Przemek Przybulewski Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Czas nadrobił lotnicze zaległości i przyśpieszyć tworzenie nowych ulepów. Nighthawk się maluje, do Mirage czekam na podwozie, do F-105 na dodatki, padło na Suczkę. Ma być uzbrojona, obładowana i pewnie w ukraińskim digi camo (chociaż zastanawiam się nad tradycyjnym, kolorowa góra, niebieski dół). Z dodatków to na razie mam to co na zdjęciu czyli Pitota od Mastera, dysze Aires, wloty powietrza, pylony i łopatki turbiny Quikboost: Żeby tradycji stało się zadość, zaczałem od uzbrojenia czyli 8 x FAB-100 na dwóch pylonach, później 2 x KMGU-2, następnie 2 x UB-8M1, kolejne to 2 x 8 x 9-M120, a na końcach 2 x R-60MK: Zrobiłem też kokpit, jako że całkiem zacnie sięprezentował w ramkach, nie umieszczałem żadnych dodatków. Jedynie część elementów pomalowałem zamiast dawać zestaowe kalki: ... Zabrałem się za skrzydła i tu sięzastanawiam jak poprawnie przykleić klapy/sloty bo instrukcja nie daje tu wyboru ale generalnie można by te żebra ściąć i przykleić na równo, nie wysunięte: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Oooo! Tu popatrzę, bo wybitnie mi się ten samolot podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Podglądam, jeden z ładniejszych rusków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Tu będzie sporo pracy z odtwarzaniem lini podziału i nitów. Powodzenia kamo z zestawu czy jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 Oooo! Tu popatrzę, bo wybitnie mi się ten samolot podoba. Mnie akurat średnio, ale jest nietypowy i może dużo zabrać co lubię :-) Podglądam, jeden z ładniejszych rusków.Tak, ja na ruskie, to faktycznie ładny, chociaż wolę inne ruskie. Tu będzie sporo pracy z odtwarzaniem lini podziału i nitów.Powodzenia kamo z zestawu czy jakiś pomysł? wiem, już składałem na sucho. Malowanie albo digi camo Ukraina albo tradycyjne niebieski dół, kolorowa góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Tu będzie sporo pracy z odtwarzaniem lini podziału i nitów.Powodzenia kamo z zestawu czy jakiś pomysł? wiem, już składałem na sucho. Malowanie albo digi camo Ukraina albo tradycyjne niebieski dół, kolorowa góra. Fajny pomysł z Digi jest z nim trochę zabawy ale też sporo frajdy, robiłem taki jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 Widziałem już Twój model, między innymi na LSP, bardzo mi się podoba. Używałeś kalek, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Nie, to całkowity hand made, wydaje mi się że robiłem nawet warsztat w czasie budowy -musiałbyś zerknąć w warsztaty, wycinałem wzór z foli samoprzylepnej normalnie skalpelem tak jak robi się to przy airbrush'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Października 2018 Autor Share Napisano 31 Października 2018 Aaa, ok, to sorki. Wydawało mi się albo gdzieś czytałem, że to kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Też bardzo lubię ten samolot, skleiłbym takiego ale w 72, tylko nie wiem czy jest jakiś zestaw warty uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Też bardzo lubię ten samolot, skleiłbym takiego ale w 72, tylko nie wiem czy jest jakiś zestaw warty uwagi... Art Model, ma swoje problemy, ale generalnie dobry model. Warto do niego dokupić dedykowane blaszki (NH Detail) - naprawiają podstawowe problemy jak brak detalu w kabinie czy w komorach podwozia. I podejrzewam, że kalki też by się przydały bo te zestawowe wyglądają na bardzo kiepskie, ale skoro planujesz digi camo to i tak będziesz korzystać z innych niż zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 31 Października 2018 Share Napisano 31 Października 2018 Art Model Rozumiem że Zvezda średniawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Kończę F-105 i czas wrócić do suczki. Na razie wymyśliłem podstawkę. Stare płyty PAG 150cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Klejenie i szlifowanie połówek gondol silnikowych to zajęcie dla najwytrwalszych - ilość nitów do dorobienia powala. Dlatego zacząłem malować uzbrojenie. Na razie sterta gruzu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 dobrze, czyli Tobie też farba pryska kropelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Bengal napisał: dobrze, czyli Tobie też farba pryska kropelkami Też, a głównie dlatego, że, gdyż ponieważ, bo: - na początku lałem mało i szybko zgęstniała w aero - i bawiłem się tą śrubką która ma ograniczać ilość farby i im mniej farby leciało tym więcej i większe krople Wynik, nie ma co lać mało a ta śrubka/ogranicznik to przyniosła więcej szkody niż pożytku. Na szczęście pre to tylko pre i zawsze można zamalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Zacząłem malować uzbrojenie. Najbardziej irytujące było maskowanie rakiet 9K121. I tak 16 razy: No i pomalowane i położony gloss (brakuje tylko 8 bombek FAB-100): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Teraz, Przemek Przybulewski napisał: Najbardziej irytujące było maskowanie rakiet 9K121. I tak 16 razy: Nie prościej było pomalować szare paski, zamaskować je i dopiero potem te brązy? Tak na oko kilka razy mniej maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Solo napisał: Nie prościej było pomalować szare paski, zamaskować je i dopiero potem te brązy? Tak na oko kilka razy mniej maskowania. Pewnie prościej, pomijająć fakt, że musiałbym taśmę dociąć na odpowiednią szerokość. Ale tak to jest jak się jest już zmęczonym i jeszcze tylko jedna rzecz i tak dalej. Ogarnęła mnie pomroczność jasna bo wydawało mi się że są całe jednokolorowe. Dopiero jak rano spojrzałem na schemat to się zdziwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Gotowe: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Od kilku dni walczę z silnikami a raczej ich gondolami. Standardowo są to dwie połówki jednak tak ponitowane, że z odtworzeniem tego jest trochę roboty. Kilka razy musiałem szpachlować, bo ciągle coś było nie tak i powoli ryłem linie i robiłem dziury. Wygląda to tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Skleiłem połówki kadłuba. Porażka. Albo szpary po 0,5 mm albo przesunięcia. I sporo lini do przerycia. Poszpachlowałem, pozalewałem CA i teraz schnie. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 będzie walka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Gondole robilem kilka dni w nie wiem ilu podejściach. Kilka linii, trochę nitów i jeb do pudła. I myślałem że już nie będzie gorzej a tu jednak Trumpeter wciąż zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Udało mi się dzisiaj przeszlifować i przenitować całe 7cm. W takim tempie kadłub skończę w poniedziałek 6-ego maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi