net_sailor Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Posklejany i pomalowany w zasadzie prosto z pudełka jako przerywnik między poważniejszymi modelami. Dodałem pasy w kokpicie i linie podziałów poprawiłem na cienkie. Fotki podmienione Admin. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj
Rektor Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Niezły "przerywnik" Miód malowanie. Mam przeczucie graniczące z pewnością co do wspaniałości oszklenia! Można coś więcej w tej kwestii? Pytanie drugie: na czym polegało pocienianie? Zalewanie CA lub szpachlowaniem i ryciem linii na nowo? Szóstka z PLUSEM. Cytuj
net_sailor Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Napisano 8 Sierpnia 2018 Oszklenie raczej bez rewelacji, niby klarowne, ale grube i silnie zniekształca wnętrze. Owszem, linie zwężałem, ale w dość chamski sposób. Po prostu zeszlifowałem całość grubym papierem a potem wygładziłem powierzchnię. Przy okazji ostrzegam przed kalkomaniami. W tej edycji są grube i sztywne. Cytuj
net_sailor Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Napisano 9 Sierpnia 2018 A teraz widać? Na wszelki wypadek link do galerii: https://photos.app.goo.gl/DqTuth2PJT7tkiAU6 Cytuj
net_sailor Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Napisano 9 Sierpnia 2018 Ciekawe, że masz zestaw bogatszy o napisy eksploatacyjne. U siebie w pudełku tego nie miałem! Cytuj
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 Zdjęć brak - tak to jest w "darmowym" google :( Cytuj
letalin Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 Fotki w wątku niewidoczne, ale link działa. Brakuje mi charakterystycznego chodnika na skrzydle i czerwonej linii ostrzegawczej na skrzydłach. Modelik byłby bogatszy. Cytuj
net_sailor Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Napisano 9 Sierpnia 2018 Fotki w wątku niewidoczne, ale link działa. Brakuje mi charakterystycznego chodnika na skrzydle i czerwonej linii ostrzegawczej na skrzydłach. Modelik byłby bogatszy. Nie było tych elementów w instrukcji i na kalkomaniach, tak jak napisów - jakaś uboga edycja, bo u innych widzę, że są. Nie miałem zamiaru się doktoryzować z tego tematu. Czy teraz foty poniżej są dla wszystkich widoczne? Cytuj
Thalgonis Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 U mnie widać i z pierwszego i z ostatniego :-) A model very cool. Cytuj
letalin Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 Nie miałem zamiaru się doktoryzować z tego tematu. Czy minuty góglania. http://www.mooserepublic.se/product/s-31-spitfire-pr-mk-xix-2/ Cytuj
Marcin K. Napisano 10 Sierpnia 2018 Napisano 10 Sierpnia 2018 Fotki widzę w całym wątku. Co do modelu to jedyna rzecz która nie za bardzo mi się podoba to zbyt intensywnie podkreślone linie podziału. Cytuj
net_sailor Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Napisano 20 Sierpnia 2018 Domalowałem te chodniki i czerwone linie ostrzegawcze. Chyba pomogło, bo modelik na konkursie w Rydze został wyróżniony nagrodą od IPMS Stockholm. Czuję się jakbym dostał Modelarskiego Nobla! Niestety czeku na milion, ani nawet bonu do Ikei nie było w zestawie Cytuj
Solo Napisano 20 Sierpnia 2018 Napisano 20 Sierpnia 2018 Będzie wywiad w telewizorze? Pogratulować. Cytuj
net_sailor Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Napisano 20 Sierpnia 2018 Kiedyś już jeden był. A teraz spodziewam się zaproszeń na odczyty w szkołach i zakładach pracy oraz najazdu ładnych Szwedek Cytuj
letalin Napisano 20 Sierpnia 2018 Napisano 20 Sierpnia 2018 Fajna nagroda:) Dostałeś pewnie "plusa za szwedzkie barwy":) Zwanymi przeze mnie czasem "kurzymi łapkami". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi