abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia 22 godziny temu, giberes napisał: Była już ławica śledzi, JEST! I BĘDZIE!! I Będzie się powiększać 23 godziny temu, giberes napisał: to teraz będzie piórnik pełen ołówków Nie używam tego "kreślarskiego slangu" tylko prawilnego określenia "bałałajka" Używając określenia: 23 godziny temu, abtb napisał: rokiem samolotów MiG miałem na myśli: MiG-i 15, MiG-i 17 oraz MiG-i 29 A w temacie ruch następujący: PF 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Bardzo ładny Knedlik . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Bardzo ładnie wyszedł. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Jeszcze taka mała aktualizacja "warsztatowa" - kolejny temat do rozgrzebania czyli MiG 21UM. Ta wersja dostępna jest tylko z Kp/Rv więc taki trochę paździerz, choć model niewiele gorszy od Eduardowych paździerzy A więc jest tak: Zawartość pudła: Tradycyjnie też - ilość nitów zgodna z oryginałem: Pocieszające jest to, że w przypadku tego modelu hamulec aerodynamiczny pod kadłubem jest odlany razem z nim - odpada upierdliwe dopasowanie go do niego jak w wersjach jednomiejscowych Obowiązkowe aftermarkety: Malowanie jakie wybrałem - wiadomo - egzotyczne, bo takie daje najwięcej radochy i pozwala wszystkie nity "wyciągnąć" Jak dobrze pójdzie, to może spróbuję sił ze skamieliną czyli wersją U z Bilka. Kasy niewiele za to sobie liczą (raptem 46 złociszów w MH), to i w razie porażki niewielka strata finansowa I jeszcze zaległe fotki F-13: I to tyle przed/ i na okres świąteczny. Edytowane 19 Kwietnia przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia I żeby nie było wątpliwości, to powyżej odnosi się do skończonego PF-a, a nie tego, co powyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Wtorek o 19:39 Autor Share Napisano Wtorek o 19:39 (edytowane) Żeby nie było, że olewam głos ludu - wziąłem sobie do serca uwagi z galerii, posypałem głowę popiołem, i zgodnie z uwagami kolegi - @mig -a poprawiłem MiG-a . A tak mi się przynajmniej wydaje - poprawiłem linię poziomą tuż za owiewką kabiny: Przy okazji podmalowałem też "lufę" działka (starzeję się - coraz więcej chałtury i pomyłek mi wychodzi, a i modele coraz słabsze i jakość byle jaka) : Na dokładkę przypomniałem sobie, że w wersjach F-PF była charakterystyczna "smycz" do spadochronu hamującego (co prawda 99,90% modelarzy pomija ten szczegół ) i ją też dorobiłem: Także w galerii można popyszczyć, ale ze świadomością, że ten element został już poprawiony F-13 Przykleiłem owiewkę, która pasuje tak sobie: Trochę to podsmarowałem tamiyuniwą szpachlą i odrobinkę potarłem magicznym papierem: przy okazji poprawiając linie podziałowe. Teraz położę kolor wnętrza i się okaże co tu jeszcze trzeba poprawić. PFM Tu sytuacja jest następująca: "Okienka" w głowicach rakiet jeszcze schną (i dla tego są mętne a nie przezroczyste) i z tego powodu fotki są warsztatowe. Do planowanej galerii mam jeszcze dwa tygodnie, więc stosowne fotki się jeszcze cyknie bez spiny A teraz idę kończyć Tupolewa, bo wiadomo - LOT-em bliżej i przy okazji ma się +100pkt respektu na Babarybie Edytowane Wtorek o 19:42 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 03:05 Share Napisano Środa o 03:05 7 godzin temu, abtb napisał: modele coraz słabsze i jakość byle jaka) : Co racja to racja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano Środa o 04:48 Share Napisano Środa o 04:48 a co sie stalo ze zdjeciami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Środa o 05:09 Autor Share Napisano Środa o 05:09 (edytowane) 20 minut temu, kret69 napisał: a co sie stalo ze zdjeciami? A co miało się stać? Ja widzę, wstawione z Imgura zgodnie z zasadami - zawsze było (jest) ok. Może masz jakiś problem z przeglądarką? Jak jeszcze ktoś nie widzi to alarmować! Edytowane Środa o 05:09 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 07:03 Share Napisano Środa o 07:03 Wietnamiec całkiem ok, a F-13 jaki się szykuje? Czyżby nasz rodzyn w ciapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Środa o 08:35 Autor Share Napisano Środa o 08:35 1 godzinę temu, barszczo napisał: F-13 jaki się szykuje? Czyżby nasz rodzyn w ciapy? Aż tak łaskawy to ja nie jestem Na dzień dzisiejszy planowany jest Niemiec - ale ten dobry bo z NRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano Środa o 09:47 Share Napisano Środa o 09:47 Godzinę temu, abtb napisał: planowany jest Niemiec - ale ten dobry Toż to oksymoron! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Środa o 12:26 Share Napisano Środa o 12:26 (edytowane) 16 godzin temu, abtb napisał: LOT-em bliżej ..., Polonezem niżej! oraz: Leć, leć, leć, LOT to Twój podniebny cieć! A także: Zamiast wódę chlać pod płotem, zwiedzaj świat latając LOT-em! Edytowane Środa o 12:27 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 12:29 Share Napisano Środa o 12:29 1 minutę temu, greatgonzo napisał: Leć, leć, leć, LOT to twój podniebny cieć! A także: Zamiast wódę chlać pod płotem, zwiedzaj świat latając LOT-em! Lataj LOTem, bagaż potem. LOT - Late Or Tomorrow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano Środa o 19:46 Share Napisano Środa o 19:46 7 godzin temu, barszczo napisał: LOT - Late Or Tomorrow Ja słyszałem: Landing Of Tempelhoff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 21:24 Autor Share Napisano Czwartek o 21:24 (edytowane) Tymczasem w odległej galaktyce MiG-i mnożą się jak króliki w kapeluszu Chciałem sobie nalepić zegary na tablice ale chyba coś nie pykło: Chyba bardziej by pasowało pomalować tym: ale skoro już pomalowałem................ to złożyłem to wszystko w całość, a wnętrze poprzecierałem, połoszowałem itp: Tradycyjnie musi być jakaś szpara: którą sobie zakitowałem: Z czystej ciekawości przymierzyłem sobie owiewkę kabiny: I, o dziwo, nie jest źle W F-13 położyłem podkład kontrolny w celu wyłapania wszelkich zdrad przed przyklejeniem drobnicy: I na zakończenie coś dla tej trójki kabareciarzy: Edytowane Piątek o 04:34 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 22:12 Share Napisano Czwartek o 22:12 46 minut temu, abtb napisał: I na zakończenie coś dla tej trójki kabareciarzy: Noszszsz, jak nie Iłek-62, to Tutka-134. Też nasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Czwartek o 23:21 Share Napisano Czwartek o 23:21 Tomek, przecież Ty jesteś szybszy niż Jakubiak za młodu... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Piątek o 07:07 Share Napisano Piątek o 07:07 7 godzin temu, Soris napisał: Tomek, przecież Ty jesteś szybszy niż Jakubiak za młodu... Dobre Z drugiej strony - kto wie jakie plany ma autor i jakie gawędy będzie mógł snuć za kilka lat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu Dżizass @barszczo W dniu 25.04.2025 o 00:12, barszczo napisał: Też nasz? W dniu 22.04.2025 o 21:39, abtb napisał: bo wiadomo - LOT-em bliżej i przy okazji ma się +100pkt respektu........... W dniu 23.04.2025 o 14:29, barszczo napisał: Lataj LOTem, bagaż potem....................... To jaki według ciebie będzie ? Nie po to nakupiłem wór polskich malowań, żeby robić jakieś Aerofłoty W dniu 25.04.2025 o 09:07, Grzes napisał: kto wie jakie plany ma autor Będem kandydował A wracając do tematu - czasami człowiek dziwne rzeczy otrzymuje pocztą: Normalnie węgiel z odciskiem stopy dinozaura Zawartość pudła jest następująca: Linie wyraźne, aczkolwiek do delikatnego przejechania rysikiem bo jakieś takie nie za gładkie i jednolite: Drobnica - no powiedzmy, że nie powala na kolana Na szczęście owiewka całkiem fajna: Instrukcja ma parę smaczków, np podaje że należy użyć foteli SK-1............ których nie ma w zestawie Ale ogólnie instrukcja w dechę - linijka do budowy obowiązkowa: Malowania do wyboru całkiem spoko: Mógłbym nawet "ulepić" polonika..........ale kalki z numerem jakieś takie blade: Plan jest ogólnie taki - jak coś się uda z tego sensownego ulepić to inwestuję w dodatki czyli odpowiednie fotele z Eduarda, koła z Reskita i "góźdź " z Mastera. W związki z tym, że zależy mi na wersji najwcześniejszej (czyli 66-400) to będzie DDR. A jak to wszystko ładnie wyjdzie, to wtedy zaryzykuję wersję 66-600 w mundurku czechosłowackim. Ogólnie to prezentuję te wypraski wszystkim tym, którzy najarali się na wersję F-13 z Kp, licząc, że to będzie całkiem dobry model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Ewidentnie było spawane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 36 minut temu, abtb napisał: Nie po to nakupiłem wór polskich malowań, żeby robić jakieś Aerofłoty I bardzo słusznie, ale na przykład malowania Interflugu zawsze mi się podobały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi