Grzegorz Grabowski Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 7 minut temu, kubisz napisał: ... Tak przy okazji - otwierasz właz w obrotnicy? Myślałem o tym. 4 minuty temu, makinen napisał: Za tych Kanadyjczyków mogę zabrać się pod koniec roku. Będę czekał i może ja też się pokuszę o jakiegoś "specjalnego" humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Przy otwieraniu włazu pamiętaj, że jest właściwy dla wersji M1114 (wtopa Academy). Tutaj: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=529&start=40 masz pokazane, co trzeba zrobić, aby go poprawić. Co prawda ja poprawiałem elementy z M1114 Bronco, ale te z Academy są podobne. Przy zamkniętym włazie i ortodoksyjnym podejściu też warto te rzeczy poprawić, zwłaszcza z góry. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 37 minut temu, makinen napisał: Za tych Kanadyjczyków mogę zabrać się pod koniec roku. Masz perspektywę czasową zupełnie nieodległą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Dałem radę z monitorem, to z włazem też powinienem. Najbardziej boję się sufitu. Widziałem czego tam dokonałeś Kuba. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Możesz wykorzystać elementy spodu obrotnicy z M1114 Bronco. A ja nie dokonałem niczego szczególnego - przykleiłem tam kilka kawałków papieru, drutu i plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Masz perspektywę czasową zupełnie nieodległą... Zdążę skończyć trzy pojazdy z warsztatu i Kanadyjczyków, a Ty i tak będziesz jeszcze w lesie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 To niech bedzie jeszcze bardziej bojowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 No Grzesiu, jeszcze się na Humvee przestawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 Może nie przestawie się Krzysiu, ale z pewnością poszerzę spektrum swoich zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Grzesiek, tu masz jeszcze kilka zdjęć stolika RTV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Dzięki, przydadzą się przy kabelkowaniu. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 3 godziny temu, makinen napisał: Zdążę skończyć trzy pojazdy z warsztatu i Kanadyjczyków, a Ty i tak będziesz jeszcze w lesie... Trzech i Kanadyjczyków na bank nie dasz rady... Koniec offtopu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Witam. Dziś dodałem troszkę kolorytu do mojego modelu. Pomalowałem podwozie i koła. Choć mój wzorzec posiada felgi piaskowe, ja postanowiłem, że będą czarne. Po prostu takie, bardziej mi się podobają. Skoro nie odwzorowuje modelu 1:1,to dlaczego by nie. Pomalowałem też ramę. Nie każcie mi jej pokazywać, proszę. Zapewniam że to co miało być czarne, jest czarne, co białe, jest białe, a co aluminiowe, jest takowe. Nie pomalowałem tylko tylnego zderzaka, bo chciałem zapytać, czy to będzie wielki błąd, jeśli i zderzak pomaluję na czarno? Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Tak, zderzak i mocowanie koła zapasowego może być czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 A może już tak jak kombinujesz to pomaluj te felgi na zielono, będzie ciekawa odmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 16 minut temu, bazylms napisał: A może już tak jak kombinujesz to pomaluj te felgi na zielono, będzie ciekawa odmiana. Zielonych nie było- czarne, lub piaskowe. Grzesiek, pokaż tą ramę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 Obudziłem się dziś rano, spojrzałem na model i pomyślałem, że może jednak lepiej by było, gdyby te felgi były piaskowe. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Zostaw jak jest bo spierniczysz... Daj piaskowy wasch we wszystkie zakamarki, na to pigment i będą sporo rozjaśnione i fajnie wyglądały..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Ja bym na razie nie zmieniał, dobrze wyglądają, zresztą najpierw pomalowałbym resztę, wtedy będzie łatwiej zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 To rzecz gustu. Mnie się podobają czarne. Po zakurzeniu, jak pisał Mariusz, będzie gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 No dobra, skoro są 3 głosy za czarnymi, to takie zostaną. Pytałem, bo w tej chwili, mogę jeszcze zdjąć te koła. Kiedy je przykleję, przemalowanie, mogłoby być utrudnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Witam. Chciałbym dziś zapytać kolegów hummerowców, czy któryś z Was, posiada w swoich zasobach antenę DUKE z zestawu Bronco M1114 CB35092? Wiem że w tym zestawie jest tylko jedna taka antena i że to towar deficytowy, ale może któremuś z Was, nie jest potrzebna do jego projektu? Pytam dlatego, że po prostu, chciałbym mieć dwie jednakowe na swoim humvee, a sami przyznacie, że ta z Academy, jest troszkę słabsza Oczywiście nie chce nic za darmo i jestem skłonny się na coś wymienić. Co mam do wymiany? No cóż, nie za dużo, ale może to się komuś przyda Taki skromny zestawik plecaków z Legend Productions. Miałem ich więcej, ale gdzieś się po prostu zagubiły, przy remoncie sypialni. Zawsze można to jednak skopiować w żywicy. Będę wdzięczny za odzew. Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 Ja mam tylko z Academy i jedną z SKP, a to Cię tez nie urządza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 No nie bardzo, ale chyba mam pomysła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Powiedzcie mi proszę, czy DUKE, z takim mocowaniem, będzie odpowiedni dla M1114? Wiem, że do mojego humvee nie pasuje, ale być może jest ktoś, kto zechce się zamienić, a nie chcę tego kogoś wsadzić na lewe sanki i wcisnąć mu czegoś, co nie będzie pasować Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi