sas55 Napisano 27 Maja 2018 Autor Share Napisano 27 Maja 2018 Witam, Emocje po finale LM opadają i tak sobie postanowiłem zapoczątkować ramę do Honkera. Koła chyba trzeba będzie zrobić w 3D, ale to na razie melodyjka przyszłości. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 29 Maja 2018 Autor Share Napisano 29 Maja 2018 Witam wszystkich, W DNIU WETERANA SKŁADAM WSZYSTKIM UCZESTNIKOM MISJI WYRAZY SZACUNKU. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 15 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2018 Dzień dobry, Jak widać temat cieszy się pewnym zainteresowaniem i sądząc po ilości odwiedzin, śledzą go nie tylko modelarze. Dziś tylko prośba do wszystkich. Jeśli ktoś posiada informacje i zdjęcia o aktualnym miejscu stacjonowania, bądź o losie BRDMów Żbik o numerach UB 01037 i UB 01039 Poszukuję też informacji o Szakalach - numery UB 01041, UB 01042, UB 01043, UB 01044 i UB 01046. Jeśli ktoś wie gdzie się obecnie znajdują lub co się z nimi stało albo posiada aktualne fotki to proszę o kontakt na priv Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 "Iwonka" małymi krokami ale zbliża się do finału. Dwa, trzy detale i zamykamy skorupę pancerza: Równolegle do przodu posuwa się temat wieży. Pierwsza przymiarka "Iwonki" do winiety: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 a czy masz w planach obić ramkę ze zdjęcia cienką listewką balsową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 Nie. Asfalt, gruz i kurz lepiej komponują się z czarną powierzchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 8 Lipca 2018 Autor Share Napisano 8 Lipca 2018 Witam wszystkich, Nasza sprawa zatacza coraz większe kręgi. Oczekując na konwersję dalej działam w kierunku historycznym i udało mi się nawiązać kontakt z dowódcą z Karbali panem pułkownikiem Kaliciakiem. To on namówił pana redaktora Politowskiego do tego http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/25862?t=Ocalic-od-zapomnienia Nie udało mi się przemycić do tekstu nazwisk kilku kolegów którzy są zaangażowani w projekt, ale wszystko da się nadrobić podczas mam nadzieję zorganizowanych obchodach 15-lecia wydarzeń. Tekst ma też parę innych nieścisłości, ale krąg osób zainteresowanych sprawą na pewno wzrośnie. A jeżeli uda się ocalić oba pojazdy to będzie święto. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Fajnie, że projekt wyszedł poza forum. Im więcej osób zainteresuje się tematem, tym większa szansa na inne ciekawe inicjatywy z nim związane. Szacunek za Twój upór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Szkoda tylko że sprawą zabytkowych pojazdów z przeszłością bojową i ich zabezpieczeniem przed pójściem na złom muszą zajmować się hobbyści - modelarze a nie instytucje powołane w tym celu (IPN, muzea). Tym bardziej duży szacunek dla Kolegi za upór, chęć i włożony w sprawę wysiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Prawda, ale cóż począć kiedy instytucja IPN potrafi tylko zmieniać tabliczki z nazwami ulic :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 Witam, Znowu byłem w podróży dotyczącej historii, wiec nie od razu mogłem odpowiedzieć. Myślę, że modelarze często wiedzą więcej na pewne aspekty tematów historycznych niż historycy. Muzealnicy niejednokrotnie robią błędy w oznakowaniu pojazdów a o podpisach zdjęć w publikacjach można napisać wielostronicowe dzieło. Natomiast w odniesieniu do dwóch ostatnich postów i pomijając jakiekolwiek odniesienia do instytucji i tym bardziej aspekty polityczne skłaniałbym się tu raczej do poglądu wyrażonego przez pana dyrektora muzeum w Kołobrzegu. W rozmowie telefonicznej stwierdził on, że Polacy mają tendencję do niszczenia pamiątek kultury materialnej i ja się całkowicie z tym zgadzam. Mam mnóstwo przykładów, ale to nie temat do rozwijania w tym miejscu. Sprawa dwóch pojazdów z Karbali jakoś się toczy, ale nie mam żadnych nowych informacji na ten temat. Oby udało się je zachować. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 (...) o podpisach zdjęć w publikacjach można napisać wielostronicowe dzieło.(...) tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 21 Lipca 2018 Autor Share Napisano 21 Lipca 2018 Dzień dobry, W oczekiwaniu na konwersję do naszych bohaterów trzeba wskrzesić inne tematy. Poprawiłem kadłub bułgarskiego BMP 23 po oczywistych zaleceniach Jarkka a teraz udało mi się popracować nad tematem dolnej płyty wieży. Myślę, że uda mi się zrobić ją dość szybko choć konstrukcja tej wieży jest nieco skomplikowana. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 23 Lipca 2018 Autor Share Napisano 23 Lipca 2018 Dzień dobry, Tyle jak na razie postępów wieży. Szukałem na bułgarskich (dość ubogich w tematy) forach i chyba żaden z bułgarskich modelarzy nie podjął się budowy tego ichniego hitu konstrukcyjnego. No więc trzeba ten brak uzupełnić. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 23 Lipca 2018 Autor Share Napisano 23 Lipca 2018 A jeszcze drugi boczek i niech wysycha w spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 23 Lipca 2018 Autor Share Napisano 23 Lipca 2018 Jeszcze tylko przodzik i przerwa. Niech klej ma czas... Wieża jak wspomniałem ma trochę skomplikowany kształt. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Lipca 2018 Share Napisano 23 Lipca 2018 Troche duzo roboty z tym wszystkim, godne podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 25 Lipca 2018 Autor Share Napisano 25 Lipca 2018 Witam michal0281 napisał Troche duzo roboty z tym wszystkim, godne podziwu. Tak roboty jest dużo. Myślę, że wkrótce odniosę się do całości zagadnień. A teraz tylko pewne postępy i przymiarki. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Witam w upale, Taki mały postęp. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 i jeszcze coś takiego Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Fotka "Świstaka" do kolekcji Świstak UB 01036 (Żbik) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Dzień dobry, Dzięki Jacku. Usiłuję dotrzeć do kolorowego oryginału tej fotki. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 i jeszcze w rewanżu takie coś Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2018 Dzień dobry, ale upalny Kolejne postępy i przymiarki. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Dzień dobry, Kolejne przymiarki i postępy. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi