milczacy Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Chcę wypaść jak najlepiej, a to już tuż tuż i się trochę tremuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Ooop, w takim układzie 7 modeli to zdecydowanie zbyt mało. Jest szansa że 13 modeli wystarczy, acz gwarancji nie można udzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Ogłoszenie! Advertisement! Oбъявление! διαφήμιση! إعلان! Anzeige! Ponieważ niektórzy z Was piszą do nas, że chcą ufundować nagrodę specjalną (co nas niemiernie cieszy i wzrusza i przyjmujemy je wszystkie), to informujemy i prosimy jednocześnie aby takie oosby/podmioty/kluby/koła itd. które nie mają do takiej nagrody swojego dyplomu, a chciałyby żeby takowy był o poinformowanie nas o tym fakcie najpóźniej do piatku 6.04 do godz. 12.00 tak abyśmy mieli czas na ich przygotowanie (można też podać ewentualnie od razu zwycięzcę, nie ma problemu ). Po tym czasie nie bedzie fajnych naszych dyplomów, pozostanie tylko nagroda. pozdrawiamy i zapraszamy ...to już za 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Skoro mowa o nagrodach to jeszcze kilka słów, które mogą pomóc je uzyskać w konkursie Profi. Otóż przygotowaliśmy dwie przykładowe dokumentacje modelarskie, których układ bardzo nam odpowiada. Naszym sędziom również. Przedstawione w nich modele pojawiły się dawno temu na forum, po odkopaniu z czeluści posłużyły teraz jako pomoce naukowe przedstawiające układ i dobór informacji znacznie ułatwiający pracę podczas punktowej oceny modeli. Pliki znajdują się tu Zapraszamy do lektury i ... do Wrocławia już w ten weekend! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Ponieważ zaspokojenie pragnienia, czyli podanie wody, jest tak samo ważne, a w wielu sytuacjach pilniejsze niż zaspokojenie głodu, a także pilniejsze od odniesienia sukcesu na konkursie/festiwalu modelarskim to uprzejmie informujemy, że pragniemy umożliwic Wam zaspokojenie tegoż pragnienia o godz. 18.30 w pubie "U Augusta" na ul. Bogusławskiego 7 (popularny nasyp, ok. 250 m. w prawo od ubiegłorocznego miejsca spotkania). Dojazd z miejsca imprezy tramwajem 10, 17, autobus D (wysiadacie przystanek 'Arkady Capitol', 200 m. i jesteście na miejscu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Info sprzed paru chwil: naszym gościem będzie Grupa Rekonstrukcji Historycznej Regio Esercito. Grupa skupia osoby zainteresowane stosunkowo egzotycznym tematem w polskiej rekonstrukcji, jakim jest Królewska Armia Włoch z okresu 1940-1945, z naciskiem na okres walk na Sycylii i na Froncie Wschodnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 To może i mały czołg porucznika Grubera będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Mały czołg to nie wiem, jest ryzyko że środowiska radykalno-narodowe mogą przyjść i spalić. Trwają natomiast rozmowy z sobowtórem Van Klompa czy nie namalowałby jeszcze jednego portretu upadłej madonny z wielkim, no, wiadomo czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 A jak będzie "Upadła Madonna z wielkim wiadomo co" to trzeba być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Witam .Znowu mam jedno ALE. Chce by moje modele były jeśli zasłuza wyróżnione i chce dyplom itp. Wg tego co tutaj w punkcie 3 mam napisać NIE. Wg tego co macie na swojej stronie TAK. I co teraz? Ja już pisałem Że chce być wyróżniony czyli podałem wg Modelworka że NIE. Na fejsie na waszej stronie jest na odwrót ze mam podac TAK. Wg czego zatem będzie brane pod uwagę to co napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Według forum, na fejsie ciut się zamieszało. Odpowiedź NIE na trzecie pytanie będzie oznaczać, ze model będzie podlegał wyróżnieniom, nagrodom etc. Przyznam, że samo pytanie jak i sposób jego zadania są trochę niezgrabne - zdecydowanie do doszlifowania w kolejnych edycjach. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Wiadomo. Uczymy się na błędach. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Fotki świetne, to co nie widzi nie uzbrojone oko Twój sprzęt pokazał -niestety ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, Kilka zdjęć z dzisiejszej wystawy. W cz.I, pojazdy. Wrześniowa pancerka w dużej skali, FT-17 oraz TKS z NKM 20 mm w 1/15, oraz Wz.34 - 1/16. Kraz, Kamaz i Zil w 1/35. Maleństwa w 1/35 Cz.II Pozdrawiam Jacek Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Było coś więcej okrętów niż wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Niestety pod względem okrętów to bida z nyndzom jak u nas się mawia. Na uwagę zasługiwał tylko model MTB aczkolwiek olinowanie było nieco włochate.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 8 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Jeszcze ja dokładam relację foto - zapraszam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Niestety pod względem okrętów to bida z nyndzom jak u nas się mawia. Na uwagę zasługiwał tylko model MTB aczkolwiek olinowanie było nieco włochate.... a oglądałeś te 700-tki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Ja ze swojej strony dziękuję organizatorom za podjęcie tego trudu po raz kolejny i mam nadzieję, że za rok też starczy im sił i chęci. W każdej kategorii było parę perełek, mi szczególnie przypadły do gustu ciężarówki w kategorii cywilnej, choć kiedy zastanawiałem się, na który model i w której kategorii oddać swój głos, to nie potrafiem zdecydować. Modeli było co prawda troszkę mniej, niż rok temu, ale trochę w tym mojej winy - przyniosłem tylko jeden. Obiecuję za rok wystawić co najmniej dwa, a może i więcej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Słuchajcie, mamy problem drobny. W tym roku pośród innych premier, zadebiutuje też klasa O32, dla eksternalnie pootwieranych i zdetalowanych modeli. Mamy dla tej klasy nagrodę - na zdjęciu poniżej - tak, to jest czekoladowy młotek. Mamy też nazwę: P.O.R.N.O. Nie możemy jedynie się zdecydować co ten akronim oznacza. Pomożecie? Ciekawa komu przypadł ten młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam, byłem pierwszy raz na WMS, pierwszy raz też wystawiłem model, przeszedł bez echa Ale za to zrobiłem parę zdjęć Poziom bardzo wysoki, naprawdę było na czym zawiesić oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Dziękuję za możliwość udziału i bardzo sympatyczne pogawędki. Za rok melduję się ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 "Wszystko co zdarza się raz, może się już nie przydarzyć nigdy więcej, ale to, co zdarza się dwa razy, zdarzy się na pewno po raz trzeci" - tak mawiał P. Coelho. W naszym przypadku zdarzyło się już po raz siódmy...i nie ostatni. Dziękujemy wszystkim, którzy z nami byli w ten słoneczny kwietniowy weekend, tym którzy do nas przyjechali ze swoimi wspaniałymi pracami i tym którzy nam pomagali (oni byli najbardziej niewidoczni z niewidocznych). Przyjmijcie od nas w podziękowaniu ten skromny Taka drobna statystyka, odwiedzili nas w tym roku koledzy z Polski (to oczywista oczywistość), ale również koledzy prosto z Berlina, Pragi czy Pardubic, razem przywieźliście do nas w tym roku 401 modeli, ale akurat nie o liczbę tutaj chodzi, ale o możliwość wspólnego spotkania i podyskutowania na tematy (nie)tylko modelarskie. Dziękujemy za wszelakie spływajace do nas pochwały i różne uwagi/sugestie. To tyle mojego wywodu, a ponieważ cytatem zacząłem, to cytatem wypadałoby skończyc. ;) Jak mawiał tym razem T. Pratchett: "Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić", my właśnie z takiego założenia wychodzimy i wszelkie tegoroczne niedociągniecia w przyszłym roku postaramy sie poprawić. Już teraz zapraszamy na VIII WMS 2019 Aaa ...bym zapomniał, w niedzielę w ramach umacniania przyjaźni między narodami (w tym przyapdku polsko-czeskim), nasz przyjaciel Pavel dał całkiem darmowy pokaz możliwosci swojego mobilnego czworonożnego kompana, z którym zawsze przybywa na imprezy modelarskie. Ci co nie widzieli niech żałują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Bardzo mi się podobało. Jak zwykle udana impreza. Osobiście nie mam zastrzeżeń. Byliśmy cała rodzina i było super. Za rok również jesteśmy. Jeszcze raz wielkie dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Świetna impreza.Fury dostał dwie pieczątki. W takim tempie przy XX edycji może będzie dyplom. Jak zdrówko pozwoli to w przyszłym roku obecność obowiązkowa.Wielkie dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi