OLO Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) A a kolega tą ryciną luźno się podpiera bo na niej jest późniejsza wersja czołgu a model to wczesna pozdrawiam OLO. Edytowane 21 Listopada 2018 przez OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Tak, wiem że to inna wersja. Ale nie znalzłem nic poza zielenią i bielą (a ileż można mieć zielonych ruskich czołgów). Teraz ze względu na malowanie wziąłbym właściwy model, ale jak kupowałem ten to poza Alangerem nie było nic innego. Czasami pośpiech nie popłaca. Ale jeżeli jest coś ciekawego do tej wersji to chętnie popatrzę. Edytowane 21 Listopada 2018 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Ładnie, ci idzie. Jeśli chodzi o malowanie to proponowałbym trzy kolory. No i dodatkowo zgadza się z wersją Popatrz jeszcze na tej stronie http://armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/T-28/T_28pic.htm Jest tam jeszcze kilka ciekawych schematów Edytowane 21 Listopada 2018 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 Markuz - inne działo i dach wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 Masz rację, popatrzyłem tylko na tłumik. A takie kolorki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 Też mogą być, choć z tego co widzę to inny typ włazu na wieży. Myłśisz że zielony na zawieszeniu to ten sam co u góry? Zastanawiam się też czy bardzo by przeszkadząło rozciągnięcie kamo na osłony zawieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Szto tam towariszcz bazylms ?? A na poważnie myślę, Krzysiek, że możesz pomalować również osłony zawieszenia. Chyba, że masz zamiar konkretny egzemplarz wykonać to wtedy trzeba by pogrzebać w internetach za zdjęciami z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 Dzisiaj mam w planie trochę pokleić. W sumie to i tak jak nie malować to będzie trochę zgadywanie, więc można powrócić do koncepcji pierwszego. Ale jak będzie drugie to te osłony też pomaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Dzieje się coś na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2019 Autor Share Napisano 9 Marca 2019 W sumie tak. Czekam na lufy z Aber żeby zamontować I będą fotki. Na razie nie mogę poskładać wież do końca bo nie wiem jak metalowe lufy będą pasować. Jak tylko przyjdą to będą fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2019 Autor Share Napisano 17 Marca 2019 W zasadzie gotowy do malowania. Jeszcze przyjrzę się czy wszystko jest ok. Największą bolączką były przesunięcia form - dużo szlifowania. I zbliżenie na lufy Abera. Drogie, ale warto je kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Malowanie tego potwora to bedzie dobra zabawa, czekam na nastepne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 T-28 ten zawsze mi się podobał. Myślałem, że Hobby Boss to taka trochę 3-cia liga, ale model wygląda bardzo ładnie. Ale może to zasługa klejącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Ciekawa konstrukcja, czekamy na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Krzychu, maluj bom ciekaw jaką koncepcję wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 Po przemyśleniu wracam do pierwotnej koncepcji malowania. Wiem że trochę będzie SF bo inna wersja, ale wygląda moim zdaniem atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 No to maluj. Czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 Lufy km-ów jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Marca 2019 Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2019 W dniu 17.03.2019 o 22:02, bazylms napisał: I zbliżenie na lufy Abera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Co mu ta lufa kmu tak smutnie... wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Świetnie to wygląda "na sucho"! Czekam na mistrzowskie pomalowanie, bo ochów i achów już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Tak zerkam i zerkam i malowania się już doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2019 Autor Share Napisano 24 Marca 2019 Lufy km-ów są tylko do fotek włożone. Będę je malował osobno i na koniec dopiero zamontuję. A malowanie? No sam jeszcze nie wiem kiedy. Chłopaki ostro cisną z Huntami, więc wypadałoby tam też trochę podziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2019 Autor Share Napisano 17 Maja 2019 Do malowania kamo użyłem MRP Mr. Hyde masking putty. Trochę się trzeba było napracować przy nakładaniu. Ale z efektu po zdjęciu maskowania jestem zadowolony - ostre krawędzie. Teraz będę starał się jeszcze miejscowo rozjaśnić. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Maja 2019 Share Napisano 17 Maja 2019 Jak wygląda zdejmowanie tego plastusia? Wszystko ładnie odchodzi i nie zostawia jakichś plam? Jak dotąd wszystko fajnie ci szło, nawet kółka cię nie pokonały czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi