Skoren86 Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Takie wykonanie cieszy oko. Powodzenia podczas malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2018 Autor Share Napisano 7 Lipca 2018 Coś co można by nazwać bazą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Jakowa farbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2018 Autor Share Napisano 8 Lipca 2018 Tamiya - Dark Yellow XF-60 i Flat Earth XF-52 w proporcji 50/50. Na razie mamy takie lato tutaj jakiego od 13 lat nie było więc prace raczej będą się wolno posuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 No to teraz Krzychu odważnie i z ułańską fantazją, do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Kolorek ładny. Działaj, Krzychy działaj. Podstawkę jakąś planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Bardzo ładny tzn. prawidłowy kolor bazowy, dzięki meserowi262 dużo o tych afrykańskich kolorkach się dowiedziałem, zwłaszcza że pojazdy były naprawdę ciemne i ten kolor dobrany naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lipca 2018 Autor Share Napisano 10 Lipca 2018 I po rozjaśnieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Lipca 2018 Share Napisano 10 Lipca 2018 Widac tu wplywy "Spotterowych" pomyslow malarskich. Dobrze mi sie wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lipca 2018 Autor Share Napisano 10 Lipca 2018 Coś w ten deseń na wieży. Kadłub już nie. Zobaczymy co wyjdzie, bo sam nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Ja bym jeszcze miejscami trochę pojaśnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 Już jest przemalowany. Po lakierze błyszczącym wyszło okropnie. Rozjaśnienia wyglądały jak biały, a baza strasznie zciemniała. Teraz już ma znowu połysk, i choć kontrast jest nie za ostry to jest lepiej niż poprzednio. To pierwszy DAK i trochę mi się ten kolor ciężko maluje. Przed połyskiem jest ok, ale potem jakoś ta ba, a strasznie ciemnieje w porównaniu do rozjaśnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 No to dawaj zdjecie, zobaczymy jak wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 Piszesz - masz. Położony połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Eeee... dosyć dziwnie to wygląda. Tak jakby pominięto wszystkie etapy pomiędzy bazą a rozjaśnianiem detali ;o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 No właśnie tak mi się ten kolor zachowuje. Jak zobaczysz poprzednie fotki to tak wygląda to przed połyskiem. A na ostatnich po. A im dłużej na niego patrzę tym bardziej do takich wniosków jak twoje dochodzę. Coś mi się zdaje że znowu się na lakiernie złapie. Tym razem jednak pójdę w jaśniejszą bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Baza jest jak najbardziej ok. Tylko poprawic cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Krzysiek przecież jak psikniesz po wszystkich zabiegach mat,to wszystko wróci do normy.Po co te "strachy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Oczywiście, że tak. Błyszczący lakier podnosi kontrast. To naturalne. W połysku ciemne miejsca wydają się ciemniejsze, a jasne jaśniejsze. Znikają przejścia. Po położeniu matu wszystko zaczyna być bardziej subtelne. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Co do znaczy do normy? Po macie (czy satynie) model będzie mniej kontrastowy niż po błysku. A po nałożeniu pasteli jeszcze mniej. Nie ma co panikować, że po błysku są mocne kontrasty, tylko tyle. Wszystko kwestia wyczucia i upodobań, ja tam moje modele wolę odrobinę bardziej skontrastowane. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Krzysiek, moim zdaniem pierwsza wersja malowania była lepsza, wymagała tylko dopracowania. Teraz będzie słabo to wyglądało, po wszystkich szuwaksach model wyjdzie płaski i jednolity, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lipca 2018 Autor Share Napisano 17 Lipca 2018 Trochę popraiłem malowanie, ale lecimy dalej. Jak się nie robi modeli to się z wprawy wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Krzychu, mało kontrastu. Obawiam się, że jak sikniesz matem to zniknie delikatne cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Fajna faktura na tych workach. Sam ją robiłeś czy to jakiś gotowy zestaw żywiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lipca 2018 Autor Share Napisano 24 Lipca 2018 Worki z Panzer Art - naprawdę super i godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi