Marcin M. Napisano 23 Lipca 2020 Autor Share Napisano 23 Lipca 2020 Dzień drugi. Ktoś zwrócił mi uwagę na początki stanu przedhemoroidowego, wyzierającego z jego spojrzenia. Fakt. Trochę poprawiłem, powiększyłem odrobinę źrenicę, a tęczówkę rozszerzyłem w stronę lewego kącika oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 sory za wcinkę, jestem kompletnym lajkonikiem figurowym,ale czy on nie ma za muskularnego czoła? i zbyt długich opadających powiek? Ja bym w życiu nie zgadł że to Bronson... on mniej wyrzeźbioną twarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Lipca 2020 Autor Share Napisano 23 Lipca 2020 13 minut temu, myszaty napisał: Ja bym w życiu nie zgadł że to Bronson... Niestety na rzeźbę nie mam wpływu. Yul Brynner mógłby być bardziej okragły dołem, Steve Mc Queen - trochę młodszy. Bronson z nich wszystkich i tak najbardziej akuratny jest. Najbardziej obawiam się jak zacznę robić Britta, Jamesa Coburna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 Rozumiem, po prostu te muskuły na czole mi się rzuciły w oczy, generalnie Bronson na zdjęciu jest bardziej taki okrągły w rysach, jakby ,,mniej" zmęczony...czarno białe zdjęcie też ,,wygładza" twarz...już się zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Lipca 2020 Autor Share Napisano 30 Lipca 2020 Przejrzał na oba. Już tak zostawiam. Lubię go, więc nie poprawiam. No to jeszcze kapelutek... A Britt już zamówiony, leją go. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Kapelusz. Sporo prób, zanim trafiłem właściwy kolor. Heavy Skintone z czarnym, rozjasniany wg potrzeb białym. Baza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Schrzaniłem po drodze, za dużo czarnego na którąś z kolejnych warstw. Trudno. Kapelusz na swoim miejscu, będę ratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Października 2020 Autor Share Napisano 6 Października 2020 Kończmy ten nierówny pojedynek... Zmęczył mnie już bardzo. Kapelusz przemalowany i nacięty w odpowiednim miejscy . Pierwsza trójka. No to czekam na czwartego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 zacna kolekcja patrząc przez pryzmat "gwiazdorski" to następny pewnie będzie Coburn-mistrz noża 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 Kurde, świetna kolekcja! Na półce będzie Czad! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Października 2020 Autor Share Napisano 6 Października 2020 33 minuty temu, M.A.V. napisał: patrząc przez pryzmat "gwiazdorski" to następny pewnie będzie Coburn-mistrz noża Ta jest! Ale jestem pełen obaw, czy podobieństwo bedzie uchwycone. Bo patrząc na zdjęcia gotowych Brittów, mam pewne wątpliwości. Ale sie zobaczy się . 11 minut temu, mandrivecs napisał: Kurde, świetna kolekcja! Na półce będzie Czad! No! Ja jeszcze marzę, żeby ktoś się pokusił o wydanie kolekcji z bohaterami serialu M*A*S*H. To by było coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 Ja bym chciał szybkich i Wściekłych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 Godzinę temu, Marcin M. napisał: No! Ja jeszcze marzę, żeby ktoś się pokusił o wydanie kolekcji z bohaterami serialu M*A*S*H. To by było coś! albo Drużyna A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Albo naszych "Vier Panzerkameraden" A na serio: przy bohaterach M*A*S*H-a to już by było chyba modelarskie dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Października 2020 Autor Share Napisano 10 Października 2020 W dniu 7.10.2020 o 20:43, Baas ArK napisał: A na serio: przy bohaterach M*A*S*H-a to już by było chyba modelarskie dożywocie. Czy ja wiem? W sumie chyba 10 głównych postaci. Tymaczasem, zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Podliczmy: Sokole Oko, Tapper , BJ, Radar, Burns, Gorące Wargi, Pułkownik, kpr. Klinger, kapelan... Faktycznie, wydawało się, że jest ich więcej. Teraz czekam na pozostałych z "Siedmiu Wspaniałych". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Jesteście tam, kamraci? Bo Britt zajechał... Byłby już parę miesięcy wcześniej, tylko poczta polska zechciała dać ciała i pojeździł sobie po Europie, zanim trafił do mnie na stół. Z nim chyba będzie najwięcej roboty: Zrobiłem małe rozeznanie i dowiedziałem sie u źródła, że popiersie było wzorowane na tym kadrze: Pomińmy pozę, skupmy się na twarzy: Bez greenstuffu, czy plasteliny tym razem się chyba nie obejdzie... Nie lubię ingerować w rzeźbę, bo wiem, że malowaniem można dużo wyciągnąć ale tu chyba będę musiał trochę zadziałać, przede wszystkim usunąć tę bruzdę na prawym policzku, no i ta dolna warga trochę zbyt namiętna... Kapelusz chyba też mu zmienię. Rondo ma wyraźnie inny kształt. Koszula za to jest bardzo ładnie zdetalowana, nie tak przesadzona jak u poprzednika: Ślady łączenia form - zaklei się po drodze: No i co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 wielkiej tragedii nie ma chociaż jak na mój gust to kapelutek o rozmiar za mały - wiem ze to przymiarka na sucho ale docelowo to bym go bardziej "wcisnął" mu na łeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Z prawego profilu, kurde wygląda jakby nie jadł z rok albo chorował, tutaj będę musiał pokleić. A kapelusz, jak dostanie dobrego kształtu, od razu lepiej siądzie. Teraz jest wyżej, bo plastelina trzyma w środku. Praca kolegi arj z PlanetFigure. Rondo powinno być wyginane z jaja, a nie owalu, może dlatego też twarz inaczej wygląda. Żebym tylko znowu na rok nie utknął.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Dasz radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 3 godziny temu, Marcin M. napisał: Jesteście tam, kamraci? A jak myślisz? Widownia się zapełnia. Twarz i kapelusz faktycznie różne od oryginału, ale wierzę w Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 Czekamy. Dasz radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 21 godzin temu, Marcin M. napisał: no i ta dolna warga trochę zbyt namiętna... Co się dziwisz, w erze botoksu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Października 2020 Autor Share Napisano 13 Października 2020 (edytowane) Dzięki Panowie za doping. Przeróbki być może nie będą konieczne w aż takim stopniu. Znalazłem bowiem taką fotkę: Może wystarczy plastelina w zagłębienia i zmiana ronda w kapeluszu, bez większej ingerencji w rzeźbę. Edytowane 27 Czerwca 2021 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Na zdjęciu ma wyraźniej ten kapelusz niżej na uszy, teraz sterczy jak melonik na czubku, a rondo jest chyba większe i wyraźnie cieńsze i to dodaje lekkości popiersiu. Takie porównanie: jest placek kartoflany a powinien naleśnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi