martinello Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Worki z Panzer Art - naprawdę super i godne polecenia. Spróbuj poszukać jakichś zdjęć z epoki na których worki mają napisy typu "ryż", "cukier" lub cokolwiek. Dorobić kalki z takimi napisami i można "ożywić" model... Sam w tej chwili kombinuję z workami z czasów Wietnamu na M48. EDIT -> o np. takie coś https://sprzedajemy.pl/niemiecki-worek-na-zywnosc-z-1936-roku-leszno-2-7897fb-nr47813682 A swoją drogą - worki leżą na ruchomym jarzmie armaty. Jak to się podnosiło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lipca 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Lipca 2018 @martinello a jak się miało podnosić? normalnie, dla mechanizmu taki worek to żaden kłopot, armata i tak jest w "bezwładności" (ciężar w osi wyrównywany przez odciążacz)... oglądam bo z malowaniem u mnie jak zawsze kiepskawo...czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Aleeeee tu się model szykuje! Długo mnie tu nie było wiec przy okazji zamiast komentować każdy model z osobna powiem Ci, że modele świetne! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Trochę dziwna metoda rozjaśniania ? Skoro wyblakła jest płyta nadsilnikowa (ta z samego tyłu) od strony przodu czołgu, to czemu następna płyta z osłonami wlotów jest tak samo wyblakła , a nie odwrotnie. Chodzi mi o to, że na styku tych płyt powinien być jaśniejszy kolor, a na zewnętrznych częściach ciemniejszy. ciemny - jasny, jasny ciemny. U ciebie patrząc na linie podziału blach jest ciemny jasny i nagle z tym jasnym styka się inna płyta kolorem ciemnym odciętym prostą linią ? cieniowanie zamiast płynnego jest prawie od kreski równo pooddzielane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Taki sposob, jeden ze sposobow malowania modulacyjnego. Nie za duzo wspilnego z rzeczywistoscia tak jak zauwazyles ale pozwala wydobyc podzial/krawedzie plaszczyzn. Co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Dlatego świadomie napisałem "nie do końca". Przyznasz mi rację, że nasze malowanie modeli to balansowanie na pograniczu tego o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Walczę dalej. Wash i malowanie narzędzi w toku. Wytarcie washa na wieży już poprawiłem - makro wyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Jeżeli mogę wtrącić swoje 3 grosze to malowanie mi się niestety nie podoba, według mnie zbyt mało piaskowy kolor, według mnie powinien być bardziej żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2018 ... powinien być bardziej żółty. Zasugerowałem się boxartem . A na poważnie to mógłby trochę żółciejszy, jak na fotce z Bovington choć tu już taki żółty nie jest Przy następnym pokombinuję z innym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 choć tu już taki żółty nie jest Ale zwróć uwagę, że całe to zdjęcie jest przekłamane kolorystycznie - otoczenie, samochody, góry i niebo w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Oba zdjęcia nie nadają się jako referencyjne pod malunki bo oba są przekłamane, i to widać gołym okiem, wiec co byś nie zmalował będzie okej, zawsze podeprzesz się zdjęciem wyżej heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Tys prowda. A na potwierdzenie powyższych rozważań moja ulubiona fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Tys prowda.A na potwierdzenie powyższych rozważań moja ulubiona fotka. Ruska zieleń jest nie do pobicia w tej kwestii, heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Zdjęcie III z Bovington, nie jest przekłamane. Widziałem go na żywo w Bovington. Pytanie tylko, czy pomalowany jest odcieniem zgodnym historycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Krzychu, na płycie nad silnikiem są trzy osłony - pomaluj je wszystkie na jednolity kolor, bo są wycieniowane w połowie i dziwnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 Poobijałem go trochę młotkiem. Pomalowane worki i prawie skończone narzędzia. Mam pytanie odnośnie wycioru. Czy ta końcóka czysząca to jest w jakiejś osłonie czy tak wyglądała. No i na jaki kolor to pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 8 Września 2018 Share Napisano 8 Września 2018 Fajnie to wygląda, uwagę moją zwrócił pokrowiec w piaskowym kolorze, fajny ale pomyślałem sobie że mógłby być np.zielony, dałoby to fajne zróżnicowanie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 Jakby się znalazło jakieś potwierdzenie w kwitach to można przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2018 Autor Share Napisano 11 Września 2018 I po pierwszym macie. Na razie poskładany tylko do fotek, więc może być coś krzywo. Moim zdaniem kolor się trochę poprawił. Teraz oleje. Przemalowałem też te pokrowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 11 Września 2018 pooglądam w Telford na żywca ale przy granatach leniuszek wylazł mało tam detalu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2018 Autor Share Napisano 11 Września 2018 pooglądam w Telford na żywca.. Taki jest plan. ... ale przy granatach leniuszek wylazł mało tam detalu... Się znaczy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 11 Września 2018 łańcuszek+ wtyczka + 2 śrubki ;) i kabelek Aber 35K01 str 33 xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 łańcuszek+ wtyczka + 2 śrubki ;) i kabelek Aber 35K01 str 33 xDD Tam sie czepiasz kabelek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Fajnie. Kalkomanie zwróciły moja uwagę, są położone jak prawdziwe tzn jak namalowane, i tak sobie myślę jakich płynów używasz? Ja mam czasem problemy z kalkami...choć mam płyny mr hobby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2018 Autor Share Napisano 13 Września 2018 Greif, wiesz że nawet klapsa nie mogę złożyć a co dopiero takie coś. Fajnie. Kalkomanie zwróciły moja uwagę, są położone jak prawdziwe tzn jak namalowane, i tak sobie myślę jakich płynów używasz? Ja mam czasem problemy z kalkami...choć mam płyny mr hobby... Przede wszystkim staram się kalki wycinać tuż przy krawędzi nie zostawiając błonki na zewnątrz. Numery jak i krzyże. A płyny to Micro Set i Sol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi