie jestem naprawdę zadziwiony że ten model jest tak pozytywnie odbierany a cała robota trwała trzy dni. Kolejny raz przekonuję się że najlepiej wychodzą te modele które składam bez żadnego zacięcia ot tak dla czystej przyjemności i zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 jest niezły ale po A-6 apetyty rosną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Jako że się nie znam na takich, napiszę śmiało: Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Fajny , bardzo się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 FAJNYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Zgodzę się z kolegami Bardzo fajny Wessex Mam tylko jedno pytanie... za co żeś go Darku tak sprał, wygląda trochę jakby był cały posiniaczony Moim zdaniem odrobina wypłowień by mu się przydała, trochę by to stonowało efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Panowie bo zacząłem się W kwestii posiniaczeń taki miął być chciałem by wyglądał nie na śmigłowiec po wielu latach służby na Borneo tylko by miał widoczne ślady pracy i dość mocno zróżnicowaną powierzchnię. Lub w skrócie ot taka wizja autora. Pamiętaj że na zdjęciach to wszystko wychodzi nie co bardziej wyeksponowane - dlaczego tak jest nie wiem. Natomiast na żywo śmigłowiec jest nie co bardziej stonowany. Tak się cieszę że przypadł wam do gustu że biorę się za znacznie trudniejszą wersję H-34 w barwach SAR a więc srebrny + Orange Fluo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Brawo Ty ... Normalnie, jeszcze zaczniesz kleić wiatraki nałogowo Będą z Ciebie ludzie Darku A Wessex'a jak dobrze pójdzie, to może w Łasku obejrzę na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Jest taka opcja że może nawet dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Chyba, że ktoś kupi: http://allegro.pl/wessex-has-1-model-smiglowca-1-48-gotowy-i6914098329.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 No... w takim wypadku to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Panowie, widzę że aukcje ogladacie ale co tam napisano to już nie do końca się chce przeczytać. Ten konkretny egzemplarz zapewne dotrwa do wystawy w Łasku, oby mnie nie wysłali w tym czasie gdzieś na koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Pięknie go zrobiłeś !!!!!!!!!!!! I do tego hurtowo jak sam to określiłeś !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 ... ja przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Cudny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi