Skocz do zawartości

Graf Zeppelin 1945 - 1/700 Trumpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To wyzej to papier scierny? 

Jesli tak to twoj wyglada lepiej, tylko ma ubytki, ale jakby zrobic wersje po deszczu z kaluzami?

Ja bym moze sprobowal z plotnem jeszcze?

Napisano

Bo jak papier to chyba większą gradacja winna byc, co nie zmienia faktu że twoja rzeźba moim skromnym zdaniem najlepsza ??

Napisano

Rób formy, dobrze odpowietrzaj zalaną żywicę i możesz otwierać mini stoisko z dodatkami do 700setki :D 

Napisano

Dzisiaj przetestowałem inną metodę na bruk. Postanowiłem namalować bruk przez naciagniętą rajstope. Metoda wymaga jeszcze dopracowania, ale jest to chyba dobry pomysł 

_20190808_164228-1280x675.JPG

• Like 2
Napisano

Jutro muszę wybrać się do sklepu po rajstopy :szczerbol: Pomysł na razie wydaje się spoko, ale jak wyjdzie to zobaczymy. Plan jest taki:

- wyrzeźbić w hipsie płyty betonowe, które będą nad cegłami i tory tramwajowe

- pomalować całą powierzchnię na czarno

- naciągnąć rajstopy, zalać je kropelką na brzegach plyty, by się nie przesuwały w trakcie malowabia

- pomalować całość techniką marmurkową

- zdjąć rajstopy i mieć nadzieję, że bruk jest dobrze widoczny i że dobrze kontrastuje z czarną warstwą podkładową

- wykonać dodatkowe cieniowania i złagodzić różnice między brukiem, a czarnym podkładem między kostkami 

Napisano

24 minuty temu, laskonogi napisał:

Nie wiem czy dla kontrastu nie powinieneś podkładem jasnym walnąć i na to ciemno szary jako bruk ? Będzie chyba lepiej widać - a nie będzie to wielkie przekłamanie 

https://images.app.goo.gl/x9iBfGxL8tJSonHT7

Tez tak uważam. Bruk ciemniejszy od podłoża. Jak na zdjęciu laskonogiego. Z resztą też tak jak na tej próbce. Całkiem nieźle to wygląda. Jaśniejsze między kamieniami. 

Napisano

Ostatnio w castoramie kupiłem liny do yachtu wiec mi tu nie deprecjonować :) 

co to za zajefajne banerki Panowie mają w stopkach ? bo jak daje w googlach to wychodzi mi Knowledge Management South Africa ale to chyba nie to :)

• 2 weeks later...
Napisano

Skończone  Jak na takie małe gówienko, to jestem zadowolony z efektu. teraz zaleje to silikonem i będę miał formę do odlewów z żywicy, jakby aszła mnie ochota na zrobienie jeszcze jednej takiej głupoty :mrgreen:

039.JPG

040.JPG

041.JPG

• Like 1
Napisano

Szacunek . Dobrze , że teraz są komputery i można sobie zdjęcie powiększyć . Na żywo to widziałbym tylko kostkę z czubkiem . Nawet w okularach .

Pozdrawiam Hello

• Like 1
Napisano

Na dzisiaj tyle. Niestety im bardziej w las, tym więcej drzew, ale z drugiej strony, kto nie ryzykuje, ten nie ma :D Pozostało jeszcze dużo pracy, ale powoli nabiera to jakiegoś kształtu

042.JPG

043.JPG

• Like 2