unicaunica Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 To wyzej to papier scierny? Jesli tak to twoj wyglada lepiej, tylko ma ubytki, ale jakby zrobic wersje po deszczu z kaluzami? Ja bym moze sprobowal z plotnem jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Bo jak papier to chyba większą gradacja winna byc, co nie zmienia faktu że twoja rzeźba moim skromnym zdaniem najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Rób formy, dobrze odpowietrzaj zalaną żywicę i możesz otwierać mini stoisko z dodatkami do 700setki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Dzisiaj przetestowałem inną metodę na bruk. Postanowiłem namalować bruk przez naciagniętą rajstope. Metoda wymaga jeszcze dopracowania, ale jest to chyba dobry pomysł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 U panie zajefajnie wyszlo ! obowiązkowo musisz pokazać rajstopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Chyba trafiłeś z tym rajstopobrukiem, niezły pomysł. Na pewno najlepszy jak dotąd. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez LordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Godzinę temu, chudyhunter napisał: Metoda wymaga jeszcze dopracowania, ale jest to chyba dobry pomysł To się okaże.. Zależy jak bardzo lubiła te rajstopy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Kończ Waść, bo nie wiadomo czy nie stracisz lokum do robienia tych modeli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Póki nie pójdzie oczko to fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Wówczas będzie głaz narzutowy hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Jutro muszę wybrać się do sklepu po rajstopy Pomysł na razie wydaje się spoko, ale jak wyjdzie to zobaczymy. Plan jest taki: - wyrzeźbić w hipsie płyty betonowe, które będą nad cegłami i tory tramwajowe - pomalować całą powierzchnię na czarno - naciągnąć rajstopy, zalać je kropelką na brzegach plyty, by się nie przesuwały w trakcie malowabia - pomalować całość techniką marmurkową - zdjąć rajstopy i mieć nadzieję, że bruk jest dobrze widoczny i że dobrze kontrastuje z czarną warstwą podkładową - wykonać dodatkowe cieniowania i złagodzić różnice między brukiem, a czarnym podkładem między kostkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Nie wiem czy dla kontrastu nie powinieneś podkładem jasnym walnąć i na to ciemno szary jako bruk ? Będzie chyba lepiej widać - a nie będzie to wielkie przekłamanie https://images.app.goo.gl/x9iBfGxL8tJSonHT7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 24 minuty temu, laskonogi napisał: Nie wiem czy dla kontrastu nie powinieneś podkładem jasnym walnąć i na to ciemno szary jako bruk ? Będzie chyba lepiej widać - a nie będzie to wielkie przekłamanie https://images.app.goo.gl/x9iBfGxL8tJSonHT7 Tez tak uważam. Bruk ciemniejszy od podłoża. Jak na zdjęciu laskonogiego. Z resztą też tak jak na tej próbce. Całkiem nieźle to wygląda. Jaśniejsze między kamieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 EDIT. A w sumie to przecież są zdjęcia. Co będziemy tu wymyślać. Masz oczywiście rację z tymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Z jasnym też bardzo fajnie wygląda. W sumie to można zrobić tak i tak. Przygotuję dwie płytki z brukiem i zobaczymy który będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Czy to jest dział okrętowy, czy przybudówka Castoramy ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Przeca Hans zamieścił zdjęcie na którym są okręty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 No właśnie, ON pierwszy, a nie kostka ciężarówki kamienice.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Ostatnio w castoramie kupiłem liny do yachtu wiec mi tu nie deprecjonować co to za zajefajne banerki Panowie mają w stopkach ? bo jak daje w googlach to wychodzi mi Knowledge Management South Africa ale to chyba nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 To jest tak tajne że nawet Google nic na ten temat nie powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Powoli, ale do przodu. Tak, wiem, jestem gUpi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Nie gUpi tylko waryat Podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Skończone Jak na takie małe gówienko, to jestem zadowolony z efektu. teraz zaleje to silikonem i będę miał formę do odlewów z żywicy, jakby aszła mnie ochota na zrobienie jeszcze jednej takiej głupoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Szacunek . Dobrze , że teraz są komputery i można sobie zdjęcie powiększyć . Na żywo to widziałbym tylko kostkę z czubkiem . Nawet w okularach . Pozdrawiam Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 Na dzisiaj tyle. Niestety im bardziej w las, tym więcej drzew, ale z drugiej strony, kto nie ryzykuje, ten nie ma Pozostało jeszcze dużo pracy, ale powoli nabiera to jakiegoś kształtu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi