Voyteque Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Hunter, ta drewniana podstawka kupiona, czy sam obrabiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Myślę, że byłoby lepiej, gdyby woda była nieco jaśniejsza, ale to takie odczucie laika... Mówisz? Ja się zastanawiałem, czy nie powinna być ciemniejsza albo jaśniejsza hehe Coś jest w tym kolorze, że mi też jakoś nie do końca odpowiada. Jeszcze się nad tym zastanowię. Hunter, ta drewniana podstawka kupiona, czy sam obrabiałeś? Kupiłem w Leroy Merlin listewki, pociąłem, skleiłem na CA, trochę szpachli, a później szlifowanie całości papierem ściernym i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Zrób to sam jak Słodowy Adam +20 do respectu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Pięknie dziękuję! Tal myślałem, ale wolałem sprawdzić. Moim zdanie i +25 do 'fejmu' i 30 'respektu'! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Zrób to sam jak Słodowy Adam +20 do respectu Pięknie dziękuję! Tal myślałem, ale wolałem sprawdzić. Moim zdanie i +25 do 'fejmu' i 30 'respektu'! I plus 30/40 zł zachowane w domowym budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 a ja tak siedzę... paczę... paczę... i nie mogę paczeć, bo siedzą mi w głowie te działka i nie dają spokoju... tak więc zabrałem się do małego tuningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Wow . Z takiego "złomu" zrobiłeś naprawdę fajny model, gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Wow . Z takiego "złomu" zrobiłeś naprawdę fajny model, gratulacje ! Dzięki Również jestem zadowolony, że udało się zrobić z niego coś fajnego W podobnym stanie mam jeszcze HOODa Trumpka, Fuso Aoshimy, Yorktown Arii i nie wiem co jeszcze, bo trochę tego dostałem Te przynajmniej są w pudełkach. W dodatku dostałem jeszcze jakieś 30 okretow już zrobionych i może coś z tego uda się uratować. W każdym razie roboty mam na kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 duzy plus za to, że ci ramka nie wyszła ponad tafle wody. I w ogóle wygląda to bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 W podobnym stanie mam jeszcze HOODa Trumpka, Fuso Aoshimy, Yorktown Arii i nie wiem co jeszcze, bo trochę tego dostałem Te przynajmniej są w pudełkach. W dodatku dostałem jeszcze jakieś 30 okretow już zrobionych i może coś z tego uda się uratować. W każdym razie roboty mam na kilka lat To wychodzi na to, że prowadzisz teraz stocznię remontową A z kąt nazbierałeś tyle tych modeli Też mam trochę staroci, popatrz u mnie w albumach, okręty są na samym dole. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 duzy plus za to, że ci ramka nie wyszła ponad tafle wody. I w ogóle wygląda to bardzo dobrze Dzięki, dzięki To wychodzi na to, że prowadzisz teraz stocznię remontową A z kąt nazbierałeś tyle tych modeli Też mam trochę staroci, popatrz u mnie w albumach, okręty są na samym dole. Pozdro Znajomy zakończył swoją przygodę z modelarstwem i postanowił pozbyć się wszystkiego. Początkowo oddawał po jednym modelu ( Yamato 1:350, który jest w galerii, a później Richelieu ), a teraz stwierdził, że już nie ten wzrok i oddał wszystko co miał No dobra nie 30, a 22 okręty W końcu wziąłem to pudło i zobaczyłem, co dokładnie w nim jest... masa połamanych części i raczej nazwał bym to złomem. Może gdybym wrzucił je do kreta, poskładał na nowo i dodał blaszki, to coś z tego by się uratowało - chociaż nie wiem czy jest to warte zachodu. W każdym razie są 3 okręty w kartonach i mam nadzieję, że nic nie brakuje. Na szczęście jedynie HOOD pójdzie do moczenia w krecie. Na plus jest to, że mam teraz całą masę zapasowych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Ja gÓsujEM na Fusona, kij w oko niewydarzonym angielskim popierduchom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 Ja gÓsujEM na Fusona, kij w oko niewydarzonym angielskim popierduchom Hmmm... A wiesz Gała, że o tym dzisiaj myślałem Zobaczyłem taką fotkę i jakoś mnie natchnęło, by zrobić taką diorame z górami Niestety na korzyść angola przemawiają blachy, które już mam i to że pan Wang Chanxi wysłał mi 3 dni temu drewniany pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Podstawka poezja. Sam okręt też mi się bardzo podoba, zwłaszcza widok od dziobu... te dwie potężne wieże artylerii głównej! Mały kopcący brzdąc ( fajna spieniona woda, ślad torowy ) oraz łódka przy kardynale bardzo ożywiają scenkę i dodają uroku całości. Aż mi się od tego wszystkiego zamarzyła podobna dioramka z Lutzowem i torpedowcem G-37 PS Plus za kubek do kawy, też niedawno taki kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Dzięki, dzięki Właśnie skończyłem działka i po tuningu prezentują się tak ( z lewej przed, z prawej po). Trochę roboty z nimi byłe, ale zdecydowanie się opłacało. A to jest tratwa Ma ktoś jakiś pomysł z czego wykonać takie tratwy w liczbie 66 sztuk? Jak już wcześniej pisałem, okazał się w trakcie pracy przy modelu, że jednak poprzedniemu właścicielowi coś się zgubiło. Mam co prawda 33 sztuki, ale jeśli już mam dorabiać, to jednak wolę by wszystkie wyglądały jednakowo, nawet jak to się zwykło mawiać "ch....o ale jednakowo" :P PS Plus za kubek do kawy, też niedawno taki kupiłem Hehe, właśnie idę się napić z niego herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 bardzo fajnie to wygląda !!! Na zbliżeniach daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Nie widzę jakoś większych szans na wydlubanie 66 identycznych tratw (jeśli miałyby wyglądać jak oryginały).. No chyba że jakieś druki 3D.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 super idzie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Hmm.. Coś tu posty poznikaly niczym tratwy z Twojego zestawu. I co postanowiłeś? Jeśli dobrze pamiętam to propozycje byly takie: 1. Kupujesz nowy model 2. Waloryzujesz pięknymi tratwami od Shelf Oddity 3. Scratch i brońCie Panie nie wyrzucaj tych co masz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Zapomniałem dodać.. Opcja 4 : jedziesz do poprzedniego właściciela przetrzepac mu chałupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Hahahaha Hans wszystkie pomysły są dobre! Może jednak pojadę do poprzedniego właściciela, zduszę go, przetrzepię chatę, znajdę trawtwy, wrócę do domu, skończę model i wrzucę galerię Poczynilem już pewne kroki odnośnie wytworzenia nowych tratw, tylko trzeci dzien siedzę w robocie i nie mam kiedy się za to zabrać. Jeśli mi się uda i czas dopisze, to dzisiaj wrzucę co mi wyjdzie. Na razie zrobienie jednej trawtwy zajęło mi godzinę i nie jest skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Szybki poradnik jak zrobić tratwy A więc, bierzemy kartę ZARY, którą akurat mamy pod ręką i tniemy ja na równe paski. Następnie bierzemy kartę Benefit, którą także mamy pod ręką i robimy z niej szablon do wycinania tratw Wywiercamy otwory, tniemy na mniejsze kawałki, sklejamy, dodajemy drucik ze słuchawek i mamy gotowe tratwy :P Nie wiem jak wy, ale ja myślę, że wygląda to całkiem spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Za to to szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 !!!!! Wciągnęła cie Dłubacka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Jakie to ładne rzeczy mogą wyjść z braku części do modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi