abtb Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 14 minut temu, rudy0007 napisał: skoro, jak wiem coś się kończy, Ciii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Taki zakup - pierwszy z dwudziestych pierwszych: 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Piękna F-ka, mam sentyment do tej wersji. Niedaleko domu mojego dziadka rozbił się MiG 21 F13, jeszcze gdzieś u wujka jest obrączka którą mój dziadek zrobił z części samolotu Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez tomek74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2022 40 minut temu, tomek74 napisał: Niedaleko domu mojego dziadka rozbił się MiG 21 F13, Tak z ciekawości dopytam o konkretne miejsce. Nie słyszałem żeby w okolicach Siemiatycz spadł MiG. Koło Bielska spadła 17-ka (z pułku w Białej Podlaskiej) która ćwiczyła bombardowanie mostu kolejowego w Strabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 3 godziny temu, tomek74 napisał: u wójka czy u wujka? 3 godziny temu, abtb napisał: Nie słyszałem żeby w okolicach Siemiatycz spadł MiG. Tomku, ale w sumie Tomek nie napisał, że dziadek mieszka koło Siemiatycz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Grzes napisał: że dziadek mieszka koło Siemiatycz Godzinę temu, Grzes napisał: w sumie racja Ale zawsze to dobrze "zagadać" z sąsiadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 Ja się pytam kiedy wreszcie zacznie się relacja z budowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Xmen napisał: Ja się pytam kiedy wreszcie zacznie się relacja z budowy? Delikatnie poproszę o spokój na sali Dla nie zorientowanych przypominam, że krawaty wiszą w szafce obok hydrantu. Bo wszem i wobec wiadomo, ze klient w krawacie.......................... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, abtb napisał: racja Ale zawsze to dobrze "zagadać" z sąsiadem. Niestety, katastrofa wydarzyła się pomiędzy Chlebowem i Chlebówkiem obok Stargardu w zachodniopomorskiem. Zginął kapitan Cyryl Królewski z jednostki w Świdwinie. Loty wykonywali z lotniska Goleniów. Grześ, błąd już poprawiony- dziękuję za zwrócenie uwagi. Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez tomek74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 9 godzin temu, tomek74 napisał: Zginął kapitan Cyryl Królewski z jednostki w Świdwinie. Pochowany w Słupsku. Niestety remont nagrobka spowodował usunięcie cech związanych z wykonywanym wcześniej zawodem. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Malowanie już wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2022 34 minuty temu, Xmen napisał: Malowanie już wybrane? Tak. Były dwa do wyboru: srebrny lub srebrny. Więc za długo się nie wahałem i wybrałem pierwsze srebrne. Jakoś mi bardziej podchodziło niż to drugie srebrne Różnica była tak że albo nrb "25" albo nrb "02" i jakoś mi te "25" bliższe sercu się okazało. A tak już na poważnie - fotka to był tylko post informujący o zakupach a nie o warsztacie. Oczywiście robota ruszy ale pewnie po zbudowaniu MiG-a 29. Chcę tą 21 zrobić w konkursie słonecznikowym po sąsiedzku więc warsztat pewnie już niedługo. Na razie skrobię drobnicę https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=896&t=92520 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Nie było pytania.Pomyliłem modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2022 W dniu 5.08.2022 o 08:38, abtb napisał: robota ruszy ale pewnie po zbudowaniu MiG-a 29 Jakby się zrobił W sumie Powiedzmy tak, że dobrze by było, żeby wilk był cały i owca syta. W związku z tym podejmuję rękawicę rzuconą przez @giberes-a i będę robił równolegle "śledzia" i "bałałajkę". Tak jakoś dla utrudnienia sobie życia Skoro w "śledziach" startuję od prototypu to tu "odpalę" od najbardziej myśliwskiej wersji MiG-a czyli MiG-a 21F Jakieś fotki zawartości pudełka dziś albo jutro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Całkiem zapomniałem, że oprócz Starfajtera jest jeszcze projekt Bałałajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Godzinę temu, HK1885 napisał: Całkiem zapomniałem, że oprócz Starfajtera jest jeszcze projekt Bałałajka... Ja bym się raczej zapytał czego tu nie ma... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2022 11 godzin temu, barszczo napisał: czego tu nie ma... relacji z budowy lokomotywy Ale coś się na to poradzi Ewentualnie jak nie lokomotywę to jakiś "wóz z węglem" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2022 No to jedziem Na początek ramka z fotelem: oraz instrukcja jego złożenia: I gotowy fotel: Wanna kabiny: i komory przedniego podwozia: i komory przedniego podwozia: - fotel w środku: aczkolwiek za jego plecami będzie jeszcze wstawiona jakaś płyta. - fragment dyszy silnika: Na chwilę obecną muszę przyznać że dobrze się to składa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 19 minut temu, abtb napisał: Na chwilę obecną muszę przyznać że dobrze się to składa. Bardzo dobra informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 No detal robi wrażenie - chyba nie ma co porównywać do Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2022 7 godzin temu, myszaty napisał: detal robi wrażenie Zdecydowanie. Ale za 130 zeta to już można czegoś wymagać od modelu 7 godzin temu, myszaty napisał: chyba nie ma co porównywać do Revella Wewnętrznie zdecydowanie nie ale zewnętrznie to jednak nitowanie w Revellu robi robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Chętnie popatrzę na tego Modelsvita . Parę razy miałem na niego chrapkę, ale cena była decydującym argumentem. Wszak za 130 złotych mam starszą tamkę w 48. Teraz to już czas przyzwyczajać się do takich cen patrząc na jakość pojawiających się 72. Kibicuję i trzymam kciuki chociaż o efekt jestem spokojny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca Wyciągam z otchłani - dziś wieczorem aktualizacja tematu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca 14 godzin temu, abtb napisał: wieczorem aktualizacja tematu Zgodnie z planem serwuję aktualizację: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca Pięknie, oglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi