Mandorjan Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Witam, Jestem tu nowy ale obserwuje i stosuje się do waszych porad juz od dawna, a tak w temacie to oporowy się nie nadaje, jest zbyt miękki. Potrzebujesz drut sprężynowy taki jak ten: http://www.cloos.pl/data_files/wysiwyg/Sprężyny/205-210.pdf Tu masz taki tylko strasznie drogi https://allegro.pl/oferta/drut-sprezynowy-czarny-0-2-mm-10m-7883863316?reco_id=2e8ce018-45cc-11e9-a087-000af7f64ca0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Edytowane 13 Marca 2019 przez Mandorjan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 5 minut temu, Mandorjan napisał: Witam, Jestem tu nowy ale obserwuje i stosuje się do waszych porad juz od dawna, a tak w temacie to oporowy się nie nadaje, jest zbyt miękki. Potrzebujesz drut sprężynowy taki jak ten: http://www.cloos.pl/data_files/wysiwyg/Sprężyny/205-210.pdf Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Jakby ktoś miał ochotę, Marsstudio wypuściło tych modeli dokładnie 12 szt. pozostało ok 6 szt. jak coś to pisać na priv. Więcej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Kadłub przygotowany na kolory - nieco podkreślony podkładem oraz ołówkiem pionowy podział blach pancerza. Doszło też trochę drobnicy na pokładzie - żeberka na platformie rufowej, od podstaw wieża radaru 285 i inne. W weekend położyłem jasny szary 507c i zielonkawy MS3. Zdjęcia niebawem. Edytowane 25 Marca 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 Nieźle, I w dodatku już malujesz. Ja to w lesie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 A ja mam chyba jakiś problem, bo ostatnio jakoś zaczynam od dupy strony Woda w wersji 3.0 i chyba ostateczna. Jak model będzie wykonany, to dojdzie więcej piany na dziobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Nooo dzieje się, dobrze, bo myślałem że ta część forum już umarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Wszyscy zyjOm jak się okazało... Woda w wersja 3.0 bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Tylko będzieta musieli na tej wodzie dym z kUminUF robić. Woda ok, to teraz statka maluj. Edytowane 25 Marca 2019 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 27 Marca 2019 Share Napisano 27 Marca 2019 Instalacje w podstawce trzeba zrobić i metalowOm rurkę w kominie. Będzie można postawić hunta na podgrzewaczu i kadzidełka puszczać... Z waty to jedynie zaczes Aleca Baldwina może wyjść. Albo zdechły kret. Początek walki z kolorami. 507c i Ms3 to gotowe emalie rozjaśnione colorcoats. B5 to bedzie tFurczosc własna. Chce się wpasowac z kontrastem w to znane zdjęcie. Z tego co znalazłem to jednak dość niebieski był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Marca 2019 Share Napisano 30 Marca 2019 Koniec wreszcie, blachy poszły do kwasu, a ja sobie spokojnie pokładuję. Jutro siknę te semtexy i będę mógł zacząć zabawy z resztą kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 Tym razem dużo taśmy nie poszło. Działaj dalej, byle szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 Wiadomość od Hansa odczytałem ,przybyłem , zobaczyłem i napiszę tak, z każdego zestawu da się coś wyciągnąć sam własnymi ręcami wyrzeźbiłem haubicę M110A2 z zestawu Italeri z lat 80-ych ,zresztą zazwyczaj buduję własne konwersje pojazdów, także wiem że się da, ale 1/700 to nie moja bajka (robię 1/35) i nie wiem jakie ja musiał bym mieć okulary żeby to zobaczyć ,a co dopiero zrobić,( już teraz mam lekkie problemy z malowaniem kamo i twarzy na figurkach) także dzięki za zaproszenie ,ale ta sława mołojecka to nie dla mnie. Ale wy to naprawdę zboczeńcy jesteście.. Jedyne co planuję z obiektów pływających to , radziecki rzeczny kuter pancerny projektu 1124 z II wojny i monitor rzeczny "Mike" ew. transportowiec "Tango" z wojny w Wietnamie oczywiście w skali 1/35. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 Bazy na pokładzie sOM. tera mogę się zająć swoim fetyszem wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 @Szydercza GałaWidzę, że ten schemat to coraz lepiej wprowadzasz w życie. Świetnie to wygląda. Od tego fetyszu obrączka Ci na fakowego wlazla.. U mnie doszedł 3 kolor. Osiągnąłem w moim odczuciu kompromis między notatkOm admirała Unruga a modelem w 1/700. To oczywiście moje wrażenie. Wasze może być inne. Surowe kolory, oświetlenie dzienne, więc bez większych przeklaman. Tutaj dodałem już trochę filtrów olejami. Jasne to złamana biel. Ciemne to różne brudne wariacje z umbry i panes Gray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Admirał byłby z Ciebie dumny Zacznij od wyciągnięcia łoszem pasów poszycia. Najpierw jaśniejszym w normalnej pozycji, potem ciemniejszy stawiając go do góry stępką, zobaczysz fajnie wyjdzie PS obrączka już dawno mi na ten palec zwiała Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 13 minut temu, Szydercza Gała napisał: Najpierw jaśniejszym w normalnej pozycji, potem ciemniejszy stawiając go do góry stępką O takie sztuczki to lubię! Zrobię jak piszesz. Czekam na tego glossa MRP 2K. Jutro będzie. Chce zobaczyć co to za cudo. W razie czego w odwodzie mam x22. Przed łoszem jeszcze trzeba będzie "odświeżyć" wiertłem bulaje. Niebieski z założenia będzie przygasał w swojej jaskrawości po tych wszystkich etapach.. Już widać, że jest lepiej. Dlatego zacząłem od tak cholernie czystego, ku.. chwale Admirała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Muszę się jakoś zmobilizować bo wy już powoli kończycie. Hans będziesz teraz miał najlepszą zabawę przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 PodesłaćPułkownika z bojcami Krzychu? Takie tam malowanki, jak zwykle maskuję braki w wiedzy i warsztacie to się zdaje się G20 nazywa Widzicie ja też znam te fajne cyferki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Ciekawe jak się sytuacja dalej rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Dobrze, że piszesz że G20... Już myślałem, że na starcie ze ScumLajnem poszalałeś... Fajnie, fajnie... Coś się wreszcie tutaj dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Jak śmiesz, ADMIRAŁ nigdy by nie pozwolił żeby się statek tak ubrudził Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Kwietnia 2019 Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Może ktoś podpowiedzieć co to za elementy zaznaczone strzałkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2019 W dniu 5.04.2019 o 14:16, Super_Hans napisał: Dobrze, że piszesz że G20... Już myślałem, że na starcie ze ScumLajnem poszalałeś... Tak, też w pierwszym wrażeniu swym pomyślałem , że wygląda jak ScumŁajno Ale jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Kwietnia 2019 Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Tratwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi