Grzes Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Godzinę temu, abtb napisał: Tak tylko wpadłem zerknąć na kilka szczegółów Ale specjalnie do Rumunii żeby pomóc koledze??? Gdyby choć połowa miała takie podejście to byłby zupełnie inny kraj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Maja 2019 Autor Share Napisano 27 Maja 2019 (edytowane) Witam, Prace powoli idą do przodu. Jest nadzieja że zdążę Na pierwszy ogień poszła nowa rura wydechowa. Potem zająłem się kabiną. Wytłoczyłem ścianę ogniową, wymieniłem pręty grilla i doprowadziłem do porządku tył kabiny. Łączenia form wypadły w takim miejscu że musiałem zeszlifować przetłoczenia a potem wykonałem je z pasków folii PVC. Rama dostała chłodnicę, amortyzatory z przodu, nową rurę wydechową i kilka dodatkowych drobinek na tylnym zawieszeniu. Mam też piękne kółka Ballatona. Jonathan jeszcze raz wielkie dzięki! Tak to teraz wygląda W międzyczasie odlałem sobie drobne części których nie chciało mi się robić x razy: A wczoraj skończyłem rzeźbić i przymierzyłem silnik. Dzisiaj w planach: malowanie ramy i prawe drzwi szoferki Edytowane 27 Maja 2019 przez Marudek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Ładnie, bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 Hej, Prace nad Danką mocno przyspieszyły bo czasu coraz mniej. Ramę mam już pomalowaną i delikatnie przybrudzoną. Potem zabrałem się za detale wnętrza szoferki. Powstały otwarte drzwi, deska rozdzielcza, dzielona kanapa, pedały, dźwignie i nowa delikatniejsza kierownica. Ale jak dotąd chyba najbardziej pracochłonne były ochraniacze na przednie reflektory. Same reflektory wyfrezowałem tak by zmieścić w nich odbłyśniki, które powstały ze zmatowionych cyrkonii. Sama buda otrzymała ostatnie żywiczne drobiazgi i trochę przypomina teraz ruchomy zamek Hauru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 Detale bardzo ładne. Z czego zrobiłeś kanapę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 Dzięki! Kanapa jest z Milliputa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 W dniu 27.05.2019 o 15:48, Marudek napisał: W międzyczasie odlałem sobie drobne części których nie chciało mi się robić x razy: Warsztat wzorowy Napisz jakiej żywicy używasz i czy jakoś ją odpowietrzasz. Mam za sobą próby z odlewaniem, ale jakoś tak... słabiej mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 Hej, dzięki! Używam żywicy RenCast FC52. A odpowietrzam w komorze próżniowej zrobionej z garnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 15 minut temu, Marudek napisał: Hej, dzięki! Używam żywicy RenCast FC52. A odpowietrzam w komorze próżniowej zrobionej z garnka Proszę daj jakąś fotkę + instrukcję. Czym wytwarzasz podciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 W tej chwili spieszę się z modelem, bo nuszę go skończyć do piątku. Ale napisz na PW to w wolnej chwili odpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 Opisz na forum, na pewno ktoś jeszcze skorzysta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 OK pisałem już trochę o tym podczas budowy RWD-6: Ale jak znajdę czas to napiszę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Osłony reflektorów - szczególnie one- robią niesamowite wrażenie. To na Babarybę tak pędzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 A jak! Nie mam jeszcze skończonego Gila w 1:9, to chociaż Dankę przywiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Robi wrażenie, nie ma co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 2 godziny temu, Marudek napisał: A jak! Nie mam jeszcze skończonego Gila w 1:9, to chociaż Dankę przywiozę Nie wiem, czy tak wypada, ale cieszę się z tej zamiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 3 godziny temu, Marudek napisał: Nie mam jeszcze skończonego Gila w 1:9 Czy Kolega aby się nie walną w skali. Trochu duże to będzie ptaszydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 10 minut temu, abtb napisał: Czy Kolega aby się nie walną w skali. Trochu duże to będzie ptaszydło Pewnie w założeniu ma latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Czerwca 2019 Super Moderator Share Napisano 4 Czerwca 2019 Panowie latać nie będzie bo Gil to motocykl xDDDD a nie szybowiec xDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Cisnij Marudek bo chce to na zywo zobaczyc... Jak z siatka radaru? Plac B czy C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2019 Teraz to już chyba plan "C bis" Wczoraj skleiłem elipsę anteny z siatką z planu C ale nie wyglądało to dobrze i zacząłem od nowa z drutem stalowym 0,3 mm w zielonej otulinie. Wcześniej szkoda mi było go użyć bo mam już mało, a w OBI już go nie sprzedają. Ale udało mi się namierzyć ten drucik w necie i to w różnych grubościach Do skończenia pozostało 1/3 dolnej anteny, całość górnej anteny, całość masztu i 1/2 podstawki... Agregat zrobię dopiero po Babarybie (koła już mam, ale się nie wyrobię z resztą)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Pokażesz jak to wychodzi z tym drucikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2019 Jasne, foty zrobię wieczorem i może uda się je wrzucić jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 22 godziny temu, Greif napisał: Panowie latać nie będzie bo Gil to motocykl xDDDD a nie szybowiec xDDD Gil to także szybowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi