Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po świętach, jagdpanthera przeszła katastrofę i muszę zrobić nową, dlatego rozgrzebałem sobie takie auto, temat dla mnie zupełnie z innej beczki , póki co składa się przyjemnie, póki co mam gotowe podwozie i zabieram się za wnętrze, malowanie pustynne ,planuję do niego zrobić małą podstawkę i może jakieś ludziki dokupię.

20181230_114956_Richtone(HDR).jpg

20181230_115022_Richtone(HDR).jpg

20181230_115037_Richtone(HDR).jpg

20181230_115052_Richtone(HDR).jpg

Napisano

Raczej ma to być relaksacyjny model, trening malowania przed abramsem.

• 8 months later...
Napisano

Posklejane , teraz się zastanawiam w jakiej kolejności to pomalować wszystko, sporo roboty było jak na tak niewielki pojazd, i to tylko jak z pudła leci.

20190923_185956.jpg

20190923_190023.jpg

20190923_190046.jpg

20190923_190116.jpg

20190923_190122.jpg

Napisano (edytowane)
46 minut temu, smoker napisał:

To jest stan faktyczny.

To chyba czeka Cię pędzlowanie...lusterka masz „do góry nogami” wklejone 

Edytowane przez makinen
Napisano

No bez perwy z lusterkami, dwa razy sprawdzałem a i tak źle, kabelek dorobiłem ,prawie przy tym apopleksji dostałem, lepiej już tego nie zrobię.

20190924_181321.jpg

• Super Moderator
Napisano
20 minut temu, smoker napisał:

kabelek dorobiłem ,prawie przy tym apopleksji dostałem, lepiej już tego nie zrobię.

Przewody do CB itp lepiej dorabiać z żyłki wędkarskiej. nawinąć na drucik i podgrzać. Zostawić do ostygnięcia i zdjęć z drucika.

Pomalować i cieszyć się pięknym cienkim przewodem skręcanym.

• 2 weeks later...
Napisano

Wnętrze wymalowane, później  dodam jakieś graty typu karabiny które są w zestawie ale najpierw chcę dach zamontować. Problemy z podkładem mam jakieś, nic się nie chce trzymać i ściera się pod palcami nawet, na szczęście tam gdzie farbą pomalowane jest to trzyma. Podpowiedzcie jak zamaskować środek ? Przednie szyby taśmą zakleić i wkleić już a resztę gąbką będzie dobrze ? Kilka kalkomanii brakuję bo miałem słaby dostęp i mi się porwały ale trudno się mówi, mam nauczkę żeby nie wklejać wszyskiego na przyszłość.

20191003_203805.jpg

20191003_203815.jpg

20191003_203831.jpg

20191003_203856.jpg

Napisano

Ścianka pomiędzy tylnymi fotelami i bagażnikiem w Bronco trochę mija się z prawdą. Osłony przeciwsłoneczne są tak ze dwa razy za małe, ale jak już wsadziłeś zestawowe to powinny być zagięte w dół i zamocowane zdecydowanie wyżej. Podest strzelca obrócony o 90 stopni, natomiast czarnej skrzynki na podłodze w tej wersji w ogóle nie powinno być. Jeśli elektronika tylko z pudła to jest niestety też mocno niekompletna, ale od amerykańskiej łączności nie jestem specjalistą. 

Napisano

Zrobiłem wedle instrukcji, teraz nie będę tego wyrywać po pomalowaniu , zresztą miał być z pudła jak leci. Może kiedyś się jeszcze szarpnę na drugiego to zrobię bardziej merytoryczny.