Panzer Machine Napisano 29 Października 2018 Autor Share Napisano 29 Października 2018 Międzyczasie zacząłem strugać podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Ładnie. To będzie brzeg zbirnika wodnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Rewelacyjnie zrobiony model pojazdu, który od razu wzbudził moją sympatię Brawo zatem za warsztat! Dzięki za poprawienie mi nastroju przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Października 2018 Autor Share Napisano 30 Października 2018 Ładnie. To będzie brzeg zbirnika wodnego? Myślę, że tak Rewelacyjnie zrobiony model pojazdu, który od razu wzbudził moją sympatię Brawo zatem za warsztat! Dzięki za poprawienie mi nastroju przy okazji. ;) Udało mi się zakończyć etap kurzu i suchego błota na Sharotanku. Początkowo planowałem jeszcze dodać warstwę mokrego błota, ale teraz się zastanawiam. Może to co jest w tej chwili jest wystarczające? A co wy o tym myślicie? i test na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 updejt podstawki dodałem trochę roślinek od woodlanda, polaka i ammmmmo Refki/inspiracje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 Marcin94 Znalazłem jeszcze coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Bardzo fajnie wyszły zacieki z błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KPaweł Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 A jak "gąsienica" miałaby się poruszać względem kadłuba, skoro jest zlepiona do kupy błotem? Chyba nie bardzo ogarniam ideę tego czołgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 A jak "gąsienica" miałaby się poruszać względem kadłuba, skoro jest zlepiona do kupy błotem?Chyba nie bardzo ogarniam ideę tego czołgu... Bo to nie ma być gąsienica, tylko stalowy pierścień poruszany od wewnątrz. To wciąż jest strasznie głupie, ale nikt nie mówił że sci-fi ma być mądre i przemyślane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Tylko że teraz wygląda jakby pierścień został "zaszpachlowany" tym błotem, po tym jak pojazd się zatrzymał. Pojazd może i jest sf ale błoto raczej nie i nie wyobrażam sobie że samo mogłoby uzbierać się w tym miejscu bez żadnego odstępu od "gąski" spowodowanego jej pracą =P Teraz się już nic nie zmieni ale dosyć dziwnie to wygląda przy naprawdę fajnie zrobionej całości^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Ten pojazd od Miniarta chyba miał działać podobnie jak ten jednokołowy rowerek ;) S/F, huh?! Miałem trochę problemów z żywicą... ostatnia warstwa nie chciała schnąć. Więc, dzisiejsze popołudnie spędziłem na zrywaniu tej warstwy, szlifowaniu itd. Prawdopodobnie źle wymieszałem w kubeczku żywicę z utwardzaczem albo końcówka, która miałem w butelce była już stara. W każdym razie zapamiętam tę lekcję na jakiś czas. Udało mi się to trochę uratować. Następny krok - fale na wodzie! Swoją drogą, jak pozbywacie się bąbelków powietrza z żywicy? Ja próbuje je zasysać z powrotem strzykawką, ale widziałem dziś na jutubach jak ludzie likwidują je opalarkami O.O (robiąc blaty żywiczne do stołów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 8 Listopada 2018 Autor Share Napisano 8 Listopada 2018 Zobaczcie co miniart zapowiedział jako następne Tutaj więcej zdjęć samego modelu http://miniart-models.com/products/40006-kugelpanzer-41-r-interior-kit/?fbclid=IwAR3i01qxZcfhAWIm3CC6UuH8nC6agMs0sFlJDYFGaDViXnmxajoBjSr4vYk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 już widzę to w terenie, i zachaczenie tym śmiesznym kółkiem o korzeń Czemu zakleiłeś te gumowe gąsienice błotem ??one nie były ruchome, cały pojazd się obracał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 W dniu 13.11.2018 o 17:31, Rabotnik napisał: już widzę to w terenie, i zachaczenie tym śmiesznym kółkiem o korzeń Czemu zakleiłeś te gumowe gąsienice błotem ??one nie były ruchome, cały pojazd się obracał ? Poczekaj na warstwę świeżego błota Woda na dioramie skończona. Trochę zajęło uzyskanie tego efektu (cały tydzień). Aby zrobić warstwę z "fałdowaniem" wody zrobiłem kilka warstw z żelu transparentnego Vallejo. Piana wodna została zrobiona ze śniegowej pasty Tamiya. Możecie również zobaczyć kilka liści tu i tam od Ammo by Mig Jimenez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Podstawka wygląda kozacko, teraz model biednie się przy niej prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Podstawka majstersztyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 36 minut temu, bazylms napisał: Podstawka wygląda kozacko, teraz model biednie się przy niej prezentuje. Dokładnie! Zarąbista podstawka, model to dodatek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Super "betoniarka" Podstawka majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Fajna podstawka, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 Ostatnie dni spędziłem na malowaniu figurki do mojej winietki z Sharotankiem. Pomyślałem, że figs doda jakieś story i będzie miłym akcentem dla oka. Poza tym przygotowałem taki jakby tutek "krok po kroku", może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Fajny tutorial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Wiadomo że to SF, ale tak sobie teraz myślę.... prowadzenie jakiegokolwiek celnego ognia z takiej podskakującej beczki podczas jazdy to było chyba mocno wątpliwe. A jeszcze rozgrzany silnik w środku między załogantami - przecież to technologia z poprzedniej wojny Dlatego nawet jeśli brać tą koncepcję pod kątem SF to wg mnie bardziej to pasuje do klimatów I WŚ niż czasów po 1930 - przynajmniej ja to mam jednoznaczne skojarzenia z dziwakiem Lebiedenki Ale co by nie mówić o samej konstrukcji - dioramka i model bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi