Wokulski Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Witam, MiG już w galerii, pora wziąć się za coś nowego. Wybór padł na F-104 Hasy, chciałem zipa, a w tej skali chyba nic lepszego nie znajdę. Same wypraski nie wyglądają najgorzej, powiedziałbym że nawet obiecująco. Malowanie będzie któreś włoskie, bo są fajnie usyfione. Prace ruszą niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Ja bym wziął 9-40 z wierzchowcem na stateczniku, w końcu to kultowy włoski emblemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Panie Wokulski tylko proszę pamiętać o unikalnych jak na Starfightera możliwościach wersji S i odpowiednim uzbrojeniu patrz foto numer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Fajny temat, sam jestem w trakcie budowy owego modelu z Hase tylko że w niemieckim malowaniu. Jestem ciekawy jak Ci pójdzie. Nie wiem czy nie lepsza jest stoczwórka z Revell'a? Na mój gust, bo akurat mam możliwość porównania, wydaje się że lepsza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Świetne kamo, można poszaleć malarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Panie Wokulski tylko proszę pamiętać o unikalnych jak na Starfightera możliwościach wersji S i odpowiednim uzbrojeniu patrz foto numer 1 Jeżeli chodzi o Sidewindery pod kadłubem to nie była to popularna konfiguracja. Włosi podwieszali je tak tylko na pokaz, operacyjnie nigdy ich tak nie stosowali. Przyczyna jest taka, że pociski były w tej konfiguracji zbyt blisko ziemi i i głowice naprowadzające często się przez to uszkadzały. Poza tym bardzo zwiększały opór i spadały osiągi samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Obserwuję Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Fajny temat wybrałeś, będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Jakbyś chciał na detal sobie popatrzeć to stoi w Krakowie: http://www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory_sz.php?ido=171&w=p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 Panie Wokulski tylko proszę pamiętać o unikalnych jak na Starfightera możliwościach wersji S i odpowiednim uzbrojeniu patrz foto numer 1 Jeżeli chodzi o Sidewindery pod kadłubem to nie była to popularna konfiguracja. Włosi podwieszali je tak tylko na pokaz, operacyjnie nigdy ich tak nie stosowali. Przyczyna jest taka, że pociski były w tej konfiguracji zbyt blisko ziemi i i głowice naprowadzające często się przez to uszkadzały. Poza tym bardzo zwiększały opór i spadały osiągi samolotu. Właśnie mam zamiar podwiesić AIM-9 pod kadłubem, bo na tak wąskim samolocie wygląda to ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Mam zipa Hasy. Jest to bardzo fajny model. Znacznie lepszy od Italerki, które też nie syez zła, ale hasa jest lepsza. Lepszy detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Panie Wokulski tylko proszę pamiętać o unikalnych jak na Starfightera możliwościach wersji S i odpowiednim uzbrojeniu patrz foto numer 1 Jeżeli chodzi o Sidewindery pod kadłubem to nie była to popularna konfiguracja. Włosi podwieszali je tak tylko na pokaz, operacyjnie nigdy ich tak nie stosowali. Przyczyna jest taka, że pociski były w tej konfiguracji zbyt blisko ziemi i i głowice naprowadzające często się przez to uszkadzały. Poza tym bardzo zwiększały opór i spadały osiągi samolotu. Właśnie mam zamiar podwiesić AIM-9 pod kadłubem, bo na tak wąskim samolocie wygląda to ciekawie. Włosi mieli najbardziej "wybajerowanego" Starfightera, który przenosił AIM-7 Sparrow... a potem Aspide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Myślałem jeszcze nad późniejszym malowaniem, całym szarym bo tu dopiero jest ogromne pole do popisu przy brudzeniu. Ale stwierdziłem że chyba wolę zrobić kamo, zwłaszcza że MiGacz jest już podobnie szary, wyglądałoby to zbyt monotonnie. W efekcie zużycia samolotu celuję w coś między zdjęciem pierwszym i przedostatnim w pierwszym poście, zobaczymy jak mi pójdzie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Pierwsze koty za płoty. Wczoraj pomalowałem kokpit, stwierdziłem że kabina będzie zamknięta więc dodałem tylko pasy do fotela i wymieniłem uchwyty na górze. W sumie to raczej nie ma co pokazywać według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Przykleiłem wloty powietrza, zamaskowałem kabinę, poszpachlowałem wszystkie szparki (dużo ich nie było). Pomalowałem wnęki podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 A gdzie drugie pół samolotu? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 7 Listopada 2018 Autor Share Napisano 7 Listopada 2018 Na razie budowa idzie bardzo gładko, musiałem tylko wyprowadzić parę niedoskonałości w okolicach wlotów powietrza, ale poza tym model jest świetnie wykonany, jadnak Japończycy to Japończycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 8 Listopada 2018 Autor Share Napisano 8 Listopada 2018 Dzisiaj poskładałem całego zipa. Pomalowałem wszystko co metaliczne na metaliczny, między innymi podwozie. Przygotowałem do podkładu klapy podwozia. Pylony podkadłubowe i sidewindery. I wszystko razem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Masz jakieś jeszcze Sparrowy do niego ? Jak coś daj znać to poszukam i podeślę Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 11 Listopada 2018 Autor Share Napisano 11 Listopada 2018 7 minut temu, mirage3 napisał: Masz jakieś jeszcze Sparrowy do niego ? Jak coś daj znać to poszukam i podeślę Tobie. No właśnie nie mam, a byłoby ciekawie je podwiesić, nie chcę kupować jakichś żywic. Jakbyś znalazł, to za jakieś piwko i przesyłkę ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 10 godzin temu, Wokulski napisał: No właśnie nie mam, a byłoby ciekawie je podwiesić, nie chcę kupować jakichś żywic. Jakbyś znalazł, to za jakieś piwko i przesyłkę ;)) Znalazłem nawet znośne Sparrowy daj namiary na PW to wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 12 Listopada 2018 Autor Share Napisano 12 Listopada 2018 (edytowane) Tak wyglądają malunki na spodzie, imo prezentuje się to bardzo fajnie. W instrukcji piszą że na spodzie ma być aluminium, ale patrząc na zdjęcia w pierwszym poście widać że ten srebrny jest mocno przygaszony, wpadający w szarość, dlatego kolorem bazowym na spód była mieszanka srebrnego z jasnym szarym w proporcjach 7:3, następnie rozjaśnienia srebrnym, szarym i białym w proporcjach 6:2:2 Mam nadzieję że się podoba. Edytowane 12 Listopada 2018 przez Wokulski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 Pomalowałem górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Zbiorniki paliwa masz zamienione stronami Rakiety jutro wyślę do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Bardzo fajnie pomalowane. Może warto byłoby rozjaśnić poszczególne panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi