mig Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 papierami ściernymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Idź do Rosmana i kup badyle do szlifowania szpon dla kobiet . Są różne gradacje. Później potnij na paski i do roboty . Następnie to wyszlifuj chusteczką do czyszczenia okularów i gitara.. JAKAŚ NATRYSKOWA SZPACHLA TEŻ MILE WIDZIANA. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Zamów sobie po 3 z każdego na początek. Niczego lepszego nie ma: https://allegro.pl/oferta/3m-gabka-scierna-micro-fine-2600-7789497117?fromVariant=7789494992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 15 Marca 2019 Autor Share Napisano 15 Marca 2019 (edytowane) Byłem w Rossmanie;) kupiłem kostki polerskie poczyscilem;) i efekt widać;) ale kurcze chyba nie będę tego szpachlowal bo boje się że tylko pogorszenie efekt tego co teraz mam;( a model jest fajnie spasowany i fajnie mi to wyszło jak narazie;) Edytowane 15 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Tak nie bardzo widać, czy wyszło fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 15 Marca 2019 Autor Share Napisano 15 Marca 2019 (edytowane) 34 minuty temu, mbrnnr napisał: Tak nie bardzo widać, czy wyszło fajnie. No niby nie widać ale ja jestem zadowolony z efektu;) teraz mam kolejny problem;( nie wiem czy pchać się w otwarte klapy "tych hamulców powietrznych" tak to się może nazywa;) nie wiem czy dam radę to wyciąć;( i czym to wogole wyciąć? I czy dam radę potem to obrobić ladnie aby wkleic te drugie części ;( Edytowane 15 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Jeśli nie czujesz się na siłach to ostaw zamknięte hamulce aerodynamiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 No jak jesteś z siebie zadowolony, to jest dobrze. Bo o to przecież chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 (edytowane) A czy do wycinania może posłużyć coś takiego? Mam taki sprzęcik w garażu i może by nadal się do takich drobnych prac? Edytowane 16 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 I tak i nie. Do wycięcia/usunięcia środkowej części jak najbardziej się nadaje lecz obróbka przy samych krawędziach hamulców będzie bardzo ryzykowna. Wystarczy jeden niewłaściwy ruch i masz dziurę lub poszarpany brzeg otworu. Brzegi najlepiej wykończyć pilnikiem, masz wtedy pełną kontrolę nad tym co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 (edytowane) Mam pilniki iglaki;) to do obróbki spoko tylko chodzi mi o samo wycięcie;) najmniejsze wiertrlka jakie udało mi się dziś dostać to 1mm nadadzą się? Powinny chyba być Edytowane 16 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Da radę. Seria otworków wzdłuż krawędzi, dla bezpieczeństwa tak około 0,5mm od niej, a następnie wiadomo, skalpel i pilniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Wiertła poniżej 1 mm można dostać w sklepach dla elektroników. w Martoli mają zestawy wierteł od 0,3 mm - 1,6 mm https://www.martola.com.pl/pl2721/produkty80338/wiertla_modelarskie_0_3mm_1_6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 A powiedzcie mi taką rzecz jeszcze. Posiadam szpachlowke firmy tamiya putty basic type. Mogę ją jakoś rozrzedzić? Bo ona jest w miarę gęsta i ciężko będzie mi precyzyjnie ja nakładać w miejsca po tym wycięciu tych klap. Oraz na łączeniach skrzydeł i statecznika pionowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 (edytowane) Pierwsza awaria:( powiedzcie mi jak mogę to naprawić? Wiertelka mi troszkę zeszło;( czy zostawić j jak wklejenie to potem zaszpachlowac? Edytowane 16 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Jak wkleisz ten element pod który wycinałeś dziurę to dopiero wtedy będzie można coś zrobić (czyli zaszpachlować), na razie zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 Jedna z lepszych prób;) coś z tego będzie chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Najprościej będzie to chyba naprawić tak - wziąć cienki kawałek ramki, taki żeby pasował. Wkleić, poczekać aż wyschnie, odciąć cążkami (jak masz dobre) albo nożykiem nadmiar i ładnie to tam oszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 (edytowane) Już wkleiłem element;) jest nawet fajnie;) i jak będę model szpachlowal to zadzpachluje ten brak;) Edytowane 16 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 A podpowiedzial by mi ktoś co zrobić z tym statecznikiem pionowym? On ma być przyklejony? Czy tylko zamontowany na wcisk? Nie mam pojęcia co z nim zrobić;( tam niby jest szpara ale nie wiem czy ona ma być czy mam ja zaszpachlowac. Aby była tylko linia widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Ale dokładnie o co chodzi, o cały statecznik czy ster kierunku na stateczniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 17 Marca 2019 Autor Share Napisano 17 Marca 2019 O ster kierunku, na zdjęciu mam go tylko wsadzony na miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Jak ładnie siedzi i nie wypada i szpara nie jest jak rów marjański to mozesz zoatawić. Ale jak za bardzo lata i szpara jest za duża to lepiej go wklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianJaw89 Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 (edytowane) Dzisiejsze pracę;) troszkę popracowałem nad wnętrznościami w skrzydłach;) Edytowane 18 Marca 2019 przez KrystianJaw89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Na butlach zostały widoczne łączenia formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi