Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Skończyłem Zipa, model składał się bardzo dobrze, nie jest to może poziom MiGa od Eduarda, ale Japończycy ewidentnie wiedzieli co robią przy projektowaniu. Budowany tu: Malowany Vallejo, brudzony olejami. Z perspektywy żabiej, zdecydowanie mojej ulubionej. Porównanie rozmiaru. I z sąsiadem zza żelaznej kurtyny. Pozdrawiam. Edytowane 25 Listopada 2018 przez Wokulski 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Hah, no masz, ładny rolmops wyszedł "Ołówek" ze "Śledziem" - piękny widok Warsztaty popatrywałem ale się nie wypowiadałem, efekt końcowy bardzo ładny w obu przypadkach Po prostu piękności Mam tylko nadzieję że Kolega pociągnie temat i zrobi coś jeszcze z "okresu srebrnych strzał" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Nie wchodzę w merytorykę, ale PODOBA SIĘ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Fantastyczny malunek. Wygląda mega realistycznie. Wielki plus za konfiguracje z gołymi końcówkami skrzydeł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 3 godziny temu, abtb napisał: Hah, no masz, ładny rolmops wyszedł "Ołówek" ze "Śledziem" - piękny widok Warsztaty popatrywałem ale się nie wypowiadałem, efekt końcowy bardzo ładny w obu przypadkach Po prostu piękności Mam tylko nadzieję że Kolega pociągnie temat i zrobi coś jeszcze z "okresu srebrnych strzał" Dzięki za opinię! Niestety, nie przepadam za czymkolwiek sprzed Wietnamu, więc żadne szable ani wczesne MiGi nie wchodzą w grę. Coś srebrnego kiedyś napewno skleję, bo to ciekawy temat i duże wyzwanie malarskie. 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Nie wchodzę w merytorykę, ale PODOBA SIĘ Co dokładnie masz na myśli? Jestem ciekaw. 22 minuty temu, spiton napisał: Fantastyczny malunek. Wygląda mega realistycznie. Wielki plus za konfiguracje z gołymi końcówkami skrzydeł. Dziękuję, też zdecydowanie preferuję bez zbiorników, bo trochę szpecą tę rasową sylwetkę. Muszę przyznać że do zrobienia zipa zainspirował mnie pański podwójny warsztat, świetnie wyszły i też chciałem zrobić sobie taką usyfioną strzałę. W ogóle cała pańska twórczość od kiedy tylko pamiętam były dla mnie mistrzostwem realizmu (albo raczej naturalizmu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Generalnie to do Sidewinderów powinny być wyrzutnie a drugie to nie widziałem takiej konfiguracji uzbrojenia (co nie oznacza, że takiej nie było). Zazwyczaj w miejscu AIM-9 były baniaki na naftę a Sidewindery na końcach skrzydeł choć bywało i pusto na końcówkach. Co nie zmienia faktu, że model naprawdę fajny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 2 minuty temu, mirage3 napisał: Generalnie to do Sidewinderów powinny być wyrzutnie a drugie to nie widziałem takiej konfiguracji uzbrojenia (co nie oznacza, że takiej nie było). Zazwyczaj w miejscu AIM-9 były baniaki na naftę a Sidewindery na końcach skrzydeł choć bywało i pusto na końcówkach. Co nie zmienia faktu, że model naprawdę fajny ! Była, była. Też nie widziałem, ale tak pisze na wiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Dlatego napisałem "merytoryce" co dopuszczalne to nie zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 Oczywiście chciałbym również podziękować koledze mirage za przysłanie mi AIM-7, z nimi zip wygląda zdecydowanie bardziej drapieżnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Bardzo fajnie zmalowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Się mi podoba. Ładnie pomalowany, fajne plamy malowane od ręki, miło dla oka. Spore wrażenie zrobiło na mnie zdjęcie z butelką TETC, dopiero na nim widać jakie to maleństwo. Nie podoba mi się tylko brak zbiorników na końcówkach skrzydeł, przez to model wygląda trochę jak okaleczony. Trudno też coś powiedzieć o brudzeniu, bo jednak jakość zdjęć jest dość niska. Ale model udany, gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Starfighter bardzo ładny, Chociaż mi osobiście brakuje zbiorników na końcówkach skrzydeł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 26 Listopada 2018 Autor Share Napisano 26 Listopada 2018 Godzinę temu, Solo napisał: Się mi podoba. Ładnie pomalowany, fajne plamy malowane od ręki, miło dla oka. Spore wrażenie zrobiło na mnie zdjęcie z butelką TETC, dopiero na nim widać jakie to maleństwo. Nie podoba mi się tylko brak zbiorników na końcówkach skrzydeł, przez to model wygląda trochę jak okaleczony. Trudno też coś powiedzieć o brudzeniu, bo jednak jakość zdjęć jest dość niska. Ale model udany, gratuluję. Dzięki. Nie wiem co się stało ze zdjęciami, albo imgur kompresuje, albo gdzieś na etapie obróbki coś nie pykło. 57 minut temu, mig napisał: Starfighter bardzo ładny, Chociaż mi osobiście brakuje zbiorników na końcówkach skrzydeł. Dziękuję, mi właśnie te zbiorniki strasznie przeszkadzały w odbiorze. Teraz jest smuklejszy, prawdziwie wyścigowo włoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Już widząc MiGa wiedziałem, że kolejne będą tylko lepsze i się nie zawiodłem. Bardzo dobre malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 26 Listopada 2018 Autor Share Napisano 26 Listopada 2018 Godzinę temu, karambolis8 napisał: Już widząc MiGa wiedziałem, że kolejne będą tylko lepsze i się nie zawiodłem. Bardzo dobre malowanie Super to słyszeć, też uważam że jest minimalnie lepszy od MiGa, ale i tak będę się starał zachować wszystkie moje modele w ramach jednej, ustalonej konwencji, po prostu lubię taki „porządek” Wszystkie w 1/72, wszystkie z zamkniętą kabinką itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Dobre te twoje modele. Fajne to ostatnie zdjęcie masz jeszcze więcej F-104 i MiG-21? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 26 Listopada 2018 Autor Share Napisano 26 Listopada 2018 13 minut temu, Boros napisał: Dobre te twoje modele. Fajne to ostatnie zdjęcie masz jeszcze więcej F-104 i MiG-21? Niestety, zrobiłem tylko jedno takie poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Szkoda osobiście lubię takie zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 26 Listopada 2018 Autor Share Napisano 26 Listopada 2018 Może się uda coś pstryknąć jutro to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Wokulski, ale mi się trafiła pochwała. Bardzo ci za nią dziękuje. Dodam, że "uczeń" przerósł "mistrza" ,-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 14 minut temu, spiton napisał: Dodam, że "uczeń" przerósł "mistrza" ,-)) Haha, dziękuję bardzo. Staram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Model super, talent malarski masz. Przy następnym warsztacie pokaż dokładniej poszczególne etapy lakierowania co by się mniej utalentowani podszkolili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 3 godziny temu, rymulus napisał: Model super, talent malarski masz. Przy następnym warsztacie pokaż dokładniej poszczególne etapy lakierowania co by się mniej utalentowani podszkolili. Dziękuję. Wydaje mi się, że wszystkie kroki opisałem w warsztacie, w sumie to była tylko baza i rozjaśnienio-marmurek bazowym z kapką białego. Reszta na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi