Tazman79 Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 2 godziny temu, Solo napisał: O wersji U nie słyszałem, ale RB/RBS już jest. Swoją drogą KittyHawk widzę pozazdrościł cen Tamce i ich Tomcatom, szkoda że nie pozazdrościł jakości. https://www.mojehobby.pl/products/MiG-25RB-RBS-Foxbat-B-D.html Żeby nie być gołosłownym. Fakt, sam także bym zdecydowanie wolał wersje MiGa-25U w wykonaniu ICM. Gdzieś słyszałem że ma powstać, ale nie wiem kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Tak, to model zapowiedziany kilka miesięcy temu. Jak, zawsze, przepiękny boksart. Ale lepić tego bym nie chciał. Choć ICM też nie jest bez wad, to klei się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 12 minut temu, mbrnnr napisał: Tak, to model zapowiedziany kilka miesięcy temu. Jak, zawsze, przepiękny boksart. Ale lepić tego bym nie chciał. Choć ICM też nie jest bez wad, to klei się super. Ja mam wersję PD od ICMu i jak narazie go oglądam Mam też trochę dodatków... Możesz ew napisać na co uważać przy jego budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 @Tazman79 - nie wiem jak PD, ja mam nieskończoną RBT. Jej wady są dość dobrze znane - zawalony nos, zbyt wysokie podwozie, uproszczone dysze... Nos poprawiłem, podwozie dopiero będę robić, dysze kupiłem żywiczne. PD ma chyba podwozie takie same, więc trzeba skrócić bo Ukraińcy nie zauważyli, że mierzyli wysokość samolotu bez silników. Ważne byś też na sucho przetestował składanie wlotów silników. Ja zrobiłem to zupełnie inaczej niż sugeruje instrukcja i nie miałem potem problem ze złożeniem. Warto wymienić fotel na żywiczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Dzięki za uwagi. Co do podwozia to faktycznie jest za wysokie. Jestem ciekawy w jaki sposób będziesz je skracał. Ja wstępsię temu przyglądałem i nie bardzo wiem jak je skrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 23.12.2018 o 00:25, MIRO napisał: Dora Wings zapowiada Blocha MB-151 Przyznam się że zakup Blocha w 1/72 chodzi za mną już od jakiegoś czasu a dokładniej gdy trafiłem na zdjęcia pudełek RS Model z naszym bohaterem na art-boxie. Chcę zapytać o firmę Dora Wings- czy to coś bardziej w stylu Tamiya czy raczej AZ Model ? ( oprócz Blocha mają w zapowiedziach radziecką KingAirCobre w dual Combo też w 1/72 ) Zapytam jeszcze o RS Model ( bo mają Dorniery 17-ki z września itd ) czy są to short-runy? Ładnych kilka lat temu miałem recenzję takiego ołówka chyba w Super Modelu albo MiniReplice. Ocena modelarza chyba była pozytywna...ale już dawno straciłem owe numery. Pozdrawiam i dzięki za ewentualną odpowiedź. Edit: Posta pisałem "na kolanie" i teraz dotarło do mnie że to wątek 1/48 Edytowane 31 Grudnia 2018 przez zibi85mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 Eduard na ten rok zapowiedział z ciekawszych rzeczy jeśli chodzi o jety m.in. Tornado w przepaku Revella (na kwiecień) w wersji limitowanej. Jestem ciekaw co do tego dorzucą poza blachami i maskami i dla jakiego lotnictwa malowania. Mam Revella wersję GR.4. - jest tam kalkomania Cartografa, detal bardzo przyzwoity, jedyne co, to trzeba się trochę napracować nad samym modelem aby wyglądał przyzwoicie. Może Eduard da jakieś żywice? Poza tym, ma się pojawić wersja limitowana F/A-18C na bazie wyprasek Hasegawy, F104-J - to będzie pewnie wznowienie, bo zestaw jest znany też pod wersjami limitowanymi Eduarda Bundesfighter i NATO Fighter. Pojawić ma się także wersja Mig-23BN na bazie Trumpetera. Od lutego powinien być w sprzedaży ProfiPack Mirge IIIC. Zestaw i wypraski są znane już od lat, ale w tym będzie od razu do wyboru 5 malowań, maski, blachy no i kalkomania Cartografa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2019 Czyli nic ciekawego nie wydadzą, i dobrze, trzeba lepić a nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 Tak, to prawda, nie ma szału z modelami. Po cichu liczyłem na wznowienie lub reedycję Eduardowych Phantomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2019 Nie wiem czy jest sens. Same modele Academy możesz kupić bez trudu, kalkomanii do nich nie brakuje, dodatków żywicznych i blaszanych także. A w ogóle to lepiej kupić F-4 ZM, jeśli już chcesz robić, bo to znacznie lepszy zestaw. Edkowe zestawy moim zdaniem tłumaczy jedynie stosunkowo niska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 Airfix zapowiedział dwie nowości na ten rok: Tiger Motha: https://www.airfix.com/uk-en/shop/new-for-2019/tiger-moth-1-48.html i Spitfire'a FR Mk.XIV: https://www.airfix.com/uk-en/shop/new-for-2019/supermarine-spitfire-fr-mk-xiv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Zvezda zapowiada Jaka-1b W przypadku tego zestawu przygotowane zostaną nowe formy, w tradycyjnej dla modeli 1/48 Zvezdy jakości. 4817 — Jakowlew Jak-1b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Ciekawe, bo wszędzie się mówi o przepaku Accurate Miniatures. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 W katalogu tez jest informacja, ze to przepak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Zvezda mówi, że przepak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 9 minut temu, mbrnnr napisał: Zvezda mówi, że przepak. A na plastikowe.pl napisali, że ma być nowo opracowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Bardzo NICE ! https://www.airfix.com/uk-en/shop/new-for-2019/hawker-hunter-f4-1-48.html czekamy na na dwumiejscowe Huntery ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Wspaniałe uzupełnienie do samolotów dla smakoszy lotnictwa wschodniego Nie moja skala, ale wiem, że wielu z Was skorzysta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 5 godzin temu, Grzes napisał: Wspaniałe uzupełnienie do samolotów dla smakoszy lotnictwa wschodniego Nie moja skala, ale wiem, że wielu z Was skorzysta: Do kompletu będzie i coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Tych wózeczków to normalnie zazdraszczam! Może kiedyś przyjdzie czas i na 1:72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Ta Apa 5D jest już gdzieś do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) 32 minuty temu, Leszek.Sz. napisał: Ta Apa 5D jest już gdzieś do kupienia? Od Kittyhawka jeszcze nie. Narazie mają miesiąc opóźnienia Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lutego 2019 Autor Share Napisano 5 Lutego 2019 Kitty Hawk wreszcie zapowiedział coś pożytecznego co i ja kupię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Ciekawe tylko kiedy będzie dostępne realnie w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Na pewno wcześniej niż Tomcat od AMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi