smoker Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Witam po świętach, jagdpanthera przeszła katastrofę i muszę zrobić nową, dlatego rozgrzebałem sobie takie auto, temat dla mnie zupełnie z innej beczki , póki co składa się przyjemnie, póki co mam gotowe podwozie i zabieram się za wnętrze, malowanie pustynne ,planuję do niego zrobić małą podstawkę i może jakieś ludziki dokupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Poprawiasz błędy producenta, czy jedziesz prosto z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Raczej ma to być relaksacyjny model, trening malowania przed abramsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Ok. Ale jakby co, poczytaj sobie ten wątek: http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=14&t=1153. Łatwo można kilka rzeczy poprawić. Choćby usunięcie skrzynki klimatyzatora (element D22) i zastąpienie go fragmentem stelaża pod skrzynki amunicyjne (elementu Ed9), jeżeli zrobisz zamknięty bagażnik. Choć i bez poprawek z pudła wychodzi bardzo przyzwoity model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Dzięki, zobaczymy ,co się da to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Godzinę temu, smoker napisał: Raczej ma to być relaksacyjny model, trening malowania przed abramsem. A jaki Abrams w planach, jeśli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Tusk 2 z menga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 No to uwijaj się z tym samochodzikiem i dawaj porządną maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Fajnie, że buduje się kolejny humvee..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Możliwe że to nasze psioczenie na te drugowojenne wynalazki, odnosi jakiś skutek i ludzie zaczynają dostrzegać współczesny sprzęt wojskowy. Oby tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 23 Września 2019 Autor Share Napisano 23 Września 2019 Posklejane , teraz się zastanawiam w jakiej kolejności to pomalować wszystko, sporo roboty było jak na tak niewielki pojazd, i to tylko jak z pudła leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Nie będzie łatwo pomalować go w takiej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 No też jakoś tego nie widzę, ale na pewno są jakieś sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 nie zapomnij kabelka do słuchawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Oooo! Przeoczyłem ten warsztat . Powodzenia w malowaniu. Coś jeszcze możesz zdemontować, czy to stan faktyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 23 Września 2019 Autor Share Napisano 23 Września 2019 To jest stan faktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 (edytowane) 46 minut temu, smoker napisał: To jest stan faktyczny. To chyba czeka Cię pędzlowanie...lusterka masz „do góry nogami” wklejone Edytowane 23 Września 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 24 Września 2019 Autor Share Napisano 24 Września 2019 No bez perwy z lusterkami, dwa razy sprawdzałem a i tak źle, kabelek dorobiłem ,prawie przy tym apopleksji dostałem, lepiej już tego nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2019 20 minut temu, smoker napisał: kabelek dorobiłem ,prawie przy tym apopleksji dostałem, lepiej już tego nie zrobię. Przewody do CB itp lepiej dorabiać z żyłki wędkarskiej. nawinąć na drucik i podgrzać. Zostawić do ostygnięcia i zdjęć z drucika. Pomalować i cieszyć się pięknym cienkim przewodem skręcanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 24 Września 2019 Share Napisano 24 Września 2019 (edytowane) Ja tam nie wiem, czemu kabelki to taki problem? Edytowane 24 Września 2019 przez Grzegorz Grabowski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 Wnętrze wymalowane, później dodam jakieś graty typu karabiny które są w zestawie ale najpierw chcę dach zamontować. Problemy z podkładem mam jakieś, nic się nie chce trzymać i ściera się pod palcami nawet, na szczęście tam gdzie farbą pomalowane jest to trzyma. Podpowiedzcie jak zamaskować środek ? Przednie szyby taśmą zakleić i wkleić już a resztę gąbką będzie dobrze ? Kilka kalkomanii brakuję bo miałem słaby dostęp i mi się porwały ale trudno się mówi, mam nauczkę żeby nie wklejać wszyskiego na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 Doskonała robota, bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Października 2019 Share Napisano 4 Października 2019 Fajnie tylko czy osłona przeciw słoneczna nie jest odwrotnie zamontowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Października 2019 Share Napisano 4 Października 2019 Ścianka pomiędzy tylnymi fotelami i bagażnikiem w Bronco trochę mija się z prawdą. Osłony przeciwsłoneczne są tak ze dwa razy za małe, ale jak już wsadziłeś zestawowe to powinny być zagięte w dół i zamocowane zdecydowanie wyżej. Podest strzelca obrócony o 90 stopni, natomiast czarnej skrzynki na podłodze w tej wersji w ogóle nie powinno być. Jeśli elektronika tylko z pudła to jest niestety też mocno niekompletna, ale od amerykańskiej łączności nie jestem specjalistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 4 Października 2019 Autor Share Napisano 4 Października 2019 Zrobiłem wedle instrukcji, teraz nie będę tego wyrywać po pomalowaniu , zresztą miał być z pudła jak leci. Może kiedyś się jeszcze szarpnę na drugiego to zrobię bardziej merytoryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi