Grzegorz Grabowski Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Żeby nie było wątpliwości. Dopancerzenie po drugiej stronie też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Grzesiu, ładnie Ci to wychodzi. Może te koła przeleć delikatną mgiełką z szarego, nie będą takie "czarne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Myślę, że jeszcze je potraktuje pigmentem, bo to przecież świeżo wyprodukowane koła, jeszcze przed jazdą próbną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Przede wszystkim do pomalowania opon, powinienem był użyć gunze h077 tire black a nie tamiya rubber black. Według mnie gunze ma o wiele więcej wspólnego z kolorem gumy niż tamiya. Trudno, nie chciało mi się 2 dni na przesyłkę czekać, to teraz mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Fajnie by było zobaczyć te dwa kolory jako porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 9 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: Przede wszystkim do pomalowania opon, powinienem był użyć gunze h077 tire black a nie tamiya rubber black. Według mnie gunze ma o wiele więcej wspólnego z kolorem gumy niż tamiya. Trudno, nie chciało mi się 2 dni na przesyłkę czekać, to teraz mam. Czy to Gunze nadaje się pod pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Dla mnie, generalnie gunze i tamiya to, to samo. I tym i tym, trudno się maluje pędzlem. A porównywanie tych kolorów, wrzucając zdjęcia na forum, wydaje mi się bezcelowe, bo u każdego, na monitorze, będzie to wyglądało inaczej, ale mogę sprobować. Pierwsze foto gunze, drugie tamiya Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Nie wiem, czym Piotr maluje opony, ale pod pędzel świetnie nadaje się Vallejo Panzer Aces Dark Rubber. Fotka znaleziona w necie. Właśnie zacząłem się zastanawiać nad przemalowaniem opon w swoim humvee, bo przypomniało mi się, że ja mam tą Vallejo. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Dopancerzenie po stronie kierowcy mogę uznać za skończone. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Dokończyłem dopancerzenie i zrobiłem mocowanie DUKE od nowa (jeszcze bez śrub). Proszę, nie porównujcie tego, co namodziłem z fotkami oryginałów, bo to dalekie jest od perfekcji. W ogóle uważam, że dorabianie tego dopancerzenia, nie było moim najlepszym pomysłem, bo jak mówi przysłowie: Jeśli nie potrafisz, nie pchaj się na afisz. Trudno, zacząłem, to musiałem skończyć Jutro aktualizacja na wiadomo gdzie i bierzemy się za wnętrze. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Nie wiem dlaczego masz wątpliwości, ja nie mam - dopancerzenie wyszło bardzo dobrze Mocowanie Duke'a również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 Czyli zostaje jak jest? Bo chciałem coś tam jeszcze poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Jest bardzo dobrze. Dorób śruby do uchwytu DUKE i wio! Za załamaniem dachu po prawej stronie jest taki may okrągły element. Usuń go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 Dziękuję Koledzy. W takim razie już nic nie zmieniam. Mam kolejne pytanko. Na tym zdjęciu widać, że spod stolika rtv, od jednostki centralnej, odchodzą jakieś kable i kierują się w stronę fotela pasażera. Powiedzcie mi proszę, czy ta wiącha kabli ciągnie się wzdłuż całego tunelu silnika? Widziałem coś takiego w M1114 i zastanawiam się, czy podobnie jest w M1151. Z ostatniej chwili. Będę miał drugą, taką samą antenę DUKE. Zadziałała siła FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Te kable idą do anten z tylu- od SINCGARS, DUKE i BFT. Wzdłuż tunelu nadwozia i cześć wchodzi za tylnymi fotelami w nadkole, ale szczegóły co i jak, to Kubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 W zasadzie wszystko napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 Ok, dzieki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 A czy w dziurę w nadkolu nie wchodzą zebrane kable od tylnych świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Wracając do opon, zobacz warsztat Bożo jak wyszedł z kolorem Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 58 minut temu, bazylms napisał: Wracając do opon, zobacz warsztat Bożo jak wyszedł z kolorem Tamiya. U mnie koła jeszcze nie przyklejone, więc mogę to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Malutki progres. Czas przenosić się do wnętrza. I jeszcze taki tam, widok ogólny Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Witam. Zdecydowałem, że felgi będą jednak piaskowe, więc je przemalowałem. Maskowanie zawiodło w dwóch miejscach, ale jak przyjdą washe i pigmenty, to powinno to zakryć. Zamontowalem też BFT i na razie to tyle. Model, będę kończył już na ziemi ojczystej, gdyż z rodzinką rozpoczęliśmy przygotowania do powrotu do kraju tzw. Gregxit. A zatem ciąg dalszy już z Polski. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi